יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

מנות עיקריות תבשילי בשר

צלי בקר חריף

5 אוקטובר 2014
(Visited 9,303 times, 1 visits today)
צלי בקר חריף

צלי בקר חריף

זה הבשר הכי טעים שיש, אין ארוחה בלעדיו הוא יוצא רך רך בתוך רוטב נפלא. בקיצור אתם רוצים לקבל הרבה מחמאות לראות את האורחים מלקקים את האצבעות ? זאת מנת הבשר המושלמת תוסיפו חלה ותלקקו את האצבעות.

4 מנות

מרכיבים:

קילו בשר בקר לבישול ארוך חתוך לקוביות בינוניות
3 בצלים
כף קמח
5 שיני שום
פלפל חריף אחד גדול קצוץ, מידת החריפות תלוי בכמה שרוצים חריף.
כף גדושה פפריקה מרוקאית
חצי כפית גריל עוף
חצי כפית פלפל שאטה טחון
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח

אולי תאהב גם את...♥

  • חזה עוף עם קישואים וגזר

    אסור לי להכין את המתכון הזה ואני כל הזמן אומרת את זה ואני לא מפסיקה להכין, מנשנשת, טועמת, אוכלת.
    מה שיפה במתכון הזה שהחזה עוף יוצא אליפות! אין על חזה עוף רך וזה לא דבר שקל להשיג כשמדובר בחזה עוף.
    רך משגע, טעים והירקות ליד איזו פריכות נהדרת, כל ביס משגע ואני הכי מצטערת שלא הכנתי יותר.
    לקח לי 10 דקות (לא כולל זמן השרייה) ויש ארוחת צהריים יפהפייה, צבעונית, חזה עוף טעים טעים עם מרקם נהדר, ירקות טובים, טעם עדין של צ’ילי מתוק שעוטף הכל באהבה.
    הגשתי עם אורז לבן שזאת תוספת נהדרת לחזה עוף עם ירקות. אני סיימתי תודה ושלום מוזמנים לאכול.

    3 מנות

  • עוף עם ירקות בתנור של אמא

    אני רוצה לשתף אתכם בפיסה קטנה מהילדות שלי, יש לי אמא שמאוד אוהבת לבשל (כנראה משהו עבר בגנים).
    אחד מזיכרונות הילדות שלי זה ארוחת צהריים בשבת. אמא שלי נהגה להכין עוף עם ירקות בתנור, כל הירקות שהיו במקרר היו מוצאים את דרכם אל התבנית.
    ואני במיוחד זוכרת את תפוחי אדמה והעגבניות מעדן אין ספק. הטעמים שהירקות קיבלו מהעוף והמרינדה בתוספת המיץ הטעים שיצא מהעגבניות והשמן זית זה כל כך טעים. יש דברים שנשארים בזיכרון גם אם עברו 20 – 30 שנה, אוכל טוב לא הולך לאיבוד ולא משנה כמה שנים עברו ואפילו עובר לדור הבא.
    אני מכינה את העוף והירקות לעיתים קרובות כי מבחינתי זה המתכון הכי קל (עצלנית ? כן לפעמים) ירקות ועוף בתבנית אחת ואם ממש אני רוצה להשקיע אני אגיש עם אורז לבן.
    לפעמים אני מוסיפה יותר עגבניות כי זה החלק הכי טעים ויחד עם התפוחי אדמה והבצל ואווו ללקק ת’אצבעות! איזה צבע ואיזה טעם פשוט מופלא. אוכל של אמא צריך לומר משהו נוסף ?

    5 מנות

  • פרגיות ברוטב ברביקיו ודבש

    תרשו לי זה טעים ברמות. כשאני רוצה להכין ארוחת הצהריים לילדים (שימו שניצל בצד לרגע) אני מכינה את המתכון הזה.
    ואוו כמה טעים וכמה פשוט להכין, הרוטב הזה גאוני!  הוא נותן טעם מופלא לפרגיות, לחזה עוף ואפילו לכנפיים, מה שיש לכם הולך.
    פשוט פשוט לערבב ולתבל את הפרגיות אני מבטיחה שלא תפסיקו לנשנש.
    ממבט ראשון לא נראה משהו אבל ברגע שתטעמו אין מצב שתפסיקו להכין.
    אפשר להכין כמות מהרוטב ולשמור בהקפאה זה נשמר נהדר.

    3 – 4 מנות

  • המבורגר חזה עוף

    למה בעצם אנחנו כל כך אוהבים המבורגר ? מה יש בקציצה הזאת שהיא הפכה ללהיט היסטרי שכולם כל כך אוהבים ? איך מכינים את ההמבורגר המושלם שיוצא רך, עסיסי כזה שמתבקש לתת ביס.
    אני רק עשיתי שינוי אחד מאוד חשוב, לא השתמשתי בבקר רציתי בשר זול יותר ושעדיין יתן תוצאה טובה גם אם בחרתי להוזיל את המצרכים.
    יצא מושלם! הגשתי בתוך לחמניות עם ירקות וקטשופ והילדים חיסלו.
    מה אתם חושבים שאני לא לקחתי ? אין מצב זה נראה כל כך טוב שהייתי חייבת לקחת לחמניה אחת.

    12 המבורגרים

הכנות:

1. לחצות את הבצלים ולפרוס דק, לחמם מחבת עם 3 כפות שמן לטגן את הבצל עד שהוא מזהיב קלות, לפרוס את השום ולהוסיף לטיגון הבצל, לטגן שתי דקות.

2. להוסיף כף שמן ואת הקמח לערבב עד שהקמח נמס לגמרי.

3. להוסיף את הבשר לפזר מעל את התבלינים ולכסות הכל במים וקצת יותר.

4. לכסות חלקית ולבשל על אש בינונית כשלוש וחצי ארבע שעות.

כדאי לדעת ש…
ניתן להשתמש בבשר מספר 4 – 5 – 6 גם אסאדו יהיה נהדר כאן, ניתן להוסיף תפוחי אדמה אחרי שעתיים וחצי בישול.

גולשים מכינים וממליצים:

דורון: “לוקלוקו ניקי. פשוט לוקלוקו. אפילו מהרוטב לא נשאר כלום!!!”

הרשם
עדכן
139 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

היי ניקי מה שלומך? אם אני רוצה לעשות את הצלי בתנור, לבשל קצת על הגז ואז להעביר? באיזה חום ולכמה זמן? במידה ואני מוסיפה גרגרי חומוס להוסיף מים ותבלינים? חג שמח עד כמה שאפשר בימים טרופים אלו.

הי ניקי,
מה אפשר לשים במקום הפלפל שאטה (אין לי בבית) ושייתן את החריפות בתבשיל?
תודה.

היי ניקי היקרה, האם ניתן להכין עם בשר כתף טרי?

היי ניקי,
יש לי גוש קפוא בקר מס. 5, זה פעם ראשונה שאני משתמשת בזה.
רשמת שצריך קוביות בינוניות, אני צריכה להפשיר את הבשר ואז לחתוך?
או לבשל את כל הגוש ואז לחתוך לחתיכות?

הי ניקי,
התבשיל עכשיו על האש. הריח נפלא !!
נראה לי שבני הבית יהנו מאד.
תודה רבה על המתכון.
יום טוב.

האם אפשר לבשל ברוסטר בתנור במקום על הגז?

ניקי,
רשמת להכין את התבשיל במחבת, האם ניתן לעשות זאת בסיר?