


צלי בקר בקפה
צלי בקר בקפה, אני אוהבת תבשילי בשר כאלה, רוטב נהדר הירקות והבשר מקבלים טעם מופלא כל התבשיל מזמין שיאכלו ממנו. עד שהסיר לא מתרוקן לא מפסיקים לאכול.
4 מנות
מרכיבים:
קילו בשר בקר לבישול ארוך, חתוך לקוביות בינוניות.
2 בצלים גדולים
שתי עגבניות קצוצות
5 גזרים פרוסים
3 שיני שום
3 כוסות מים
כף גדושה דבש
כפית א. נס קפה
רסק עגבניות קטן
כף פפריקה מתוקה
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח (לא בטוח שצריך)
הכנות:
1. לשים בסוטאז’ כמה כפות שמן ולחמם, להוסיף את הבצל ולטגן כמה דקות, מידי פעם לבחוש, להוסיף את השום לטיגון קל (ריח משגע) להוסיף את העגבניות לשתי דקות טיגון.
2. להוסיף את הבשר לסיר לטגן קצת ולהוסיף את את שאר המצרכים חוץ מהגזר, לכסות חלקית ולבשל כשעתיים וחצי, להוסיף את הגזרים ולבשל עד שהכל רך. מידי פעם להוסיף נוזלים ולערבב.
מעולה! הקפה נותן טעם נהדר
גולשים מכינים וממליצים:
ענת : “הכנתי היום ויצא מושלם. רציתי להגיד תודה על אתר מושלם שגרם לי לאהוב לבשל סוף סוף…”
דניאל : “ואי ניקי איזה מתכון מהמם!!! הכנתי לנו לשבת ויצא פשוט מעולה! ללקק את האצבעות!”
ניקי תודה על מתכונים מעולים. אין ארוחת שבת בלעדיך
איזה מספר בשר הכי מומלץ למנה הזו? ואם יש 7 אורחים (4 גברים רעבים) להכפיל כמויות או שזה יספיק?
ניקי יקרה, על איזה בשר את ממליצה למתכון הזה?
היי עושה לילדה לא יהיה טעם של קפה?
האם ניתן לבשל עם שריר זררוע?
אפשר תפוחי אדמה במקום הגזר? קריטי?
הי ניקי. מה אני עושה אם אין לי שום?
היי .. האם זה ילך טוב עם בשר מספר 2 ?