מרק גולש

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
מרק גולש

מרק גולש

מרק חורפי נהדר מלא בשר וירקות המרק של החורף. מבחינתי לא צריך לאכול כלום אחרי שאוכלים צלחת ממנו אולי עוד צלחת מרק . זה אחד המרקים שאני הכי אוהבת להכין אני אוהבת את הטעם הנהדר של המרק ואת הריח שיש בבית.
אח מרק בחורף איזה תענוג כיפי.

5 מנות

מרכיבים:

בצל גדול
600 ג` צלי כתף טרי חתוך לקוביות
4 שיני שום
עגבניה חתוכה
פלפל אדום
3 תפוחי אדמה
נקניק קבנוס
8 כוסות מים רותחים
100 ג` רסק עגבניות (קופסא קטנה)
כפית סוכר
2 כפות פפריקה מתוקה
חצי כפית פפריקה חריפה
חצי כפית כמון
חצי כפית כורכום
2 כפות א. מרק
פלפל שחור גרוס טרי
מלח (לא בטוח שצריך)

הכנות:

1. לחמם סיר עם 3 כפות שמן לקצוץ את הבצל ולטגן עד הזהבה לפרוס את השום ולהוסיף לבצל לעוד שתי דקות טיגון.

2. להוסיף כף פפריקה לבצל לערבב כמה שניות מעל לשים את קוביות הבשר ולטגן כשתי דקות.

3. לכסות את הבשר במים רותחים וקצת יותר לכסות ולהשאיר פתח, לבשל כשעתיים לוודא שיש מספיק נוזלים מידי פעם לערבב.

4. כשהבשר מתרכך מעט להוסיף 8 כוסות מים רותחים, לחתוך את העגבניה והפלפל לקוביות ולהוסיף לסיר יחד עם הרסק, פטרוזיליה, סוכר ותבלינים, את התפוחי אדמה לחתוך לקוביות בינוניות ולהוסיף לסיר ולכסות חלקית.

5. לבשל כשעה וחצי או עד שהבשר והתפוחי אדמה רכים.

6. כ 10 דקות לפני תום הבישול לחתוך את הקבנוס ולהוסיף למרק.

כדאי לדעת ש…
אפשר להוסיף למרק חריפות פלפל ירוק חריף מאוד מתאים תחתכו אותו קטן, ניתן להכין יום מראש, הקבנוס לא חובה.

39366 צפיות 6 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

מרק גולש מרק גולש

גולשים מכינים וממליצים:

נטלי : התחלתי לעשות את המרק על בסיס קבוע. כל פעם יוצא מעולה. תודה רבה ניקי!

דנה :”אין לי מילים, על הנסיון הראשון יצאה מנה סופר מקצועית ועדיין מפנקת וביתית. מתכון לא מאיים שגרם לי סוף סוף להתעסק עם בישול בשר, והקבנוס- שוס! כמו תמיד, את אף פעם לא מאכזבת. תודה.”

אסתי : “הכנתי את המרק אתמול יצא מעדן!!! הקטן שלי אכל 2 צלחות מלאות ובעלי היה מלא מחמאות.
את מלכה!”

אלונה : “מרק מעולה, טעים טעים טעים.
הילדים אפילו ביקשו תוספת”

179
תגובות

  הרשם  
עדכן
שרון

ניקי בוקר טוב!
האם את שיני השום צריך לפרוס או להכניס שלמות?
תודה ושבת שלום

נגה

ניקי, מתכון מעולה, פשוט מרק גולש מושלם. הכנתי ללא קבנוס וללא תוספת סוכר, תודה, נגה

טלטל

הי ניקי מה שלומך מותק?
לדעתך זה מתאים כחמין? זאת אומרת- לילה שלם על הפלטה אחרי בישול ראשוני?
אם לא- לחמין המעולה שלך מתאים להוסיף קבנוס כמו פה?
תודה ושבת שקטה וגשומה ((:

שם

שלום יקרה,
האם צריך לכסות את הסיר בזמן הבישול?
תודה מראש ושבת שלום

שם

היי ניקי,
אני רוצה להכין את המרק הזה מחר… האם לדעתך מתאים לשים במרק אורז? ואם כן, האם לבשל את האורז בנפרד ולשפוך עליו את המרק או לבשל את האורז בתוך המרק?
תודה!

רויטלי החדשה

הי ניקי
אפשר לוותר על הנקנקיות ? עדיין יצא טעים?

נילי אוסטוינד

אני בפיגור. רק לפני שעה נתגלה האתר. כבר סימנתי להכנה כמה מתכונים, נראים נפלא וקלים להכנה. אבל – כל הכבוד על סבלנותך. אנשים שואלים מבלי לקרוא, אבל את – אין מילים. ממשיכה לעקוב אחריך, עשי חיל ובהצלחה אחרי כל האתרים עם המתכונים המפונפנים, שכבר מזמן נמאסו עלינו

1 2 3 11