גולש מעולה

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים

גולש מעולה

אם יש משהו שחייבים להכין במזג אוויר חורפי וגשום זה גולש, תבשיל קדירה חורפי טעים בטירוף שתמיד מצליח!
בשר שמתבשל מספר שעות על האש עם תפוחי אדמה וגזרים, בשר רך ואפילו מתפרק, תפוחי אדמה משגעים, הרוטב נהדר מתאים בדיוק לחלת השבת.
הבעיה של התבשיל הזה שהוא לא תמיד מגיע לשולחן, כל רגע מגיע מישהו לטעום וגם אני מצטרפת 🙂
איך אפשר לעמוד בפני הרוטב הנפלא ? הריחות הרגו אותי לא עמדתי בפיתוי.
אני חייבת לומר שההכנה די פשוטה לקח לי כמה דקות והשאר על האש, מידי פעם בדקתי לוודא שהכל בסדר וזה כל הסיפור הטעים.
סיר מלא בכל טוב שעושה טוב על הלב.

4 מנות

מרכיבים:

קילו בשר לגולש חתוך לקוביות
(מספר 4 – 5 – 6 עדיפות ל 5)
בצל גדול
4 תפוחי אדמה
3 גזרים
כפית קמח
3 שיני שום
פלפל ירוק חריף
4 עגבניות
כפית סוכר
כף רסק עגבניות
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח (במידה וצריך)

הכנות:

1. לחמם סיר עם כמה כפות שמן, לחתוך את הבצל לקוביות קטנות – בינוניות להוסיף לסיר ולטגן כמה דקות עד הזהבה תוך כדי בחישה. לפרוס את השום לפרוסות להוסיף לבצל ולהמשיך לטגן.

2. להוסיף את הבשר לבצל ולטגן כמה דקות להפוך אותו מידי פעם.

3.  לחלוט את העגבניות ולחתוך לקוביות, מי שלא יודע למה הכוונה מוזמן להיכנס לקישור יש הסבר מפורט כולל תמונות. נכון שזה נראה קל אחרי שרואים את התמונות ? מי שאין לו חשק / זמן שיוותר על השלב הזה

4. לחתוך את העגבניות לקוביות ולהוסיף לסיר יחד עם רסק סוכר ותבלינים לכסות הכל במים וקצת יותר.

5. לכסות חלקית להשאיר פתח קטן, לערבב חצי כוס מים עם הקמח ולהוסיף לסיר לבשל כשעתיים וחצי.

*6. לחתוך את התפוחי אדמה, גזר ופלפל לקוביות להוסיף לתבשיל, לנער קצת ולבשל עד שהכל רך. לעקוב שלא חסרים נוזלים ולערבב מידי פעם. מעולה!

Goulash recipe

כדאי לדעת ש…
הדבר הכי חשוב בתבשיל הזה סבלנות, לוקח כשלוש וחצי ארבע שעות עד שהבשר מוכן, אני ממליצה על מספר 5 טרי הוא מושלם לסוג כזה של תבשילים גם אסאדו הולך, אפשר לשים רק תפוחי אדמה ולוותר על הגזר.
התבשיל יוצא פיקנטי חריף למי שזה מפריע שיוריד את הפלפל או שישים חצי פלפל (שיהיה מעניין בפה)
הקמח לא חובה ניתן להכין בלי.  אוהבים בצל ? תוסיפו עוד אחד זה רק יעשה טוב לטעם.
ניתן להכין יום מראש ואפילו יומיים, אפשר להקפיא ללא התפוחי אדמה.
התבשיל לא מתוק למי שאוהב מתיקות אפשר להוסיף 2 כפות סילאן.
רוטב אליפות תכינו חלה ותלקקו ת’אצבעות, פשוט נפלא בשר נהדר. אפשר להחליף את הגזרים בשני תפוחי אדמה.

172198 צפיות 95 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

סוג הבשר המתאים לגולש הוא בשר מאיזור הכתף של הבקר. בשר זה הוא בשר רזה יחסית שעיקר רקמה החיבור בו מכילה חלבון שריר ופחות שומן מן החי. בשר בקר הוא אחד המקורות הטובים לברזל, עבור ילדים ומבוגרים. הברזל חשוב לצורך התפתחות המוח ומערכת החיסון בשנות החיים הראשונות וממשיך להוות מרכיב חיוני לתיפקוד וגדילה לכל אורך החיים.

בתבשיל שלפנינו משולבים גם פחמימה וירק- תפוחי אדמה, עגבניות, גזרים, בצל ושום. כל הטוב בסיר אחד!

סך כל הקלוריות בתבשיל הוא 2500 קלוריות, רובן מגיעות מהבשר ורק כחמישית מהן מקורן בפחמימה. בחלוקה ל4 מנות, כל מנה מכילה כ625 קלוריות- מנה עשירה, מלאת חלבון וברזל.

אפשר גם להתייחס לגולש כמנת החלבון ולשלב בארוחה תוספת פחמימה מבושלת. במקרה כזה, נחלק את התבשיל שבסיר ליותר מנות ונניח את קוביות הבשר והירקות מעל אורז, קוסקוס, בורגול או קינואה.

גולשגולש

 

 

גולשים מכינים וממליצים:

ענת : “רציתי לעדכן שיצא מעולה !!! מזל שהכנתי כמות כפולה :-)”

בתיה : “הכנתי לשבת ויצא מעדן!!”

דידי : “וואו!!!! מדהים!!! האיש חיסל כמעט הכל לבד והוא אחד הבררנים… וכמובן שגם הקטנטנים התלקלקו… תודה על מתכון מנצח!!”

בלי : “חזרתי לספר שהיה טעים בטרוף היו לי אורחים וכרגיל קטפתי מחמאות בזכותך..”

ציפי : “גולש מעולה ממש, ככתוב. מעט עבודה ומתקבל תבשיל נהדר”

יגאל : “מדהים ביותר! אני לא מהבשלנים והילדים מאוד בררנים והתגובות היו שיצא מדהים.”

431
תגובות

  הרשם  
עדכן
חיה

אפשר בלי רסק?

לריסה

תודה רבה הכנתי אתמול יצא טעים!

מורן

ניקי היקרה
כמה פעמעם הכנתי את המתכון הזה פשוט מעולה !!רציתי להכין אותו שוב אבל תמיד נשאר לי מלא תפוחי אדמה והגולש לא מספיק .. האם יש אפשרות במקום התפוח אדמה לשים יותר בשר ?

Gal

היי ניקי,
תודה על מתכון מעולה. יצא טעים אבל הבשר יצא קצת כמו גומי. מה יכול לגרום לזה? ומה חעשות אחרת להבא? (בשר כתף מספר 5 טרי)

רונית

אחד הטובים!!!!
תודה רבה ניקי, תבורכי ❤

1 24 25 26