צלי בקר שלם ללקק ת'אצבעות
כל פעם שאני רוצה להרשים עם מתכון טוב זה המתכון בשביל להפגיז, כן זה דורש קצת השקעה ולא מכינים כל שבוע אבל כשרוצים להניח במרכז השולחן תבשיל בשר נימוח ממש מתפרק עם המון טעמים טובים הגעתם למקום הנכון.
אני מאוד מקווה שלא הבהלתי אתכם עם ההשקעה אפשר להכין בשלבים שיהיה הכי פשוט להכין ותסמכו עליי תבשיל בשר לפנים, ארוחת שישי או כל ארוחה חגיגית האורחים שלכם יודו לכם, אל תשכחו את החלה לרוטב.
5 מנות
מרכיבים:
קילו גוש בשר לבישול ארוך
(מספר 5 – 6 – 4)
כף פפריקה מרוקאית
כף מלאה א. מרק
לרוטב:
בצל חתוך לקוביות קטנות
3 שיני שום פרוסות דק
3 עגבניות בינוניות
פלפל ירוק חריף חתוך לטבעות
כף מלאה רוטב צ'ילי מתוק / סילאן
2 כפות רסק עגבניות
2 כוסות מים / מי הבישול
כף פפריקה שטוחה
חצי כפית כורכום
כף א. מרק
3/4 כפית פלפל שחור
הכנות:
1. להרתיח סיר גדול עם מים להוסיף פפריקה וא. מרק לבשל את הבשר כ 4 שעות עד שהוא רך, כדאי לנעוץ סכין בסיום ולוודא שהיא חודרת בקלות למרכז הבשר, לקרר כ 7 – 8 שעות יחד עם המים של הבישול.
2. הכנת הרוטב:
להרתיח סיר עם מים לסמן איקס על כל עגבניה לבשל 3 דקות לסנן לקרר ולקלף את הקליפה.
3. לחמם סיר רחב סוטאז' עם 4 – 5 כפות שמן לטגן את הבצל עד שהוא מזהיב קלות ולהוסיף את השום, לחתוך את העגבניות לקוביות להוסיף לבצל יחד עם שאר המצרכים.
4. לבשל 10 דקות על אש בינונית ולבדוק טעמים, את השלב הזה אפשר להכין מראש.
5. לחתוך את גוש הבשר לפרוסות דקות להוסיף לרוטב, לנער בעדינות שהרוטב יכסה את הבשר ולבשל כ 20 – 25 דקות.
גולשים מכינים וממליצים:
אור : "רציתי לעדכן שהכנתי לחג והיה מעולה.
תודה !!!"
אביגיל : "ניקי את מדהימה! זה יצא מושלםםם!!!קל להכין וכל כך טעים…
התפנקנו בסעודת שבת ,כולל הבררנים הקטנים :)…"
יפעת : "היי ניקי, הכנתי את הצלי לארוחת הצהריים היום והוא יצא כל כך טעים! כולם לקחו שתי מנות ואני התמוגגתי מזה. פעם ראשונה שהכנתי צלי והכל בזכותך! והכנתי גם את מרק העדשים המהיר והוא יצא פשוט מעולה, הבת שלי אמרה שהיא לא רעבה, רק נתתי לה לטעום כף מרק והתאבון נפתח לה וחיסלה קערה שלמה! כיף אדיר. שיהיה שבוע טוב"
יפעת : "ארחנו בשבת את ההורים של בעלי ואת המשפחה של אחותו ותכננו לצייד אותם בצלי שיישאר, אבל לנגד עיניי, אני רואה אותם לוקחים עוד פרוסה ועוד פרוסה ועוד פרוסה, והכל פשוט התחסל! לשמחתי חזרו בבטן מלאה ובידיים ריקות (-: מתכון מעולה"
עינת : "מתכון מעולה!!
יצא לי מדהים. המון תודה."
דורון : "ניקי תקשיבי לי טוב. את אלופה. יצא לי פצצה. כ"כ טעים. פשוט נמס בפה. אין דברים כאלה!!!"
ג'נט : "ניקי תודה! אני אמנם צמחונית אך הכנתי עבור הבעלול הקרניבור, שטרף וליקק אצבעות."