גולש מעולה

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
גולש מעולה

גולש מעולה

כל כך טעים שאי אפשר להפסיק לאכול, הבשר יוצא רך רך, התפוחי אדמה רכים, תבשיל שמתבשל שעות ושווה כל רגע הוא טעים ברמות והרוטב נפלא! תתכוננו להתאהב. בתבשיל מושלם שאי אפשר לעמוד בפניו.

4 מנות

מרכיבים:

קילו בשר לגולש חתוך לקוביות
(מספר 4 – 5 – 6 עדיפות ל 5)
בצל גדול
4 תפוחי אדמה
3 גזרים
כפית קמח
3 שיני שום
פלפל ירוק חריף
4 עגבניות
כפית סוכר
כף רסק עגבניות
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח (במידה וצריך)

הכנות:

1. לחמם סיר עם כמה כפות שמן, לחתוך את הבצל לקוביות קטנות להוסיף לסיר ולטגן כמה דקות עד הזהבה תוך כדי בחישה. לפרוס את השום לפרוסות להוסיף לבצל ולהמשיך לטגן.

2. להוסיף את הבשר לבצל ולטגן כמה דקות להפוך אותו מידי פעם.

3.  לחלוט את העגבניות ולחתוך לקוביות, מי שלא יודע למה הכוונה מוזמן להיכנס לקישור יש הסבר מפורט כולל תמונות. נכון שזה נראה קל אחרי שרואים את התמונות ? מי שאין לו חשק / זמן שיוותר על השלב הזה

4. לחתוך את העגבניות לקוביות ולהוסיף לסיר יחד עם רסק סוכר ותבלינים לכסות הכל במים וקצת יותר.

5. לכסות חלקית להשאיר פתח קטן, לערבב חצי כוס מים עם הקמח ולהוסיף לסיר לבשל כשעתיים וחצי.

*6. לחתוך את התפוחי אדמה, גזר ופלפל לקוביות להוסיף לתבשיל, לנער קצת ולבשל עד שהכל רך. לעקוב שלא חסרים נוזלים ולערבב מידי פעם. מעולה!

כדאי לדעת ש…
הדבר הכי חשוב בתבשיל הזה סבלנות, לוקח כשלוש וחצי ארבע שעות עד שהבשר מוכן, אני ממליצה על מספר 5 טרי הוא מושלם לסוג כזה של תבשילים גם אסאדו הולך, אפשר לשים רק תפוחי אדמה ולוותר על הגזר.
התבשיל יוצא פיקנטי חריף למי שזה מפריע שיוריד את הפלפל או שישים חצי פלפל (שיהיה מעניין בפה)
הקמח לא חובה ניתן להכין בלי.  אוהבים בצל ? תוסיפו עוד אחד זה רק יעשה טוב לטעם.
ניתן להכין יום מראש ואפילו יומיים, אפשר להקפיא ללא התפוחי אדמה.
התבשיל לא מתוק למי שאוהב מתיקות אפשר להוסיף 2 כפות סילאן.
רוטב אליפות תכינו חלה ותלקקו ת’אצבעות, פשוט נפלא בשר נהדר. אפשר להחליף את הגזרים בשני תפוחי אדמה.

95894 צפיות 21 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

גולש מעולהגולש מעולהגולש מעולהגולש מעולה

גולשים מכינים וממליצים:

ענת : “רציתי לעדכן שיצא מעולה !!! מזל שהכנתי כמות כפולה :-)”

בתיה : “הכנתי לשבת ויצא מעדן!!”

דידי : “וואו!!!! מדהים!!! האיש חיסל כמעט הכל לבד והוא אחד הבררנים… וכמובן שגם הקטנטנים התלקלקו… תודה על מתכון מנצח!!”

בלי : “חזרתי לספר שהיה טעים בטרוף היו לי אורחים וכרגיל קטפתי מחמאות בזכותך..”

ציפי : “גולש מעולה ממש, ככתוב. מעט עבודה ומתקבל תבשיל נהדר”

יגאל : “מדהים ביותר! אני לא מהבשלנים והילדים מאוד בררנים והתגובות היו שיצא מדהים.”

318
תגובות

  הרשם  
עדכן
רעות

יש מתכון שמתאים לבשר מספר 2?

ליאור

היי, נראה שבהתחלה יש יותר מחצי כוס מים, יכול להיות שפיספסתי שלב?

ענבל

היי ניקי יקרה, אני באמצע הבישול וגיליתי שאין קמח רגיל. יש רק קמח תופח וקמח מלא. יעזור או לוותר על זה? אודה לתשובה מהירה כי אני בדיוק בשלב הזה… תודה!!

מיכל

הי אפשר לבשל חלק מהזמן היום ולהמשיך מחר אי שצריך 4 שעות ברצף?

מיכל

הי ניקי,
מכינה את הגולאש ולצערי קצת התבלבלתי, הכנתי בעבר מספר פעמים גולאש מהאתר שלך שבו תפוחי אדמה וגם יין אדום, שמכינים לגמרי אחרת. רק באמצע ההכנה קלטתי שמדובר במתכון אחר.
אצלי מאד אוהבים את הטעם שמוסיף היין. האם מתאים להוסיף כאן? או להוסיף רק סילאן?
(לא הכנסתי את הפלפל הירוק החריף, במקום זאת הכנסתי 2 פלפלים ירוקים רגילים).
בקיצור, בתוך הבלבול הזה, כעת אני בשלב שאחרי הכנסת הירקות, ואשמח ליעוצך.
תודה רבה מראש!!!

שירה

היי ניקי חג שמח
אחרי שעה וחצי בקושי נישאר נוזלים..האם להוסיף? אם כן אז כמה ? והאם להוסיף גם תבלינים ורסק אחרי שמוספים מים?
אשמח לתשובה מהירה⁦❤️⁩

ליאורה

היי ניקי
הבנתי שחזה בקר לא מומולץ לגולש יש לך מתכון אחר לבשר מספר 3

1 17 18 19