יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

מנות עיקריות מתכוני חמין מתכוני פסטה תבשילי עוף ובשר בתנור תבשילי עוף קלים תבשילי קדרה

חמין מקרוני ב 15 דקות הכנה

11 יוני 2012
(Visited 54,701 times, 1 visits today)

חמין מקרוני ב 15 דקות הכנה

איך מכינים את החמין המושלם שמתבשל שעות ארוכות בתנור ? כזה שמתבשל שעות בתנור והריח משגע את כולם.
המון רכיבים בתבנית אחת שביחד נותנים ארוחה שלמה, עוף עסיסי זהוב וטעים שמתפרק בכל ביס ממש נופל מהעצם מרוב שהוא רך תפוחי אדמה רכים, ספגטי מופלא אני כל כך אוהבת את הספגטי הזה הוא מקבל את הטעמים הנפלאים של העוף ואיזה טעם נהדר יש לו, הילדים אוהבים את הספגטי הזה. כל התבנית כמו שהיא נכנסת לתנור לכל הלילה ללא השרייה מראש וזה החמין הכי פשוט שיש מבטיחה שלא תעבדו קשה.
קחו 15 דקות והחמין נכנס לתנור. זה אחד המתכונים שאימהות הכי אוהבות להכין כל אחד ימצא בחמין הזה משהו שהוא אוהב.

4 – 5 מנות

מרכיבים:

קילו כנפיים חצויות (לא חובה לחצות)

מרינדה:
כף פפריקה
כפית גריל עוף
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
5 כפות שמן זית

בצל גדול
4 שיני שום
250 ג` ספגטי מספר 8
4 תפוחי אדמה
2 גזרים
2 כוסות מים
5 כפות שמן זית
100 ג` רסק עגבניות (קופסא קטנה)
כף פפריקה
כפית שטוחה כורכום
כפית סוכר
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח (לא בטוח שצריך)

חצי כוס מים לפני הכניסה לתנור.

הכנות:

1. להוסיף לכנפיים פפריקה גריל עוף שמן זית לערבב טוב ולהשאיר בצד. לבשל את הספגטי חצי בישול ולסנן.

2. לחתוך את הבצל לקוביות ולטגן עד שהוא מזהיב קלות לחצות את השום ולהוסיף לבצל, להוסיף רסק מים סוכר ותבלינים, לבשל  2 – 3 דקות להוסיף את הספגטי לערבב כדקה ולהוריד מהאש להשאיר בצד 10 דקות ולערבב מידי פעם.

3. לחתוך את הירקות למקלות / קוביות להרתיח סיר עם מים מומלחים להוסיף את הירקות לבשל 5 דקות לסנן ולהכניס לקערה של העוף ולערבב טוב.

4. הרכבה:
רצוי להשתמש בתבנית עמוקה, לשים את הירקות בתבנית מעל לשים חצי מכמות הספגטי לסדר מעל את הכנפיים ולסיים עם המחצית השנייה של הספגטי כולל הרוטב, מעל להוסיף את המים לכסות עם נייר כסף / נייר אפייה ולסגור עם מכסה.

5. לחמם תנור ל 180 מעלות לאפות את החמין כשעה ורבע להנמיך את החום ל 100 מעלות ל 8 – 9 שעות.

סך הקלוריות בתבשיל כולו כ3,800 קלוריות, ממליצה לחלק את כל הכמות ל6 סועדים וכך בכל מנה כ630 קלוריות.
מוסיפים סלט ירקות גדול וצבעוני ליד ומקבלים ארוחה עיקרית נפלאה ומאוזנת. המלצה שלי: החליפו את הכנפיים בשוקיים או כרעיים של עוף. האיזור של הכנפיים מכיל יותר שומן לעומת השוקיים והכרעיים שמכילים יותר חלבון. גם הם יתפרקו ויתנו טעם נפלא אחרי זמן בישול ארוך במיוחד.

לאתר של יעל התזונאית

חמין מקרוני ב 15 דקות הכנהחמין מקרוני ב 15 דקות הכנה

גולשים מכינים וממליצים:

רינת :  הכנתי אתמול ויצא מצויין!!! איזה כיף זה לראות את 3 הקטנים שלי אוכלים 2 צלחות כל אחד… תודה רבה לך על מתכון קל ומעולה, ההמתנה הייתה שווה!

הרשם
עדכן
450 תגובות
החדש ביותר
הישן ביותר
Inline Feedbacks
הצג את כל התגובות
WordPress PopUp Plugin
דילוג לתוכן