יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

חזה עוף מתכונים מנות עיקריות

חזה עוף ברוטב צ'ילי מתוק

26 פברואר 2020
(Visited 65,491 times, 37 visits today)

חזה עוף ברוטב צ'ילי מתוק

מתכון טעים ביותר שלא נאמר פשוט ביותר לחזה עוף ברוטב צ'ילי מתוק.
אני מאוד אוהבת את השילוב של צ'ילי עם דבש או סילאן, זה ממש עושה קסמים לחזה עוף.  אחד המתכונים הכי אהובים לארוחת הצהריים לילדים ואפילו הגדולים אוהבים. מתלבטים מה להכין לארוחת הצהריים ?
אני סוגרת לכם את הפינה עם חזה עוף רך וטעים! צ'ילי מתוק וסילאן והחזה יוצא נהדר.

3 מנות

מרכיבים:

600 ג' חזה עוף חתוך קטן – בינוני

משרה:
חלבון
כף קורנפלור

כף שטוחה פפריקה
כף קטשופ
2 כפות רוטב צ'ילי מתוק
כף דבש / סילאן
3/4 כוס מים
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח (לא בטוח שצריך)

אולי תאהב גם את...♥

  • צלי בקר רך ונימוח בתנור

    אתם חושבים שזה מסובך להכין צלי בקר ? לפני הרבה שנים כשרק התחלתי לבשל תמיד הסתבכתי עם בישול של בקר לא הצליח לי, הלכתי לאמא שלי וביקשתי עצה איך גורמים לצלי בקר להיות רך ונימוח ? היא נתנה לי טיפ שעד היום מלווה אותי. צריך סבלנות, בשר בקר מצריך בישול ארוך הוא צריך את הזמן שלו בשביל להתבשל כמו שצריך.
    זה נשמע המון 4 שעות אבל זה שווה את התוצאה הסופית.
    הפנמתי את הטיפ ואני מוסיפה דבר נוסף תיקנו בשר איכותי בשביל לקבל תוצאה טובה.
    מאז כל פעם כשאני מבשלת בשר בקר זה יוצא מדהים רך נימוח ממש מתפרק בכל ביס, בכל פעם אני מוסיפה ירקות והפעם הלכתי על המון בצל שקיבל את הטעמים הנפלאים של הבשר.
    ליד ערימת אורז או קוסקוס ותמצאו את עצמכם מלקקים את האצבעות.
    15 – 20 דקות הכנה כל השאר התנור עושה ואין צורך לעשות כלום רק להנות מהריח.

    4 מנות

  • קציצות שניצל ממכרות וטעימות ביותר

    מה כבר אפשר להכין מחזה עוף שלא הכנתי ?
    אני כל הזמן מחפשת רעיונות מה לעשות עם חזה עוף למצוא עוד גיוונים לארוחת הצהריים ואני לא רוצה להכין שניצל די מיציתי אני רוצה להכין משהו אחר ועדיף שיהיה בפנים ירקות אז הלכתי על קציצות שניצל.
    קציצות שניצל לא מחזה עוף טחון אלא מחזה עוף חתוך קטן, אין לכם מושג כמה שהקציצות האלה טעימות יצא מושלם!
    הוספתי תפוחי אדמה שמורגשים טוב, נגיעות של פטרוזיליה יצאו קציצות מושלמות ותאמינו לי שלא הפסקתי לטעום,
    מתכון נהדר לארוחת הצהריים ולא קשה זה מה שכיף במתכון הזה.
    השתמשתי בפילה עוף שזה החלק הרך של החזה (מומלץ מאוד) הוספתי מספיק ירקות. בסרטון טיגנתי אין שום בעיה לאפות.
    ברגע שתתחילו להכין לא תפסיקו. הצעת הגשה בתוך פיתה עם טחינה וסלט ירקות, חלומי!

    20 קציצות

  • חזה עוף עם קישואים וגזר

    אסור לי להכין את המתכון הזה ואני כל הזמן אומרת את זה ואני לא מפסיקה להכין, מנשנשת, טועמת, אוכלת.
    מה שיפה במתכון הזה שהחזה עוף יוצא אליפות! אין על חזה עוף רך וזה לא דבר שקל להשיג כשמדובר בחזה עוף.
    רך משגע, טעים והירקות ליד איזו פריכות נהדרת, כל ביס משגע ואני הכי מצטערת שלא הכנתי יותר.
    לקח לי 10 דקות (לא כולל זמן השרייה) ויש ארוחת צהריים יפהפייה, צבעונית, חזה עוף טעים טעים עם מרקם נהדר, ירקות טובים, טעם עדין של צ'ילי מתוק שעוטף הכל באהבה.
    הגשתי עם אורז לבן שזאת תוספת נהדרת לחזה עוף עם ירקות. אני סיימתי תודה ושלום מוזמנים לאכול.

    3 מנות

  • עוף עם ירקות בתנור של אמא

    אני רוצה לשתף אתכם בפיסה קטנה מהילדות שלי, יש לי אמא שמאוד אוהבת לבשל (כנראה משהו עבר בגנים).
    אחד מזיכרונות הילדות שלי זה ארוחת צהריים בשבת. אמא שלי נהגה להכין עוף עם ירקות בתנור, כל הירקות שהיו במקרר היו מוצאים את דרכם אל התבנית.
    ואני במיוחד זוכרת את תפוחי אדמה והעגבניות מעדן אין ספק. הטעמים שהירקות קיבלו מהעוף והמרינדה בתוספת המיץ הטעים שיצא מהעגבניות והשמן זית זה כל כך טעים. יש דברים שנשארים בזיכרון גם אם עברו 20 – 30 שנה, אוכל טוב לא הולך לאיבוד ולא משנה כמה שנים עברו ואפילו עובר לדור הבא.
    אני מכינה את העוף והירקות לעיתים קרובות כי מבחינתי זה המתכון הכי קל (עצלנית ? כן לפעמים) ירקות ועוף בתבנית אחת ואם ממש אני רוצה להשקיע אני אגיש עם אורז לבן.
    לפעמים אני מוסיפה יותר עגבניות כי זה החלק הכי טעים ויחד עם התפוחי אדמה והבצל ואווו ללקק ת'אצבעות! איזה צבע ואיזה טעם פשוט מופלא. אוכל של אמא צריך לומר משהו נוסף ?

    5 מנות

הכנות:

1. לערבב את החזה עוף עם החלבון והקורנפלור ולהשרות כשעה.

2. לחמם מחבת עם 3 כפות שמן כשהמחבת חמה להוסיף את החזה ולטגן כ 3 דקות על אש גבוהה.

3. למחבת אחרת להוסיף את שאר המצרכים לבשל כדקה ולהוסיף לחזה עוף לבשל כשתי דקות תוך כדי ערבוב להוריד מהאש להשאיר בצד  כ 10 דקות ולערבב מידי פעם.

הוגש עם מרק תירס 

Chicken Breast in Sweet Chili Sauce

כדאי לדעת ש…
אפשר להחליף את החזה בפרגיות או שווארמה הודו, ניתן להשרות כמה שעות, אפשר להכין יום מראש.

חזה עוף הוא מקור נהדר לחלבון בתפריט, מכיל כמות נכבדת של חלבון רזה- 20 גרם חלבון לכל 100 גרם בשר. ניתן לשלבו בתפריט מספר פעמים בשבוע, על הצלחת בארוחה עיקרית או אפילו קר בתוך כריך לדרך.
כל המתכון כולו מכיל 15 יחידות אנרגיה (כולל השמן לטיגון).
כמו תמיד השאלה- כמה נאכל ממנו? במידה וניקח את כל הכמות ונחלק אותה ל6, נקבל כמות יפה שמתאימה כמנת החלבון לארוחה עיקרית, לידה נשים תוספת פחמימתית וירק.
במידה ואנחנו רוצים לאכול בעיקר מהבשר, ניתן לקחת רבע מכמות הבשר המתקבלת ולהוסיף ליד ירקות מוקפצים או קערת מרק על בסיס ירק (כמו מרק התירס המוזכר בהצעת ההגשה).
באופן הזה, רוב הקלוריות בארוחה מגיעות מחלבון הבשר, ומרק התירס מוסיף לנו מעט פחמימה, סיבים תזונתיים ונוזלים. ביחד מתקבלת ארוחה נהדרת!

הרשם
עדכן
87 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

הי ניקי האם המתכון טוב בהקפאה?

היי ניקי
אפשר להוסיף לזה בצל חתוך כמו במוקפץ?

הייי ניקי יש אופציה פשוט לערבב את הכל עם החזה עוף ולטגן ?

שלום.
צריכה להכין עכשיו, כדי שיהיה לילדים לערב.
האם זה בסדר, להכין הכל עכשיו, ולערבב בערב?
או שזה לא יצא מספיק טרי?

מה אפשר לשים במקום הצ'ילי המתוק?

מושלם מושלם ! התחסל תוך דקות !!

ניקי המקסימה יצא ממש מוצלח וטעם עשיר וממכר!!!!! אין סוף תודות…..