יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

מנות עיקריות מתכונים לסוכות מתכונים לפסח מתכונים לראש השנה תבשילי בשר

צלי כתף עם ערמונים

14 ספטמבר 2016
(Visited 44,919 times, 1 visits today)
צלי כתף עם ערמונים

צלי כתף עם ערמונים

מתחילים לחשוב על החג, מנה עיקרית טובה, בשר רך ומתפרק, נגיעות של יין אדום, יש פטריות יש ערמונים ואפילו יש דבש. מנה עיקרית מושלמת.

6 מנות

מרכיבים:

קילו צלי כתף (גוש שלם) בשר לבישול ארוך
כפית פפריקה
חצי כפית כורכום
2 עלי דפנה
כף א. מרק

בצל חתוך לקוביות
2 שיני שום קצוצות
כף רסק עגבניות
חצי כוס יין אדום
2 חבילות ערמונים
חבילת פטריות שמפיניון
כף דבש
כף פפריקה
מעם סוכר
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח

אולי תאהב גם את...♥

  • חזה עוף עם קישואים וגזר

    אסור לי להכין את המתכון הזה ואני כל הזמן אומרת את זה ואני לא מפסיקה להכין, מנשנשת, טועמת, אוכלת.
    מה שיפה במתכון הזה שהחזה עוף יוצא אליפות! אין על חזה עוף רך וזה לא דבר שקל להשיג כשמדובר בחזה עוף.
    רך משגע, טעים והירקות ליד איזו פריכות נהדרת, כל ביס משגע ואני הכי מצטערת שלא הכנתי יותר.
    לקח לי 10 דקות (לא כולל זמן השרייה) ויש ארוחת צהריים יפהפייה, צבעונית, חזה עוף טעים טעים עם מרקם נהדר, ירקות טובים, טעם עדין של צ’ילי מתוק שעוטף הכל באהבה.
    הגשתי עם אורז לבן שזאת תוספת נהדרת לחזה עוף עם ירקות. אני סיימתי תודה ושלום מוזמנים לאכול.

    3 מנות

  • עוף עם ירקות בתנור של אמא

    אני רוצה לשתף אתכם בפיסה קטנה מהילדות שלי, יש לי אמא שמאוד אוהבת לבשל (כנראה משהו עבר בגנים).
    אחד מזיכרונות הילדות שלי זה ארוחת צהריים בשבת. אמא שלי נהגה להכין עוף עם ירקות בתנור, כל הירקות שהיו במקרר היו מוצאים את דרכם אל התבנית.
    ואני במיוחד זוכרת את תפוחי אדמה והעגבניות מעדן אין ספק. הטעמים שהירקות קיבלו מהעוף והמרינדה בתוספת המיץ הטעים שיצא מהעגבניות והשמן זית זה כל כך טעים. יש דברים שנשארים בזיכרון גם אם עברו 20 – 30 שנה, אוכל טוב לא הולך לאיבוד ולא משנה כמה שנים עברו ואפילו עובר לדור הבא.
    אני מכינה את העוף והירקות לעיתים קרובות כי מבחינתי זה המתכון הכי קל (עצלנית ? כן לפעמים) ירקות ועוף בתבנית אחת ואם ממש אני רוצה להשקיע אני אגיש עם אורז לבן.
    לפעמים אני מוסיפה יותר עגבניות כי זה החלק הכי טעים ויחד עם התפוחי אדמה והבצל ואווו ללקק ת’אצבעות! איזה צבע ואיזה טעם פשוט מופלא. אוכל של אמא צריך לומר משהו נוסף ?

    5 מנות

  • ארוחת ליל הסדר 2021

    לא להאמין עברה שנה מאז שכתבתי את זה והגיע פסח נוסף.
    אין ספק שפסח זה החג הכי טוב לבישולים אז בואו נתחיל. באופן מסורתי אני מעלה כל שנה תפריט מסודר ליל הסדר, מהמנות הראשונות ועד המתוקים ולא שכחתי את הלהיט של החג הבראוניז.
    אני יכולה לומר שכולם מכינים אותו כל שנה הוא הלהיט של החג, אחרי שתכינו תבינו כמה שהוא טוב. הרכבתי תפריט מפורט כמה שיותר בשביל לעזור לגולשים להכין ארוחה קלה ובלי להסתבך יותר מידי.

  • פרגיות ברוטב ברביקיו ודבש

    תרשו לי זה טעים ברמות. כשאני רוצה להכין ארוחת הצהריים לילדים (שימו שניצל בצד לרגע) אני מכינה את המתכון הזה.
    ואוו כמה טעים וכמה פשוט להכין, הרוטב הזה גאוני!  הוא נותן טעם מופלא לפרגיות, לחזה עוף ואפילו לכנפיים, מה שיש לכם הולך.
    פשוט פשוט לערבב ולתבל את הפרגיות אני מבטיחה שלא תפסיקו לנשנש.
    ממבט ראשון לא נראה משהו אבל ברגע שתטעמו אין מצב שתפסיקו להכין.
    אפשר להכין כמות מהרוטב ולשמור בהקפאה זה נשמר נהדר.

    3 – 4 מנות

הכנות:

1. לקחת סיר גדול למלא במים להרתיח, להוסיף את כל המצרכים ואת הבשר, לכסות חלקית ולבשל ארבע שעות, לעקוב אחרי הנוזלים.

2.  לקרר כמה שעות, את הנוזלים לשמור. לפרוס את הבשר לפרוסות דקות.

3.  לטגן את הבצל והשום, את הפטריות לפרוס ולהוסיף לטיגון קל, להוסיף את שאר המצרכים + 2 כוסות מהנוזלים ששמרנו. לבשל כמה דקות ולהוסיף את פרוסות הבשר, לבשל כ 20 דקות ולהוסיף את הערמונים כשהם פרוסים ולבשל עוד כ 20 דקות.

גולשים מכינים וממליצים:

לילי : “ראיתי את המתכון לפני החג והחלטתי לעשות אותו.
כשבאתי להכין את המתכון הבנתי שאין כמעט תגובות עליו וגם לא המלצות.
לרגע חששתי אבל אז הבנתי שאין סיבה לחשוש, מדובר על מתכון של ניקי (כמו כל המתכונים שהגשתי בערב החג).
ואכן המתכון היה מוצלח ביותר, עפו עליו, המבוגרים והילדים, עשיתי קילו וחצי של בשר (היינו 10 אנשים) והכל חוסל.
תודה רבה לך על המתכונים הטעימים, ההסברים הברורים וכמובן האפשרות להגיב ולשאול שאלות שכל כך חשובה.”

ענת : “הכנתי לערב חג 2 קילו, יצא מעולה!!!! רך וטעים!!”

ענת : “מנה מדהימה!!! הכפלתי את כמות הבשר ויצא סוףףף.מומלץ בחום!!”

אריאלה : “הכנתי את הצלי הזה פעמיים, יצא מדהים. מתכון נהדר לחגים.”

הילה : “אני חייבת להגיד לך תודה! מסיבה מסויימת הפחד הכי גדול שלי היה מבישול של בשר. עוף זה פשוט וקל אבל בשר זה מצריך טיפול ובלאגן. מסתבר שלא! המתכון קל ופשוט וטעים!!! אני לגמרי הולכת לנסות עוד מתכונים שלך עם נתחי בשר.
המון תודה מאמא צעירה”

 

הרשם
עדכן
238 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

היי ניקי מה שלומך? האם ניץן להחליף את היין בטריאקי? אם כן כמה?

מועדים לשמחה
האם אפשר לשים יין אדום יבש?
תודה על המתכונים המצויינים

חג שמח ניקי
חיפשתי מתכון מיוחד לצלי לערב ליל הסדר מבין כולם אהבתי את המתכון שלך.
אני רוצה לומר לך תודה. יצא מדהים !!!
קיבלתי מלא מחמאות מבני המשפחה והכתירו את המנה שאני הכנתי כמספר 1!
מתכון מומלץ מאד מאד!!!!

מבשלים 4 שעות על אש נמוכה?

לא צריך לצרוב את הבשר לפני הבישול?

היי ניקי, יש אפשרות לשים בתנור במקום על הגז? אם כן אז כמה מעלות ולכמה זמן?

היי ניקי,
האם ניתן להקפיא את הצלי לפני או אחרי העשייה? קניתי את הנתח שלושה ימים לפני החג ואני מעדיפה להכין אותו מראש אם זה אפשרי