כתף טלה חלומית

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים

כתף טלה חלומית

תבשיל חלומי, הטלה נימוח ממש מתפרק בפה. מנה מעולה לארוחת חג או במקרה שלי בשביל לפנק את הבעל. אפשר להכין אותה מראש ולא להילחץ ברגע האחרון. טעים בטירוף!

מרכיבים:

1.5 קילו כתף טלה שיני שום

משרה:
4 כפות שמ”ז
כף פפריקה
חצי כף דבש
פלפל שחור טחון
מלח

5 תפוח אדמה ירושלמי חתוכים
2 עגבניות חתוכות לקוביות גדולות
2 שומר חתוכים לחצי
3 גזרים חתוכים לחתיכות גדולות
בצל גדול חצוי ופרוס
כף פפריקה
1/4 כוס יין אדום
כוס מים
א. מרק
פלפל שחור טחון
מלח

הכנות:

1. בעזרת סכין חדה, לחתוך חתכים קטנים בכתף בתוך כל חתך לטמון שן שום. על פני כל הכתף. לערבב שמ”ז, פפריקה , דבש, מל”פ “לסבן” את הכתף מכל הכיוונים.

להשרות לילה שלם במקרר.

2. להכניס לתבנית את הירקות, להניח למעלה את הטלה ולכסות את התבנית. חום בינוני 180 מעלות כ3 וחצי שעות או עד שהטלה רך, לקרר.

** עד השלב הזה אפשר להכין מראש.**

3. את הירקות והרוטב שנוצר בתבנית להעביר לסיר רחב, להוסיף כף פפריקה א. מרק , 1/4 כוס יין אדום כוס מים, לבשל כמה דקות ולהסמיך את הרוטב, לבדוק טעמים.

4. לחתוך את הכתף לפרוסות ולהכניס לרוטב,לנער את הסיר בעדינות, שהפרוסות ישקעו ברוטב. 10 – 15 דקות על האש.

מ ע ד ן

20018 צפיות 8 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

גולשים מכינים וממליצים:

תמר : פשוט אליפות עשיתי עם מס’ 5 חוץ מזה שהבשר התכווץ בטירוף ולא לקחתי את זה בחשבון יצא פשוט מעדן ניקי אין כמוך!!!

ליאת : הי ניקי בוקר טוב! חזרתי רק כדי לעדכן – כרגיל הכל יצא מושלם בעיניים עצומות!!! תודה רבה רבה רבה לך ♥
המון בריאות אושר והצלחה, תודה שאת כאן 🙂

243
תגובות

  הרשם  
עדכן
תחיה

הי ניקי. תודה לך אלופה. אני בשלב החיתוך אחרי 3 שעות בתנור והבשר לא ממש רך. זה בסדר?

בטי

עושה את המתכון לחג כרגע נמצא במקרר עם המרינדה…אם הבנתי נכון בשלב,שני מכניסים את הבשר לשלוש שעות וחצי מעל הירקות מכסים ולא מוסיפים מים או תבלינים ?

שרה והב

היי אפשר להחליף את תפו”א ירושלמי בתפו”א רגיל? תודה. שרה

אודליה

שלום ניקי צהרים טובים
יש לי בקר 5 פרוס, ילך טוב במתכון הזה?
עשיתי כמעט את כל המתכוני בקר שלך ובא לי אותו לחג מה אומרת??
תודה על הכל מקסימה!
(אשמח לתשובה עד הערב)

1 12 13 14