יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

מנות עיקריות מתכונים לסוכות מתכונים לפסח תבשילי בשר

צלי בקר שלם ללקק ת’אצבעות

9 ספטמבר 2015
(Visited 77,591 times, 9 visits today)
צלי בקר שלם ללקק ת'אצבעות

צלי בקר שלם ללקק ת'אצבעות

תתכוננו להתאהב הבשר הזה פשוט מדהים! רך מאוד טעם מופלא, אפילו הילדים אוהבים לאכול אותו. מתכון קל שמקבל המון מחמאות מאוד מתאים לאירוח. מעולה!

5 מנות

מרכיבים:

קילו גוש בשר לבישול ארוך
כף פפריקה
כף א. מרק

לרוטב:
בצל קצוץ
3 שיני שום
כף רוטב צ’ילי מתוק
רסק עגבניות קטן
2 כוסות מים
כפית פפריקה
מעט כורכום
א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח

אולי תאהב גם את...♥

  • עוף עם ירקות בתנור של אמא

    אני רוצה לשתף אתכם בפיסה קטנה מהילדות שלי, יש לי אמא שמאוד אוהבת לבשל (כנראה משהו עבר בגנים).
    אחד מזיכרונות הילדות שלי זה ארוחת צהריים בשבת. אמא שלי נהגה להכין עוף עם ירקות בתנור, כל הירקות שהיו במקרר היו מוצאים את דרכם אל התבנית.
    ואני במיוחד זוכרת את תפוחי אדמה והעגבניות מעדן אין ספק. הטעמים שהירקות קיבלו מהעוף והמרינדה בתוספת המיץ הטעים שיצא מהעגבניות והשמן זית זה כל כך טעים. יש דברים שנשארים בזיכרון גם אם עברו 20 – 30 שנה, אוכל טוב לא הולך לאיבוד ולא משנה כמה שנים עברו ואפילו עובר לדור הבא.
    אני מכינה את העוף והירקות לעיתים קרובות כי מבחינתי זה המתכון הכי קל (עצלנית ? כן לפעמים) ירקות ועוף בתבנית אחת ואם ממש אני רוצה להשקיע אני אגיש עם אורז לבן.
    לפעמים אני מוסיפה יותר עגבניות כי זה החלק הכי טעים ויחד עם התפוחי אדמה והבצל ואווו ללקק ת’אצבעות! איזה צבע ואיזה טעם פשוט מופלא. אוכל של אמא צריך לומר משהו נוסף ?

    5 מנות

  • ארוחת ליל הסדר 2021

    לא להאמין עברה שנה מאז שכתבתי את זה והגיע פסח נוסף.
    אין ספק שפסח זה החג הכי טוב לבישולים אז בואו נתחיל. באופן מסורתי אני מעלה כל שנה תפריט מסודר ליל הסדר, מהמנות הראשונות ועד המתוקים ולא שכחתי את הלהיט של החג הבראוניז.
    אני יכולה לומר שכולם מכינים אותו כל שנה הוא הלהיט של החג, אחרי שתכינו תבינו כמה שהוא טוב. הרכבתי תפריט מפורט כמה שיותר בשביל לעזור לגולשים להכין ארוחה קלה ובלי להסתבך יותר מידי.

  • פרגיות ברוטב ברביקיו ודבש

    תרשו לי זה טעים ברמות. כשאני רוצה להכין ארוחת הצהריים לילדים (שימו שניצל בצד לרגע) אני מכינה את המתכון הזה.
    ואוו כמה טעים וכמה פשוט להכין, הרוטב הזה גאוני!  הוא נותן טעם מופלא לפרגיות, לחזה עוף ואפילו לכנפיים, מה שיש לכם הולך.
    פשוט פשוט לערבב ולתבל את הפרגיות אני מבטיחה שלא תפסיקו לנשנש.
    ממבט ראשון לא נראה משהו אבל ברגע שתטעמו אין מצב שתפסיקו להכין.
    אפשר להכין כמות מהרוטב ולשמור בהקפאה זה נשמר נהדר.

    3 – 4 מנות

  • סלט חצילים פיקנטי בתנור

    יש לי רומן עם חצילים כבר שנים אני אוהבת את הירק הזה, מה לא הכנתי ממנו כל דבר שתעלו על דעת זה הירק שהכי מככב אצלי בארוחות שישי עם חלת שבת. למען האמת היו המון פעמים שהסלט חצילים אפילו לא הגיע לשולחן מרוב שיצא טעים נגמר הרבה קודם. אני לא יכולה לדמיין ארוחת שישי בלי סלט חצילים.  אמממ יש לי בעיה איתו הירק הזה אוהב שמן אז מה עושים ?
    איך אני מכינה את הסלט חצילים שאני הכי אוהבת אבל שפוי עם כמה שפחות שמן וכמובן שיצא טעים כמו שצריך.
    בניתי מתכון ואתם לא תאמינו ירדתי בכמות השמן באופן משמעותי ולא רק זה הצלחתי להגיע למתכון קל כמעט בלי טירחה וקיבלתי סלט חצילים פיקנטי אפוי בתנור הכי טעים שיש והכי חשוב שפוי ולא הרבה שמן.
    יש סרטון יש מתכון יאללה לעבודה 🙂

    5 מנות

הכנות:

1. להרתיח סיר גדול עם מים להכניס את הגוש + תבלינים ולבשל כ 4 שעות או עד שהבשר רך. לקרר כמה שעות.

2. לטגן את הבצל, לקצוץ את השום ולהוסיף לבצל, להוסיף את שאר המצרכים לבשל כמה דקות.

3. בינתיים לפרוס את הגוש לפרוסות דקות ולהוסיף לרוטב, לנער מעט שהפרוסות ישקעו ברוטב ולבשל כ 30 דקות.

להגיש עם אורז לבן.
מעולה!

צלי בקר שלם ללקק ת'אצבעותצלי בקר שלם ללקק ת'אצבעותצלי בקר שלם ללקק ת'אצבעות

צלי בקר שלם ללקק ת'אצבעותצלי בקר שלם ללקק ת'אצבעותצלי בקר שלם ללקק ת'אצבעות

גולשים מכינים וממליצים:

אור : “רציתי לעדכן שהכנתי לחג והיה מעולה.
תודה !!!”

אביגיל : “ניקי את מדהימה! זה יצא מושלםםם!!!קל להכין וכל כך טעים…
התפנקנו בסעודת שבת ,כולל הבררנים הקטנים :)…”

יפעת : “היי ניקי, הכנתי את הצלי לארוחת הצהריים היום והוא יצא כל כך טעים! כולם לקחו שתי מנות ואני התמוגגתי מזה. פעם ראשונה שהכנתי צלי והכל בזכותך! והכנתי גם את מרק העדשים המהיר והוא יצא פשוט מעולה, הבת שלי אמרה שהיא לא רעבה, רק נתתי לה לטעום כף מרק והתאבון נפתח לה וחיסלה קערה שלמה! כיף אדיר. שיהיה שבוע טוב”

יפעת : “ארחנו בשבת את ההורים של בעלי ואת המשפחה של אחותו ותכננו לצייד אותם בצלי שיישאר, אבל לנגד עיניי, אני רואה אותם לוקחים עוד פרוסה ועוד פרוסה ועוד פרוסה, והכל פשוט התחסל! לשמחתי חזרו בבטן מלאה ובידיים ריקות (-: מתכון מעולה”

עינת : “מתכון מעולה!!
יצא לי מדהים. המון תודה.”

דורון : “ניקי תקשיבי לי טוב. את אלופה. יצא לי פצצה. כ”כ טעים. פשוט נמס בפה. אין דברים כאלה!!!”

ג’נט : “ניקי תודה! אני אמנם צמחונית אך הכנתי עבור הבעלול הקרניבור, שטרף וליקק אצבעות.”

הרשם
עדכן
685 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

היי ניקי יקרה מועדים לשמחה. האם מתאים להכין בשר שריר עם תפוחי אדמה ופטריות וערמונים? (בעבר הכנתי מתכון דומה עם נתח מספר 5 ואני לא בקיאה בהבדלי הבישול).

ניקי מהממת אחת מיליון תודות.התייעצתי איתך בערב החג. בסוף, יצא מושלם. אין כמוך. תבורכי

איפה, איפה ההמלצה של כפיות קינמון למיניהן?
מאז שעשיתי את המצכוח הזה, הוא הפך להכרחי בכל ראה”ש ובכל פסח.
טעים, רך, עשיר ועם עומק!!
חג שמח ניקי אהובה ותודה על כל הידע שאת חולקת איתנו. לא מובן מאליו בכלל!

היי ניקי.
אפשר להוסיף עלי דפנה?
כמה ובאיזה שלב…
בבישול הראשוני או בשני…

האם אפשר להכין ולהקפיא לקראת החג

הי, יש לי קילו צלעות- האם מתאים למתכון?

היי ניקי יקרה.
מכינה את המתכון הנהדר הזה בפעם. היי יודע כמה, ומחר יטרף, כרגיל. עלה בדעתי אולי להוסיף את מי בישול הבשר במקום אלה מהברז. ממליצה?