יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

מנות עיקריות מתכונים לסוכות מתכונים לפסח מתכונים לראש השנה תבשילי בשר

בקר ברוטב עגבניות

18 מרץ 2017
(Visited 25,426 times, 8 visits today)
בקר ברוטב עגבניות

בקר ברוטב עגבניות

מחפשים את המנה העיקרית המושלמת ? מצאתם. בישול ארוך עושה דברים טובים לבשר, הבשר יוצא רך ביותר הירקות מקבלים את הטעם הנפלא של הבשר והכל נמצא בתוך רוטב ללקק ת’אצבעות.  זה להכין ולהנות מכל ביס טעים.

מרכיבים:

קילו בשר בקר חתוך לקוביות בינוניות
2 עגבניות
4 תפוחי אדמה
2 גזרים
בצל גדול
3 שיני שום
2 – 3 כוסות מים
כף רסק עגבניות
כפית גדושה פפריקה
כפית סוכר
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח (לא בטוח שצריך)

אולי תאהב גם את...♥

  • עוף עם ירקות בתנור של אמא

    אני רוצה לשתף אתכם בפיסה קטנה מהילדות שלי, יש לי אמא שמאוד אוהבת לבשל (כנראה משהו עבר בגנים).
    אחד מזיכרונות הילדות שלי זה ארוחת צהריים בשבת. אמא שלי נהגה להכין עוף עם ירקות בתנור, כל הירקות שהיו במקרר היו מוצאים את דרכם אל התבנית.
    ואני במיוחד זוכרת את תפוחי אדמה והעגבניות מעדן אין ספק. הטעמים שהירקות קיבלו מהעוף והמרינדה בתוספת המיץ הטעים שיצא מהעגבניות והשמן זית זה כל כך טעים. יש דברים שנשארים בזיכרון גם אם עברו 20 – 30 שנה, אוכל טוב לא הולך לאיבוד ולא משנה כמה שנים עברו ואפילו עובר לדור הבא.
    אני מכינה את העוף והירקות לעיתים קרובות כי מבחינתי זה המתכון הכי קל (עצלנית ? כן לפעמים) ירקות ועוף בתבנית אחת ואם ממש אני רוצה להשקיע אני אגיש עם אורז לבן.
    לפעמים אני מוסיפה יותר עגבניות כי זה החלק הכי טעים ויחד עם התפוחי אדמה והבצל ואווו ללקק ת’אצבעות! איזה צבע ואיזה טעם פשוט מופלא. אוכל של אמא צריך לומר משהו נוסף ?

    5 מנות

  • ארוחת ליל הסדר 2021

    לא להאמין עברה שנה מאז שכתבתי את זה והגיע פסח נוסף.
    אין ספק שפסח זה החג הכי טוב לבישולים אז בואו נתחיל. באופן מסורתי אני מעלה כל שנה תפריט מסודר ליל הסדר, מהמנות הראשונות ועד המתוקים ולא שכחתי את הלהיט של החג הבראוניז.
    אני יכולה לומר שכולם מכינים אותו כל שנה הוא הלהיט של החג, אחרי שתכינו תבינו כמה שהוא טוב. הרכבתי תפריט מפורט כמה שיותר בשביל לעזור לגולשים להכין ארוחה קלה ובלי להסתבך יותר מידי.

  • פרגיות ברוטב ברביקיו ודבש

    תרשו לי זה טעים ברמות. כשאני רוצה להכין ארוחת הצהריים לילדים (שימו שניצל בצד לרגע) אני מכינה את המתכון הזה.
    ואוו כמה טעים וכמה פשוט להכין, הרוטב הזה גאוני!  הוא נותן טעם מופלא לפרגיות, לחזה עוף ואפילו לכנפיים, מה שיש לכם הולך.
    פשוט פשוט לערבב ולתבל את הפרגיות אני מבטיחה שלא תפסיקו לנשנש.
    ממבט ראשון לא נראה משהו אבל ברגע שתטעמו אין מצב שתפסיקו להכין.
    אפשר להכין כמות מהרוטב ולשמור בהקפאה זה נשמר נהדר.

    3 – 4 מנות

  • סלט חצילים פיקנטי בתנור

    יש לי רומן עם חצילים כבר שנים אני אוהבת את הירק הזה, מה לא הכנתי ממנו כל דבר שתעלו על דעת זה הירק שהכי מככב אצלי בארוחות שישי עם חלת שבת. למען האמת היו המון פעמים שהסלט חצילים אפילו לא הגיע לשולחן מרוב שיצא טעים נגמר הרבה קודם. אני לא יכולה לדמיין ארוחת שישי בלי סלט חצילים.  אמממ יש לי בעיה איתו הירק הזה אוהב שמן אז מה עושים ?
    איך אני מכינה את הסלט חצילים שאני הכי אוהבת אבל שפוי עם כמה שפחות שמן וכמובן שיצא טעים כמו שצריך.
    בניתי מתכון ואתם לא תאמינו ירדתי בכמות השמן באופן משמעותי ולא רק זה הצלחתי להגיע למתכון קל כמעט בלי טירחה וקיבלתי סלט חצילים פיקנטי אפוי בתנור הכי טעים שיש והכי חשוב שפוי ולא הרבה שמן.
    יש סרטון יש מתכון יאללה לעבודה 🙂

    5 מנות

הכנות:

1. להרתיח סיר עם מים, לסמן איקס על כל עגבנייה להוסיף למים לבשל כ 5 דקות. לסנן לקרר ולקלף.

2. לקצוץ את הבצל, לשים במחבת 3 כפות שמן לחמם ולהוסיף את הבצל, לטגן עד הזהבה קלה לפרוס את השום להוסיף ולהמשך לטגן.

3. לחתוך את העגבניות קטן ולהוסיף לבצל יחד עם המים רסק והתבלינים, לבשל כ 10 דקות על אש נמוכה בינונית אין צורך לכסות, מידי פעם לערבב.
(מותר לטעום זה הרי טעים).

4. להוסיף את הבשר לרוטב לנער קצת שכל הבשר ישקע ברוטב, לכסות ולהשאיר פתח לבשל שעתיים וחצי מידי פעם לבדוק לא חסר נוזלים.

5. לחתוך את את הירקות לקוביות בינוניות / קטנות  להוסיף לסיר לנער שהכל ישקע ברוטב.

*6. לבשל עוד כשעה וחצי או עד שהכל רך.

הוגש עם שעועית ירוקה ואורז אדום מלא.

כדאי לדעת ש…
ניתן להשתמש בבשר מספר 4 – 5 – 6 גם אסאדו יהיה נהדר כאן, ניתן להכין יום מראש אי אפשר להקפיא.

בקר ברוטב עגבניותבקר ברוטב עגבניות

גולשים מכינים וממליצים:

טלי: “אחד המתכונים המושלמים שקיבלתי לאחרונה. כל בני הבית טרפו וחיסלו את כל הסיר”

אביטל : “התחסל בערב אחד! הכנתי עם פילה מדומה ויצא מדהים, תודה!!”

ענת : “עשיתי עם הפילה מדומה ויצא מדהים שזה לא מילה!!! מתכוונת לעשות גם לשבת הזאת את התבשיל, הפעם קניתי כתף. תודה ניקי!!!”

הרשם
עדכן
79 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

היי יש לי בשר צוואר לא יודעת מה המספר שלו אפשר להשתמש בו?

אם אני רוצה להוסיף גרגירי חומוס קפואים, באיזה שלה להוסיף? והאם צריך להפשיר אותם לפני? תודה

ניקי שלום, פעם ראשונה שאני רוצה לנסות להכין תבשיל בקר. מה לבקש בדיוק מהקצב? איזה סוג בשר? והאם משנה סוג הסיר? תודה רבה על מתכונים מעולים

הי אפשר להשתמש בשריר?

היי מה שלומך? אם אני עושה חצי קילו זה משנה זמנים?

יצא ממש טעים, תודה רבה!!

היי ניקי
זה יכול להתאים גם לרולדת הודו?
או אם יש לך מתכון שיכול להתאים לרולדת הודו?