יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

מנות עיקריות מתכונים לסוכות מתכונים לפסח תבשילי בשר

צלי בקר בקפה

17 אפריל 2016
(Visited 22,755 times, 5 visits today)
צלי בקר בקפה

צלי בקר בקפה

צלי בקר בקפה, אני אוהבת תבשילי בשר כאלה, רוטב נהדר הירקות והבשר מקבלים טעם מופלא כל התבשיל מזמין שיאכלו ממנו. עד שהסיר לא מתרוקן לא מפסיקים לאכול.

4 מנות

מרכיבים:

קילו בשר בקר לבישול ארוך, חתוך לקוביות בינוניות.
2 בצלים גדולים
שתי עגבניות קצוצות
5 גזרים פרוסים
3 שיני שום
3 כוסות מים
כף גדושה דבש
כפית א. נס קפה
רסק עגבניות קטן
כף פפריקה מתוקה
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח (לא בטוח שצריך)

אולי תאהב גם את...♥

  • עוף עם ירקות בתנור של אמא

    אני רוצה לשתף אתכם בפיסה קטנה מהילדות שלי, יש לי אמא שמאוד אוהבת לבשל (כנראה משהו עבר בגנים).
    אחד מזיכרונות הילדות שלי זה ארוחת צהריים בשבת. אמא שלי נהגה להכין עוף עם ירקות בתנור, כל הירקות שהיו במקרר היו מוצאים את דרכם אל התבנית.
    ואני במיוחד זוכרת את תפוחי אדמה והעגבניות מעדן אין ספק. הטעמים שהירקות קיבלו מהעוף והמרינדה בתוספת המיץ הטעים שיצא מהעגבניות והשמן זית זה כל כך טעים. יש דברים שנשארים בזיכרון גם אם עברו 20 – 30 שנה, אוכל טוב לא הולך לאיבוד ולא משנה כמה שנים עברו ואפילו עובר לדור הבא.
    אני מכינה את העוף והירקות לעיתים קרובות כי מבחינתי זה המתכון הכי קל (עצלנית ? כן לפעמים) ירקות ועוף בתבנית אחת ואם ממש אני רוצה להשקיע אני אגיש עם אורז לבן.
    לפעמים אני מוסיפה יותר עגבניות כי זה החלק הכי טעים ויחד עם התפוחי אדמה והבצל ואווו ללקק ת’אצבעות! איזה צבע ואיזה טעם פשוט מופלא. אוכל של אמא צריך לומר משהו נוסף ?

    5 מנות

  • ארוחת ליל הסדר 2021

    לא להאמין עברה שנה מאז שכתבתי את זה והגיע פסח נוסף.
    אין ספק שפסח זה החג הכי טוב לבישולים אז בואו נתחיל. באופן מסורתי אני מעלה כל שנה תפריט מסודר ליל הסדר, מהמנות הראשונות ועד המתוקים ולא שכחתי את הלהיט של החג הבראוניז.
    אני יכולה לומר שכולם מכינים אותו כל שנה הוא הלהיט של החג, אחרי שתכינו תבינו כמה שהוא טוב. הרכבתי תפריט מפורט כמה שיותר בשביל לעזור לגולשים להכין ארוחה קלה ובלי להסתבך יותר מידי.

  • פרגיות ברוטב ברביקיו ודבש

    תרשו לי זה טעים ברמות. כשאני רוצה להכין ארוחת הצהריים לילדים (שימו שניצל בצד לרגע) אני מכינה את המתכון הזה.
    ואוו כמה טעים וכמה פשוט להכין, הרוטב הזה גאוני!  הוא נותן טעם מופלא לפרגיות, לחזה עוף ואפילו לכנפיים, מה שיש לכם הולך.
    פשוט פשוט לערבב ולתבל את הפרגיות אני מבטיחה שלא תפסיקו לנשנש.
    ממבט ראשון לא נראה משהו אבל ברגע שתטעמו אין מצב שתפסיקו להכין.
    אפשר להכין כמות מהרוטב ולשמור בהקפאה זה נשמר נהדר.

    3 – 4 מנות

  • סלט חצילים פיקנטי בתנור

    יש לי רומן עם חצילים כבר שנים אני אוהבת את הירק הזה, מה לא הכנתי ממנו כל דבר שתעלו על דעת זה הירק שהכי מככב אצלי בארוחות שישי עם חלת שבת. למען האמת היו המון פעמים שהסלט חצילים אפילו לא הגיע לשולחן מרוב שיצא טעים נגמר הרבה קודם. אני לא יכולה לדמיין ארוחת שישי בלי סלט חצילים.  אמממ יש לי בעיה איתו הירק הזה אוהב שמן אז מה עושים ?
    איך אני מכינה את הסלט חצילים שאני הכי אוהבת אבל שפוי עם כמה שפחות שמן וכמובן שיצא טעים כמו שצריך.
    בניתי מתכון ואתם לא תאמינו ירדתי בכמות השמן באופן משמעותי ולא רק זה הצלחתי להגיע למתכון קל כמעט בלי טירחה וקיבלתי סלט חצילים פיקנטי אפוי בתנור הכי טעים שיש והכי חשוב שפוי ולא הרבה שמן.
    יש סרטון יש מתכון יאללה לעבודה 🙂

    5 מנות

הכנות:

1. לשים בסוטאז’ כמה כפות שמן ולחמם, להוסיף את הבצל ולטגן כמה דקות, מידי פעם לבחוש, להוסיף את השום לטיגון קל (ריח משגע) להוסיף את העגבניות לשתי דקות טיגון.

2. להוסיף את הבשר לסיר לטגן קצת ולהוסיף את את שאר המצרכים חוץ מהגזר, לכסות חלקית ולבשל כשעתיים וחצי, להוסיף את הגזרים ולבשל עד שהכל רך. מידי פעם להוסיף נוזלים ולערבב.

מעולה! הקפה נותן טעם נהדר

צלי בקר בקפהצלי בקר בקפה

גולשים מכינים וממליצים:

ענת : “הכנתי היום ויצא מושלם. רציתי להגיד תודה על אתר מושלם שגרם לי לאהוב לבשל סוף סוף…”

דניאל : “ואי ניקי איזה מתכון מהמם!!! הכנתי לנו לשבת ויצא פשוט מעולה! ללקק את האצבעות!”

הרשם
עדכן
171 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

היי ניקי
אפשר להכין עם צלי פרוסות ולא קוביות?
חג שמח

היי, ניקי , המתכון נראה לי מעולה. אין לי נס קפה. האם אפשר להכין עם רקפסולה מכונת הנספסו ( אחד עם מספר נמוך – כלומר לא ועם חזק )? אם כן כמה לשים?

בוקר טוב ניקי,
ניתן להוסיף פיטריות?
אם כן באיזה שלב?
תודה

הכנתי, נראה ממש מעולה

הי ניקי יקרה, תודה על מתכון מעולה מעולה! חוזרת אליו כל הזמן. ראיתי בתגובות שאפשר להכניס לתנור במקום הבישול. לכמה זמן? על איזה חום? וזה יהיה טוב בתבנית עטופה נייר כסף? תודה רבה לך

הי מה שלומך? מתאים לשים בתנור ולא על הגז?

כבר הוספתי הכל וסגרתי. השתמשתי ב1.4 קילו בשר. האם להוסיף עוד לכמויות של התבלינים והמים, אם כן כמה? תודה מראש.