יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

מנות עיקריות תבשילי בשר תבשילי עוף ובשר בתנור

גולש מעולה

5 אוקטובר 2018
(Visited 293,534 times, 98 visits today)

גולש מעולה

אם יש משהו שחייבים להכין במזג אוויר חורפי וגשום זה גולש, תבשיל קדירה חורפי טעים בטירוף שתמיד מצליח!
בשר שמתבשל מספר שעות על האש עם תפוחי אדמה וגזרים, בשר רך ואפילו מתפרק, תפוחי אדמה משגעים, הרוטב נהדר מתאים בדיוק לחלת השבת.
הבעיה של התבשיל הזה שהוא לא תמיד מגיע לשולחן, כל רגע מגיע מישהו לטעום וגם אני מצטרפת 🙂
איך אפשר לעמוד בפני הרוטב הנפלא ? הריחות הרגו אותי לא עמדתי בפיתוי.
אני חייבת לומר שההכנה די פשוטה לקח לי כמה דקות והשאר על האש, מידי פעם בדקתי לוודא שהכל בסדר וזה כל הסיפור הטעים.
סיר מלא בכל טוב שעושה טוב על הלב.

4 מנות

מרכיבים:

קילו בשר לגולש חתוך לקוביות
(מספר 4 – 5 – 6 עדיפות ל 5)
בצל גדול
4 תפוחי אדמה
3 גזרים
כפית קמח
3 שיני שום
פלפל ירוק חריף
4 עגבניות
כפית סוכר
כף רסק עגבניות
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח (במידה וצריך)

אולי תאהב גם את...♥

  • צלי בקר רך ונימוח בתנור

    אתם חושבים שזה מסובך להכין צלי בקר ? לפני הרבה שנים כשרק התחלתי לבשל תמיד הסתבכתי עם בישול של בקר לא הצליח לי, הלכתי לאמא שלי וביקשתי עצה איך גורמים לצלי בקר להיות רך ונימוח ? היא נתנה לי טיפ שעד היום מלווה אותי. צריך סבלנות, בשר בקר מצריך בישול ארוך הוא צריך את הזמן שלו בשביל להתבשל כמו שצריך.
    זה נשמע המון 4 שעות אבל זה שווה את התוצאה הסופית.
    הפנמתי את הטיפ ואני מוסיפה דבר נוסף תיקנו בשר איכותי בשביל לקבל תוצאה טובה.
    מאז כל פעם כשאני מבשלת בשר בקר זה יוצא מדהים רך נימוח ממש מתפרק בכל ביס, בכל פעם אני מוסיפה ירקות והפעם הלכתי על המון בצל שקיבל את הטעמים הנפלאים של הבשר.
    ליד ערימת אורז או קוסקוס ותמצאו את עצמכם מלקקים את האצבעות.
    15 – 20 דקות הכנה כל השאר התנור עושה ואין צורך לעשות כלום רק להנות מהריח.

    4 מנות

  • קציצות שניצל ממכרות וטעימות ביותר

    מה כבר אפשר להכין מחזה עוף שלא הכנתי ?
    אני כל הזמן מחפשת רעיונות מה לעשות עם חזה עוף למצוא עוד גיוונים לארוחת הצהריים ואני לא רוצה להכין שניצל די מיציתי אני רוצה להכין משהו אחר ועדיף שיהיה בפנים ירקות אז הלכתי על קציצות שניצל.
    קציצות שניצל לא מחזה עוף טחון אלא מחזה עוף חתוך קטן, אין לכם מושג כמה שהקציצות האלה טעימות יצא מושלם!
    הוספתי תפוחי אדמה שמורגשים טוב, נגיעות של פטרוזיליה יצאו קציצות מושלמות ותאמינו לי שלא הפסקתי לטעום,
    מתכון נהדר לארוחת הצהריים ולא קשה זה מה שכיף במתכון הזה.
    השתמשתי בפילה עוף שזה החלק הרך של החזה (מומלץ מאוד) הוספתי מספיק ירקות. בסרטון טיגנתי אין שום בעיה לאפות.
    ברגע שתתחילו להכין לא תפסיקו. הצעת הגשה בתוך פיתה עם טחינה וסלט ירקות, חלומי!

    20 קציצות

  • חזה עוף עם קישואים וגזר

    אסור לי להכין את המתכון הזה ואני כל הזמן אומרת את זה ואני לא מפסיקה להכין, מנשנשת, טועמת, אוכלת.
    מה שיפה במתכון הזה שהחזה עוף יוצא אליפות! אין על חזה עוף רך וזה לא דבר שקל להשיג כשמדובר בחזה עוף.
    רך משגע, טעים והירקות ליד איזו פריכות נהדרת, כל ביס משגע ואני הכי מצטערת שלא הכנתי יותר.
    לקח לי 10 דקות (לא כולל זמן השרייה) ויש ארוחת צהריים יפהפייה, צבעונית, חזה עוף טעים טעים עם מרקם נהדר, ירקות טובים, טעם עדין של צ'ילי מתוק שעוטף הכל באהבה.
    הגשתי עם אורז לבן שזאת תוספת נהדרת לחזה עוף עם ירקות. אני סיימתי תודה ושלום מוזמנים לאכול.

    3 מנות

  • עוף עם ירקות בתנור של אמא

    אני רוצה לשתף אתכם בפיסה קטנה מהילדות שלי, יש לי אמא שמאוד אוהבת לבשל (כנראה משהו עבר בגנים).
    אחד מזיכרונות הילדות שלי זה ארוחת צהריים בשבת. אמא שלי נהגה להכין עוף עם ירקות בתנור, כל הירקות שהיו במקרר היו מוצאים את דרכם אל התבנית.
    ואני במיוחד זוכרת את תפוחי אדמה והעגבניות מעדן אין ספק. הטעמים שהירקות קיבלו מהעוף והמרינדה בתוספת המיץ הטעים שיצא מהעגבניות והשמן זית זה כל כך טעים. יש דברים שנשארים בזיכרון גם אם עברו 20 – 30 שנה, אוכל טוב לא הולך לאיבוד ולא משנה כמה שנים עברו ואפילו עובר לדור הבא.
    אני מכינה את העוף והירקות לעיתים קרובות כי מבחינתי זה המתכון הכי קל (עצלנית ? כן לפעמים) ירקות ועוף בתבנית אחת ואם ממש אני רוצה להשקיע אני אגיש עם אורז לבן.
    לפעמים אני מוסיפה יותר עגבניות כי זה החלק הכי טעים ויחד עם התפוחי אדמה והבצל ואווו ללקק ת'אצבעות! איזה צבע ואיזה טעם פשוט מופלא. אוכל של אמא צריך לומר משהו נוסף ?

    5 מנות

הכנות:

1. לחמם סיר עם כמה כפות שמן, לחתוך את הבצל לקוביות קטנות – בינוניות להוסיף לסיר ולטגן כמה דקות עד הזהבה תוך כדי בחישה. לפרוס את השום לפרוסות להוסיף לבצל ולהמשיך לטגן.

2. להוסיף את הבשר לבצל ולטגן כמה דקות להפוך אותו מידי פעם.

3.  לחלוט את העגבניות ולחתוך לקוביות, מי שלא יודע למה הכוונה מוזמן להיכנס לקישור יש הסבר מפורט כולל תמונות. נכון שזה נראה קל אחרי שרואים את התמונות ? מי שאין לו חשק / זמן שיוותר על השלב הזה

4. לחתוך את העגבניות לקוביות ולהוסיף לסיר יחד עם רסק סוכר ותבלינים לכסות הכל במים וקצת יותר.

5. לכסות חלקית להשאיר פתח קטן, לערבב חצי כוס מים עם הקמח ולהוסיף לסיר לבשל כשעתיים וחצי.

*6. לחתוך את התפוחי אדמה, גזר ופלפל לקוביות להוסיף לתבשיל, לנער קצת ולבשל עד שהכל רך. לעקוב שלא חסרים נוזלים ולערבב מידי פעם. מעולה!

Goulash recipe

כדאי לדעת ש…
הדבר הכי חשוב בתבשיל הזה סבלנות, לוקח כשלוש וחצי ארבע שעות עד שהבשר מוכן, אני ממליצה על מספר 5 טרי הוא מושלם לסוג כזה של תבשילים גם אסאדו הולך, אפשר לשים רק תפוחי אדמה ולוותר על הגזר.
התבשיל יוצא פיקנטי חריף למי שזה מפריע שיוריד את הפלפל או שישים חצי פלפל (שיהיה מעניין בפה)
הקמח לא חובה ניתן להכין בלי.  אוהבים בצל ? תוסיפו עוד אחד זה רק יעשה טוב לטעם.
ניתן להכין יום מראש ואפילו יומיים, אפשר להקפיא ללא התפוחי אדמה.
התבשיל לא מתוק למי שאוהב מתיקות אפשר להוסיף 2 כפות סילאן.
רוטב אליפות תכינו חלה ותלקקו ת'אצבעות, פשוט נפלא בשר נהדר. אפשר להחליף את הגזרים בשני תפוחי אדמה.

סוג הבשר המתאים לגולש הוא בשר מאיזור הכתף של הבקר. בשר זה הוא בשר רזה יחסית שעיקר רקמה החיבור בו מכילה חלבון שריר ופחות שומן מן החי. בשר בקר הוא אחד המקורות הטובים לברזל, עבור ילדים ומבוגרים. הברזל חשוב לצורך התפתחות המוח ומערכת החיסון בשנות החיים הראשונות וממשיך להוות מרכיב חיוני לתיפקוד וגדילה לכל אורך החיים.

בתבשיל שלפנינו משולבים גם פחמימה וירק- תפוחי אדמה, עגבניות, גזרים, בצל ושום. כל הטוב בסיר אחד!

סך כל הקלוריות בתבשיל הוא 2500 קלוריות, רובן מגיעות מהבשר ורק כחמישית מהן מקורן בפחמימה. בחלוקה ל4 מנות, כל מנה מכילה כ625 קלוריות- מנה עשירה, מלאת חלבון וברזל.

אפשר גם להתייחס לגולש כמנת החלבון ולשלב בארוחה תוספת פחמימה מבושלת. במקרה כזה, נחלק את התבשיל שבסיר ליותר מנות ונניח את קוביות הבשר והירקות מעל אורז, קוסקוס, בורגול או קינואה.

גולשגולש

 

 

גולשים מכינים וממליצים:

ענת : "רציתי לעדכן שיצא מעולה !!! מזל שהכנתי כמות כפולה :-)"

בתיה : "הכנתי לשבת ויצא מעדן!!"

דידי : "וואו!!!! מדהים!!! האיש חיסל כמעט הכל לבד והוא אחד הבררנים… וכמובן שגם הקטנטנים התלקלקו… תודה על מתכון מנצח!!"

בלי : "חזרתי לספר שהיה טעים בטרוף היו לי אורחים וכרגיל קטפתי מחמאות בזכותך.."

ציפי : "גולש מעולה ממש, ככתוב. מעט עבודה ומתקבל תבשיל נהדר"

יגאל : "מדהים ביותר! אני לא מהבשלנים והילדים מאוד בררנים והתגובות היו שיצא מדהים."

הרשם
עדכן
446 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

באסה
מסתבר שאין לי עגבניות….
יהיה הבדל משמעותי ללא עגבניות?

ניקי שבוע טוב,
רציתי לשאול אם אפשר לבשתמש בבשר ראש?
ואם ניתן להקפיא?
תודה רבה

שלום ניקי.
שאלה.מה יכול להחליף את אבקת המרק, אולי להמיר אותה במלח, והשאלה כמה ממנו?

היי ניקי , אשמח לדעת עם זה בסדר להשתמש בבשר צלי מספר 5 למתכון הזה

שלום ניקי. תודה על המתכונים הנפלאים.
בבשר בקר יש חתיכות של שומן לבן להוציא את זה? תוך כדי בישול?

היי ניקי מה מתאים לבשר 2 אונטריב? יש לך מתכון טוב לזה? אמורה להכין לארוחת ערב היום

אפשר בלי רסק?