פרוסות צלי בקר ברוטב פלפלים

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
פרוסות צלי בקר ברוטב פלפלים

פרוסות צלי בקר ברוטב פלפלים

אני אוהבת להכין את הבשרים האלה, נכון שצריך סבלנות אבל התוצאה הסופית ללקק ת’אצבעות, הבשר יוצא משגע רך רך מלא טעמים ואיזה כיף לאכול אותו בתוספת הפלפלים והחריפות הנפלאה, אי אפשר לעמוד בפניו הוא מושלם.
המתכון הזה חובה בחג הכי טעים שיש לא תפסיקו להכין אותו.

5 מנות

מרכיבים:

קילו בשר לבישול ארוך גוש שלם
2 עלי דפנה
כפית פפריקה
כף א. מרק

2 בצלים
5 שיני שום
2 פלפלים גדולים
פלפל חריף
כף פפריקה מרוקאית
כף רסק עגבניות
כפית סוכר שטוחה
חצי כפית כורכום
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח

הכנות:

1. לקחת סיר גדול למלא במים להניח את הבשר המים צריכים להגיע עד 3/4 גובה, להרתיח ולהוסיף עלי דפנה ואת התבלינים, לבשל כשלוש וחצי ארבע שעות הבשר אמור להיות רך לבדוק שסכין חודרת בקלות. כמו שזה להכניס למקרר ולקרר לפחות לילה.

2. הכנת הרוטב : לחתוך את הבצלים לקוביות, אני אוהבת כשמרגישים את הבצל אז אני לא מקפידה על קוביות קטנות, לטגן עד שמתחיל להזהיב, לחצות את השום ולהוסיף לבצל לטיגון של שתי דקות.

3. לחתוך את הפלפלים כולל הפלפל חריף לקוביות קטנות להוסיף לבצל לטגן כ 5 דקות תוך כדי בחישה, להוסיף את שאר המצרכים ושתי כוסות מהנוזל ששמרנו יחד עם הבשר, לבשל כ 10 דקות.

4. לפרוס את הבשר לפרוסות דקות לא מאוד להוסיף לסיר ולבשל כ 40 דקות, מידי פעם לנער את הסיר, לבדוק טעמים.

מוזמנים לעקוב אחרי גם באינסטגרם טעים שם 🙂

בתמונות יש מרק עגבניות ואורז וכרובית ברוטב פיקנטי

כדאי לדעת ש…
ניתן להכין את סעיף אחד יומיים מראש, ניתן להכין את כל המתכון יומיים מראש, שתי האפשרויות טובות. לא אוהבים פלפלים ? פטריות שמפיניון זה נהדר, אפשר לוותר על הפלפל חריף.

43829 צפיות 3 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

גולשים מכינים וממליצים:

מיכל: “מעולה ! רך, פיקנטי עדין ונעים בפה. חג שמח!”

מיכל: “הבקר מתבשל עכשיו ברוטב.איזה ריח מדהים במטבח! מחכה כבר לטעום”

דפנה: “הריח מצוין גם הטעם מעולה
תודה וחג שמח !!!”

שמרית : “רציתי להגיד שאני לא ככ אוהבת מאכלי בקר אבל המתכון הזה מדהים! הבשר ככ נימוח …והכל חוסל באותו ערב”

173
תגובות

  הרשם  
עדכן
הילה

היי ניקי, איזה נתח בשר יש בתמונה שלך? את זוכרת במקרה? זה לא נתח חמש כי בחמש יש פס ג׳ל מעצבן באמצע. האמת שהפסקתי לבשל עם מספר חמש ועברתי לארבע. אותו מרקם ואותו טעם רק בלי הפס גל באמצע. מה דעתך?

חנן

אני קניתי בטעות נתח פרוס
יש דרך לעשות את המתכון עם נתח פרוס ?
ואם לא יש מתכונים אחרים שאפשר?

אושר

היי ניקי לא צריך לצרוב קודם את הבשר?

לודה

בוקר טוב ניקי
מתה כבר לטעום את המעדן הזה…
שאלה
אחרי שהבשר מוכן, ציינת להכניס לילה למקרר.
אני רוצה להכין עכשיו ולהכניס למקרר עד הבוקר..
השאלה, להכניס עם הסיר והמים כשהבשר בפנים או את הבשר בנפרד?

תחיה

הי ניקי!
בוקר טוב!
אפשר להכין את הבשר ואת הרוטב ולהקפיא אותם בנפרד, ואחרי ההפשרה רק לבשל יחד?
תודה!

נעמי

היי ניקי,
שלחתי את בעלי לקנות בשר לבישול ארוך והוא הביא מס’ 8, האם אפשר להכין את הצלי עם הבשר הזה?
אם לא – מה את מציעה לעשות איתו?
תודה וחג שמח עד כמה שניתן

1 9 10 11