יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

מנות עיקריות מתכוני חמין תבשילי עוף ובשר בתנור תבשילי עוף קלים תבשילי קדרה

חמין עוף בתנור

12 יוני 2012
(Visited 3,086 times, 1 visits today)

חמין עוף בתנור

חמין עוף בתנור, אבל כמו שאני אוהבת. תבשיל קדרה בבישול ארוך אל תוך הלילה שמפיץ ריח מטריף. מזג האוויר הקר שעובר עלינו פשוט מבקש חמין בייתי שמחמם את הלב .

מרכיבים:

4 כרעיים מופרדות
5 תפוחי אדמה
2 בצלים
2 שיני שום שמנמנות
4 עגבניות
2 כפות רסק עגבניות
כפית סוכר
כף פפריקה מרוקאית
כפית גריל עוף
מים
כף גדושה א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח (לא בטוח שצריך)

אולי תאהב גם את...♥

  • צלי בקר רך ונימוח בתנור

    אתם חושבים שזה מסובך להכין צלי בקר ? לפני הרבה שנים כשרק התחלתי לבשל תמיד הסתבכתי עם בישול של בקר לא הצליח לי, הלכתי לאמא שלי וביקשתי עצה איך גורמים לצלי בקר להיות רך ונימוח ? היא נתנה לי טיפ שעד היום מלווה אותי. צריך סבלנות, בשר בקר מצריך בישול ארוך הוא צריך את הזמן שלו בשביל להתבשל כמו שצריך.
    זה נשמע המון 4 שעות אבל זה שווה את התוצאה הסופית.
    הפנמתי את הטיפ ואני מוסיפה דבר נוסף תיקנו בשר איכותי בשביל לקבל תוצאה טובה.
    מאז כל פעם כשאני מבשלת בשר בקר זה יוצא מדהים רך נימוח ממש מתפרק בכל ביס, בכל פעם אני מוסיפה ירקות והפעם הלכתי על המון בצל שקיבל את הטעמים הנפלאים של הבשר.
    ליד ערימת אורז או קוסקוס ותמצאו את עצמכם מלקקים את האצבעות.
    15 – 20 דקות הכנה כל השאר התנור עושה ואין צורך לעשות כלום רק להנות מהריח.

    4 מנות

  • קציצות שניצל ממכרות וטעימות ביותר

    מה כבר אפשר להכין מחזה עוף שלא הכנתי ?
    אני כל הזמן מחפשת רעיונות מה לעשות עם חזה עוף למצוא עוד גיוונים לארוחת הצהריים ואני לא רוצה להכין שניצל די מיציתי אני רוצה להכין משהו אחר ועדיף שיהיה בפנים ירקות אז הלכתי על קציצות שניצל.
    קציצות שניצל לא מחזה עוף טחון אלא מחזה עוף חתוך קטן, אין לכם מושג כמה שהקציצות האלה טעימות יצא מושלם!
    הוספתי תפוחי אדמה שמורגשים טוב, נגיעות של פטרוזיליה יצאו קציצות מושלמות ותאמינו לי שלא הפסקתי לטעום,
    מתכון נהדר לארוחת הצהריים ולא קשה זה מה שכיף במתכון הזה.
    השתמשתי בפילה עוף שזה החלק הרך של החזה (מומלץ מאוד) הוספתי מספיק ירקות. בסרטון טיגנתי אין שום בעיה לאפות.
    ברגע שתתחילו להכין לא תפסיקו. הצעת הגשה בתוך פיתה עם טחינה וסלט ירקות, חלומי!

    20 קציצות

  • חזה עוף עם קישואים וגזר

    אסור לי להכין את המתכון הזה ואני כל הזמן אומרת את זה ואני לא מפסיקה להכין, מנשנשת, טועמת, אוכלת.
    מה שיפה במתכון הזה שהחזה עוף יוצא אליפות! אין על חזה עוף רך וזה לא דבר שקל להשיג כשמדובר בחזה עוף.
    רך משגע, טעים והירקות ליד איזו פריכות נהדרת, כל ביס משגע ואני הכי מצטערת שלא הכנתי יותר.
    לקח לי 10 דקות (לא כולל זמן השרייה) ויש ארוחת צהריים יפהפייה, צבעונית, חזה עוף טעים טעים עם מרקם נהדר, ירקות טובים, טעם עדין של צ'ילי מתוק שעוטף הכל באהבה.
    הגשתי עם אורז לבן שזאת תוספת נהדרת לחזה עוף עם ירקות. אני סיימתי תודה ושלום מוזמנים לאכול.

    3 מנות

  • עוף עם ירקות בתנור של אמא

    אני רוצה לשתף אתכם בפיסה קטנה מהילדות שלי, יש לי אמא שמאוד אוהבת לבשל (כנראה משהו עבר בגנים).
    אחד מזיכרונות הילדות שלי זה ארוחת צהריים בשבת. אמא שלי נהגה להכין עוף עם ירקות בתנור, כל הירקות שהיו במקרר היו מוצאים את דרכם אל התבנית.
    ואני במיוחד זוכרת את תפוחי אדמה והעגבניות מעדן אין ספק. הטעמים שהירקות קיבלו מהעוף והמרינדה בתוספת המיץ הטעים שיצא מהעגבניות והשמן זית זה כל כך טעים. יש דברים שנשארים בזיכרון גם אם עברו 20 – 30 שנה, אוכל טוב לא הולך לאיבוד ולא משנה כמה שנים עברו ואפילו עובר לדור הבא.
    אני מכינה את העוף והירקות לעיתים קרובות כי מבחינתי זה המתכון הכי קל (עצלנית ? כן לפעמים) ירקות ועוף בתבנית אחת ואם ממש אני רוצה להשקיע אני אגיש עם אורז לבן.
    לפעמים אני מוסיפה יותר עגבניות כי זה החלק הכי טעים ויחד עם התפוחי אדמה והבצל ואווו ללקק ת'אצבעות! איזה צבע ואיזה טעם פשוט מופלא. אוכל של אמא צריך לומר משהו נוסף ?

    5 מנות

הכנות:

1. למלא סיר במים לסמן איקס על כל עגבניה, להכניס למים לבשל 5 דקות ולסנן, לקרר ולקלף.

2. לחתוך את הבצל לחצאים ולפרוס, בסיר יחסית גדול לשים 3 כפות שמן להוסיף את הבצלים ולטגן עד שמזהיב, תוך כדי להוסיף את השום ולהמשיך לטגן (איזה כיף של ריח).

3. לחתוך את העגבניות לקוביות קטנות להוסיף לבצל שתי דקות טיגון ולהוסיף את הרסק סוכר והתבלינים, להוסיף 3 כוסות מים להרתיח ולהנמיך את האש.

4. להוסיף את חלקי העוף את הרבעים להוסיף הפוכים.

5. לחמם תנור ל 180 מעלות כ 10 דקות מראש.

6. לחתוך את התפוחי אדמה למקלות קצרים ולהוסיף לסיר, אם צריך להוסיף מים זה הזמן.

7. להכניס לתנור מכוסה ולאפות כשעה, להנמיך את החום ל 100 מעלות ולהשאיר בתנור 10 שעות.

*המתכון שונה ב 01.11.2017

חמין עוף בתנור

הרשם
עדכן
108 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

בוקר טוב, האם ניתן להשאיר את תפוחי האדמה שלמים?

הי ניקי הכנתי את החמין של חיטה ליקוקו את האצבעות תודה לך

ניקי שלום,
קודם כל, תודה לך על המתכונים הטובים טובים שלך !!!!!!

שתי שאלות: האחת- האם במקום תפוחי אדמה ניתן להשתמש בבטטות?
השניה – בעלי פחות מתחבר למתיקות שיוצר הסילאן/דבש, האם יש לך אופציה אחרת להציע לי במקום?

תודה לך, לילך

היי ניקי.. אני רוצה להכין את התבשיל לשבת בצהריים. ראיתי שרשמת שאפשר לשים על הפלטה מכניסת השבת עד למחרת בצהריים. השאלה שלי : אם אין לי סיר שמתאים לתנור, האם אפשר לבשל את הבישול הראשוני בסיר על הגז, או שעדיף בתבנית אלומיניום/פיירקס בתנור?

ניקי שלום! במידה ואין לי סיר מיוחד לחמין ואין פלטה ואני עושה בתנור, באיזה סיר אפשר להשתמש?

הי. עברתי (מקווה) על כל התגובות.
מסתבר שרק אני לא יודעת מה זה תפוח אדמה ירושלמי…?
ואם יש אפשרות לתפוח אדמה רגיל?

היי ניקי היה מתכון בערב חג של עוף עם תפוחי אדמה הנה אני לא מוצאת,,,, אשמח לעזרתך