צלי כתף עם ערמונים

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
צלי כתף עם ערמונים

צלי כתף עם ערמונים

מתחילים לחשוב על החג, מנה עיקרית טובה, בשר רך ומתפרק, נגיעות של יין אדום, יש פטריות יש ערמונים ואפילו יש דבש. מנה עיקרית מושלמת.

6 מנות

מרכיבים:

קילו צלי כתף (גוש שלם) בשר לבישול ארוך
כפית פפריקה
חצי כפית כורכום
2 עלי דפנה
כף א. מרק

בצל חתוך לקוביות
2 שיני שום קצוצות
כף רסק עגבניות
חצי כוס יין אדום
2 חבילות ערמונים
חבילת פטריות שמפיניון
כף דבש
כף פפריקה
מעם סוכר
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח

הכנות:

1. לקחת סיר גדול למלא במים להרתיח, להוסיף את כל המצרכים ואת הבשר, לכסות חלקית ולבשל ארבע שעות, לעקוב אחרי הנוזלים.

2.  לקרר כמה שעות, את הנוזלים לשמור. לפרוס את הבשר לפרוסות דקות.

3.  לטגן את הבצל והשום, את הפטריות לפרוס ולהוסיף לטיגון קל, להוסיף את שאר המצרכים + 2 כוסות מהנוזלים ששמרנו. לבשל כמה דקות ולהוסיף את פרוסות הבשר, לבשל כ 20 דקות ולהוסיף את הערמונים כשהם פרוסים ולבשל עוד כ 20 דקות.

47264 צפיות 11 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

גולשים מכינים וממליצים:

לילי : “ראיתי את המתכון לפני החג והחלטתי לעשות אותו.
כשבאתי להכין את המתכון הבנתי שאין כמעט תגובות עליו וגם לא המלצות.
לרגע חששתי אבל אז הבנתי שאין סיבה לחשוש, מדובר על מתכון של ניקי (כמו כל המתכונים שהגשתי בערב החג).
ואכן המתכון היה מוצלח ביותר, עפו עליו, המבוגרים והילדים, עשיתי קילו וחצי של בשר (היינו 10 אנשים) והכל חוסל.
תודה רבה לך על המתכונים הטעימים, ההסברים הברורים וכמובן האפשרות להגיב ולשאול שאלות שכל כך חשובה.”

ענת : “הכנתי לערב חג 2 קילו, יצא מעולה!!!! רך וטעים!!”

ענת : “מנה מדהימה!!! הכפלתי את כמות הבשר ויצא סוףףף.מומלץ בחום!!”

אריאלה : “הכנתי את הצלי הזה פעמיים, יצא מדהים. מתכון נהדר לחגים.”

הילה : “אני חייבת להגיד לך תודה! מסיבה מסויימת הפחד הכי גדול שלי היה מבישול של בשר. עוף זה פשוט וקל אבל בשר זה מצריך טיפול ובלאגן. מסתבר שלא! המתכון קל ופשוט וטעים!!! אני לגמרי הולכת לנסות עוד מתכונים שלך עם נתחי בשר.
המון תודה מאמא צעירה”

 

146
תגובות

  הרשם  
עדכן
מימי

היי ניקי,

הזמנתי הפעם חתיכת בשר מסוג לשון…
האם ניתן לבשל אותו בכל מתכון של בשר?
או יש משהו שצריך לדעת במיוחד על הסוג הזה?

תודה רבה.

מוטי

ניקי, אם יישארו לי רק ארבע שעות לקרר את הצלי, כדאי לשים במקפיא למעט זמן?

אפרת

הי ניקי, אפשר להשתמש בפטריות מקופסת שימורים?

שני

שלום, האם צריך לצרוב את גוש הבשר לפני הבישול?

חני

מועדים לשמחה.אין לי עלי דפנה במה אפשר להחליף?

יסמין

חייבת לשתף, נורא רציתי להכין את המתכון, רק שהיה לי גוש פרוס ולא שלם. בקריאת התגובות הבנתי שלא ניתן להכין את המתכון אחרת, אז עשיתי שינוי קל. במקום לבשל את הגוש 3-4 שעות, צרבתי כל פרוסה בשמן. לאחר מכן הכנסתי הכל לסיר (סוטאז’) ובישלתי הכל יחד במשך 3 שעות. הוספתי קצת יותר מים כדי שיכסה.
יצא מעדן. הבשר רך מאוד, והרוטב פשוט משגע. הילדים ביקשו תוספות (לא דבר שקורא אצלי בדרך כלל).

תודה רבה לך ניקי על האתר המדהים הזה!!

אורית

מועדים לשמחה. אפשר להכין את הרוטב מראש ולהקפיא?