פרוסות צלי בקר ברוטב פלפלים

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
פרוסות צלי בקר ברוטב פלפלים

פרוסות צלי בקר ברוטב פלפלים

אני אוהבת להכין את הבשרים האלה, נכון שצריך סבלנות אבל התוצאה הסופית ללקק ת’אצבעות, הבשר יוצא משגע רך רך מלא טעמים ואיזה כיף לאכול אותו בתוספת הפלפלים והחריפות הנפלאה, אי אפשר לעמוד בפניו הוא מושלם.
המתכון הזה חובה בחג הכי טעים שיש לא תפסיקו להכין אותו.

5 מנות

מרכיבים:

קילו בשר לבישול ארוך גוש שלם
2 עלי דפנה
כפית פפריקה
כף א. מרק

2 בצלים
5 שיני שום
2 פלפלים גדולים
פלפל חריף
כף פפריקה מרוקאית
כף רסק עגבניות
כפית סוכר שטוחה
חצי כפית כורכום
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח

הכנות:

1. לקחת סיר גדול למלא במים להניח את הבשר המים צריכים להגיע עד 3/4 גובה, להרתיח ולהוסיף עלי דפנה ואת התבלינים, לבשל כשלוש וחצי ארבע שעות הבשר אמור להיות רך לבדוק שסכין חודרת בקלות. כמו שזה להכניס למקרר ולקרר לפחות לילה.

2. הכנת הרוטב : לחתוך את הבצלים לקוביות, אני אוהבת כשמרגישים את הבצל אז אני לא מקפידה על קוביות קטנות, לטגן עד שמתחיל להזהיב, לחצות את השום ולהוסיף לבצל לטיגון של שתי דקות.

3. לחתוך את הפלפלים כולל הפלפל חריף לקוביות קטנות להוסיף לבצל לטגן כ 5 דקות תוך כדי בחישה, להוסיף את שאר המצרכים ושתי כוסות מהנוזל ששמרנו יחד עם הבשר, לבשל כ 10 דקות.

4. לפרוס את הבשר לפרוסות דקות לא מאוד להוסיף לסיר ולבשל כ 40 דקות, מידי פעם לנער את הסיר, לבדוק טעמים.

מוזמנים לעקוב אחרי גם באינסטגרם טעים שם 🙂

בתמונות יש מרק עגבניות ואורז וכרובית ברוטב פיקנטי

כדאי לדעת ש…
ניתן להכין את סעיף אחד יומיים מראש, ניתן להכין את כל המתכון יומיים מראש, שתי האפשרויות טובות. לא אוהבים פלפלים ? פטריות שמפיניון זה נהדר, אפשר לוותר על הפלפל חריף.

31652 צפיות 5 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

גולשים מכינים וממליצים:

מיכל: “מעולה ! רך, פיקנטי עדין ונעים בפה. חג שמח!”

מיכל: “הבקר מתבשל עכשיו ברוטב.איזה ריח מדהים במטבח! מחכה כבר לטעום”

דפנה: “הריח מצוין גם הטעם מעולה
תודה וחג שמח !!!”

שמרית : “רציתי להגיד שאני לא ככ אוהבת מאכלי בקר אבל המתכון הזה מדהים! הבשר ככ נימוח …והכל חוסל באותו ערב”

142
תגובות

  הרשם  
עדכן
רויטל

מה זה חלקים לבישול ארוך ?
שריר הזרוע מתאים ?

אהובה

שלום ניקי,
עדיין לא כתבתי כאן תגובה אף פעם, למרות שאני כבר לא משתמשת בספרי בישול מאז שהכרתי את האתר. כבר כמה שנים טובות, שכל האוכל שאני מכינה הוא ממך! אין שבת או חג בלעדייך!
שאלתי: האם אפשר להרתיח את הבשר כשהוא חצי קפוא או צריך לחכות להפשרה מלאה?
תודה מראש

שיר

ניקי יקרה
האם לא צריך לסגור את הבשר בטיגון?

שיר

הי ניקי, האם אפשר להכין 3 ימים מראש? או לסרוגין להקפיא

קרן גבאי

ניקי, את אלופה!
מבין כל המנות שהכנתי לחג (והיו לא מעט כאלה, רובן כמובן שלך…) המנה הזאת פשוט לא הפסיקה לקצור מחמאות. לא הפסיקו להתלהב מהרכות של הבשר ומהרוטב.
תודה!

עפרה

הי ניקי, יש לי פילה מדומה פרוס. האם ניתן לעשות איתו משהו? כל המרשמים הם לגבי נתח שלם. אני ממש לא מתמצאת בבישול של בקר ולכן ביקשתי מהקצב לפרוס לי את הנתח.

יפעת

היי ניקיל׳ה, אני מכינה גם את הצלי בקר, במתכון של הלקק תאצבעות שאני מכינה כתוב להרתיח ואז להכניס הגוש לבישול, פה צריך להכניס הגוש למים כבר בהתחלה ועוד לפני הרתיחה?