חמין עוף בתנור
חמין עוף בתנור, אבל כמו שאני אוהבת. תבשיל קדרה בבישול ארוך אל תוך הלילה שמפיץ ריח מטריף. מזג האוויר הקר שעובר עלינו פשוט מבקש חמין בייתי שמחמם את הלב .
מרכיבים:
4 כרעיים מופרדות
5 תפוחי אדמה
2 בצלים
2 שיני שום שמנמנות
4 עגבניות
2 כפות רסק עגבניות
כפית סוכר
כף פפריקה מרוקאית
כפית גריל עוף
מים
כף גדושה א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח (לא בטוח שצריך)
הכנות:
1. למלא סיר במים לסמן איקס על כל עגבניה, להכניס למים לבשל 5 דקות ולסנן, לקרר ולקלף.
2. לחתוך את הבצל לחצאים ולפרוס, בסיר יחסית גדול לשים 3 כפות שמן להוסיף את הבצלים ולטגן עד שמזהיב, תוך כדי להוסיף את השום ולהמשיך לטגן (איזה כיף של ריח).
3. לחתוך את העגבניות לקוביות קטנות להוסיף לבצל שתי דקות טיגון ולהוסיף את הרסק סוכר והתבלינים, להוסיף 3 כוסות מים להרתיח ולהנמיך את האש.
4. להוסיף את חלקי העוף את הרבעים להוסיף הפוכים.
5. לחמם תנור ל 180 מעלות כ 10 דקות מראש.
6. לחתוך את התפוחי אדמה למקלות קצרים ולהוסיף לסיר, אם צריך להוסיף מים זה הזמן.
7. להכניס לתנור מכוסה ולאפות כשעה, להנמיך את החום ל 100 מעלות ולהשאיר בתנור 10 שעות.
*המתכון שונה ב 01.11.2017