מרק גולש

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
מרק גולש

מרק גולש

מרק חורפי נהדר מלא בשר וירקות המרק של החורף. מבחינתי לא צריך לאכול כלום אחרי שאוכלים צלחת ממנו אולי עוד צלחת מרק . זה אחד המרקים שאני הכי אוהבת להכין אני אוהבת את הטעם הנהדר של המרק ואת הריח שיש בבית.
אח מרק בחורף איזה תענוג כיפי.

5 מנות

מרכיבים:

בצל גדול
600 ג` צלי כתף טרי חתוך לקוביות
4 שיני שום
עגבניה חתוכה
פלפל אדום
3 תפוחי אדמה
נקניק קבנוס
8 כוסות מים רותחים
100 ג` רסק עגבניות (קופסא קטנה)
כפית סוכר
2 כפות פפריקה מתוקה
חצי כפית פפריקה חריפה
חצי כפית כמון
חצי כפית כורכום
2 כפות א. מרק
פלפל שחור גרוס טרי
מלח (לא בטוח שצריך)

הכנות:

1. לחמם סיר עם 3 כפות שמן לקצוץ את הבצל ולטגן עד הזהבה לפרוס את השום ולהוסיף לבצל לעוד שתי דקות טיגון.

2. להוסיף כף פפריקה לבצל לערבב כמה שניות מעל לשים את קוביות הבשר ולטגן כשתי דקות.

3. לכסות את הבשר במים רותחים וקצת יותר לכסות ולהשאיר פתח, לבשל כשעתיים לוודא שיש מספיק נוזלים מידי פעם לערבב.

4. כשהבשר מתרכך מעט להוסיף 8 כוסות מים רותחים, לחתוך את העגבניה והפלפל לקוביות ולהוסיף לסיר יחד עם הרסק, פטרוזיליה, סוכר ותבלינים, את התפוחי אדמה לחתוך לקוביות בינוניות ולהוסיף לסיר ולכסות חלקית.

5. לבשל כשעה וחצי או עד שהבשר והתפוחי אדמה רכים.

6. כ 10 דקות לפני תום הבישול לחתוך את הקבנוס ולהוסיף למרק.

כדאי לדעת ש…
אפשר להוסיף למרק חריפות פלפל ירוק חריף מאוד מתאים תחתכו אותו קטן, ניתן להכין יום מראש, הקבנוס לא חובה.

16175 צפיות 13 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

מרק גולש מרק גולש

גולשים מכינים וממליצים:

נטלי : התחלתי לעשות את המרק על בסיס קבוע. כל פעם יוצא מעולה. תודה רבה ניקי!

דנה :”אין לי מילים, על הנסיון הראשון יצאה מנה סופר מקצועית ועדיין מפנקת וביתית. מתכון לא מאיים שגרם לי סוף סוף להתעסק עם בישול בשר, והקבנוס- שוס! כמו תמיד, את אף פעם לא מאכזבת. תודה.”

אסתי : “הכנתי את המרק אתמול יצא מעדן!!! הקטן שלי אכל 2 צלחות מלאות ובעלי היה מלא מחמאות.
את מלכה!”

אלונה : “מרק מעולה, טעים טעים טעים.
הילדים אפילו ביקשו תוספת”

159
תגובות

  הרשם  
עדכן
Yair

היי ניקי, אפשר להוסיף כוס שעועית סנפרוסט? תודה!

יוסי דה-וולף

ניקי,
אני בהחלט מקבל את עמדתך , היא נכונה ואת עדיין בסדר כי לא כתבת שזה מרק גולש הונגרי,
אלא , מרק גולש מבלי לציין עדה או מדינה.
התכוונתי לאלו שמציינים את המושג מרק גולש ה ו נ ג ר י ולא עומדים בדייקנות של המאכל.
אנסה את זה שלך ואגיב.

אני מעריץ אותך ואת האתר הנפלא שלך.
תמשיכי כך.

יוסי דה-וולף

מצטער, אבל זה מרק בשר מזרחי ולא מרק גולש הונגרי.
כמון במרק גולש הונגרי???
ואיפה הקימל? התבלין החשוב ביותר למרק גולש.
בדרך כלל אני כותב רק טובות על ניקי, הפעם…. סליחה, זה לא זה.
אני חושב שכל אחד צריך לחשוב לפני שכותבים מתכון ששיך לעם או עדה ולדייק,
אחרת צריך להשאיר את זה לאלו שבאמת קרובים לזה ויודעים על בוריו את המאכל.

רומני/הונגרי

הרגע הכנתי את זה ואכלתי עם ממליגה, יצא אש…
תודה

גליה

היי ניקי אפשר גם להוסיף גזרים למרק?

ליאת

הכנתי בשישי את מרק הגולש עם בשר אסאדו. המתכון מעולה. מתובל מדויק וטעים. בעלי אמר שזה מרק הגולש הטעים ביותר שאכל מעולם. תודה על מתכונים מדהימים

מאיה

מרק מעולה!
את מעולה!
מתכונים מעולים אחד אחד!
אני אוהבת את האתר שלך ומכינה תבשילים רק ממנו.
תודה רבה

1 7 8 9