יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

מתכונים לסוכות תבשילי בשר תבשילי עוף ובשר בתנור תבשילי קדרה

צלי כתף פרוס עם זיתים ופטריות

12 ספטמבר 2012
(Visited 13,789 times, 8 visits today)
צלי כתף פרוס עם זיתים ופטריות

צלי כתף פרוס עם זיתים ופטריות

צלי כתף פרוס עם זיתים ופטריות,  מבחינתי אין ארוחה בלי בשר טוב ואני לא מתכוונת לעוף. אם באמת רוצים לעשות רושם זה הבשר לארוחת החג.
בבישול נכון הוא יוצא רך ברמות ממש מתפרק בפה, זה בדרך כלל התבשיל שמתחסל ראשון בשולחן לכן תמיד כדאי להכין יותר גם למחרת הוא נהדר.
כאן הוספתי לו זיתים ברוטב ויחד עם הפטריות זה פשוט נפלא. לא קשה להכין רק מה להעזר בסבלנות בסוף זה משתלם ובגדול.

5 מנות

מרכיבים:

קילו צלי כתף פרוס / חתוך לחתיכות
קופסת טבעות זיתים מגולענים
חבילת פטריות שמפיניון
2 בצלים
מים
3 עגבניות
כף פפריקה מרוקאית
חצי כפית כמון
חצי כפית סוכר
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח

אולי תאהב גם את...♥

  • צלי בקר רך ונימוח בתנור

    אתם חושבים שזה מסובך להכין צלי בקר ? לפני הרבה שנים כשרק התחלתי לבשל תמיד הסתבכתי עם בישול של בקר לא הצליח לי, הלכתי לאמא שלי וביקשתי עצה איך גורמים לצלי בקר להיות רך ונימוח ? היא נתנה לי טיפ שעד היום מלווה אותי. צריך סבלנות, בשר בקר מצריך בישול ארוך הוא צריך את הזמן שלו בשביל להתבשל כמו שצריך.
    זה נשמע המון 4 שעות אבל זה שווה את התוצאה הסופית.
    הפנמתי את הטיפ ואני מוסיפה דבר נוסף תיקנו בשר איכותי בשביל לקבל תוצאה טובה.
    מאז כל פעם כשאני מבשלת בשר בקר זה יוצא מדהים רך נימוח ממש מתפרק בכל ביס, בכל פעם אני מוסיפה ירקות והפעם הלכתי על המון בצל שקיבל את הטעמים הנפלאים של הבשר.
    ליד ערימת אורז או קוסקוס ותמצאו את עצמכם מלקקים את האצבעות.
    15 – 20 דקות הכנה כל השאר התנור עושה ואין צורך לעשות כלום רק להנות מהריח.

    4 מנות

  • סלט חצילים פיקנטי בתנור

    יש לי רומן עם חצילים כבר שנים אני אוהבת את הירק הזה, מה לא הכנתי ממנו כל דבר שתעלו על דעת זה הירק שהכי מככב אצלי בארוחות שישי עם חלת שבת. למען האמת היו המון פעמים שהסלט חצילים אפילו לא הגיע לשולחן מרוב שיצא טעים נגמר הרבה קודם. אני לא יכולה לדמיין ארוחת שישי בלי סלט חצילים.  אמממ יש לי בעיה איתו הירק הזה אוהב שמן אז מה עושים ?
    איך אני מכינה את הסלט חצילים שאני הכי אוהבת אבל שפוי עם כמה שפחות שמן וכמובן שיצא טעים כמו שצריך.
    בניתי מתכון ואתם לא תאמינו ירדתי בכמות השמן באופן משמעותי ולא רק זה הצלחתי להגיע למתכון קל כמעט בלי טירחה וקיבלתי סלט חצילים פיקנטי אפוי בתנור הכי טעים שיש והכי חשוב שפוי ולא הרבה שמן.
    יש סרטון יש מתכון יאללה לעבודה 🙂

    5 מנות

  • ירקות מוחמצים ביתיים

    תוספת נהדרת לכל ארוחה, בעצם זאת אהבה ממבט ראשון.
    ירקות טריים ופריכים והכל בצנצנת אחת ואחרי יומיים קסם! ירקות מוחמצים שאי אפשר להפסיק לנשנש. מי בכלל חיכה לארוחה ? לא הפסקתי לנשנש את זה כל היום כל כך טעים.
    הכי מפתיע זה קלות ההכנה ואני אגיד לכם עוד משהו זה נראה המון אבל ממש לא זה מתחסל מהר. תקפידו על ירקות שנראים טוב שישמרו על הצבע והצורה.
    אני הכי אוהבת את הכרובית איזה פריכות מופלאה עם טעם חמצמץ משגע שמשלים כל מנה שדרוג מעולה לכריכים.
    חשוב לאכול ירקות נכון ? לכו להכין ירקות מוחמצים 🙂

  • מוס שוקולד מפנק בקלי קלות

    איך בא לי להתפנק עם מוס שוקולד שתבינו אני פינטזתי על המוס הרבה זמן, בניתי את המתכון בראש וידעתי בדיוק איזה טעמים אני רוצה.
    אין כמו מוס שוקולד מפנק, המרקם הנהדר הקטיפתי עם הנגיעות קצפת כל כך טעים. מהסוג שלוקחים כפית וממהרים לחסל את כל הכוס.
    אני רוצה לומר לכם שאני אוהבת את העבודה שלי ובימים שיש מוס שוקולד על הכוונת אני בכלל בעננים 🙂

    3 כוסות בנפח 240 מ"ל

הכנות:

1. להרתיח מים ולחלוט את הזיתים בסביבות 15 דקות, לסנן ולהרתיח מחדש בסך הכל 3 פעמים.

2. להרתיח מים לסמן איקס על כל עגבניה לבשל כ 5 דקות לסנן ולקלף את הקליפה.

3. לפלפל ולהמליח את הבשר ולטגן במחבת חמה משני הצדדים ולשמור בצד.

5. באותה מחבת לטגן את הבצל, תוך כדי לפרוס את הפטריות לפרוסות להוסיף לטיגון הבצל לטגן כשתי דקות לקצוץ את העגבניות לתת טיגון קצר ולהוסיף את התבלינים עם כוס מים לערבב כמה שניות להוסיף את הבשר והזיתים להוסיף מים בכמות שתכסה את הבשר.

6. לחמם תנור ל 180 מעלות.

7. להעביר את הסיר לתנור לכסות ולבשל 4 שעות או עד שהבשר רך.

צלי כתף פרוס עם זיתים ופטריותצלי כתף פרוס עם זיתים ופטריותצלי כתף פרוס עם זיתים ופטריות

גולשים מכינים וממליצים:

ליאורה : יצא מאוד טעים, ממליצה בחום! תודה ניקי על עוד מתכון נהדר.

רינת : הכנתי את המתכון ויצא פשוט מעדן !!!!!
הזמנתי 10 אנשים אלי הביתה וכולם אכלו רק את זה ולא נגעו בשאר האוכל
תודה !!!

חגית : כרגע הוצאתי את הבשר מהתנור והוא יצא פשוט נפלא !!!!!!תודה רבה לך על העזרה שיהיה לילה טוב!!

חני : "פעם ראשונה שהכנתי בשר ויצא נדיר!!! אליפות של מתכון!!בעלי התלקק…תודה על המתכונים הטעימים את מככבת אצלי במטבח..תודה ענקיתת"

הרשם
עדכן
529 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

היי ניקי שבת שלום.
אם אין לי עגבניות במה אוכל להחליף?

שבת שלום.
האם אפשר לבשל על הגז 4 שעות ולא בתנור?
תודה על נדיבותך במתכונים נפלאים

היי ניקי,
מאוד אוהב את המתכונים שלך!
אפשר להשתמש בפפריקה מתוקה (כתבת פפריקה מרוקאית, אנחנו אשכנזים 🙂 ), נכון?

היי ניקי ,
פעם ראשונה שמתעסקת עם צלי בשר
1. חובה לטגן את הפרוסות לפני?
2. במקום זיתים אני רוצה לשים תפוחי אדמה
לשים אותם ל-4 שעות הם לא יתפרקו?
3. לבשל בתנור בסיר רוסטר זה טוב?
4.כמה מעלות בתנור?

תודה אלופה

מכינה עכשיו. לחלוט הכוונה שירתח כל פעם 15 דק על האש או רק יהיה בתוך מים רותחים על השיש ? תודה רבה

אני רק שאלה …כל הטיגון נעשה בסיר פתוח אבל בתנור צריך להיות בסיר סגור ל 4 שעות ?
תודה רבה ושנה טובה !!!

הי ניקי, אם אני רוצה להשתמש בעגבניות מרוסקות משימורים במקום ב 3 עגבניות, כמה לשים?
תודה רבה