חמין עוף בתנור

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים

חמין עוף בתנור

חמין עוף בתנור, אבל כמו שאני אוהבת. תבשיל קדרה בבישול ארוך אל תוך הלילה שמפיץ ריח מטריף. מזג האוויר הקר שעובר עלינו פשוט מבקש חמין בייתי שמחמם את הלב .

מרכיבים:

4 כרעיים מופרדות
5 תפוחי אדמה
2 בצלים
2 שיני שום שמנמנות
4 עגבניות
2 כפות רסק עגבניות
כפית סוכר
כף פפריקה מרוקאית
כפית גריל עוף
מים
כף גדושה א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח (לא בטוח שצריך)


הכנות:

1. למלא סיר במים לסמן איקס על כל עגבניה, להכניס למים לבשל 5 דקות ולסנן, לקרר ולקלף.

2. לחתוך את הבצל לחצאים ולפרוס, בסיר יחסית גדול לשים 3 כפות שמן להוסיף את הבצלים ולטגן עד שמזהיב, תוך כדי להוסיף את השום ולהמשיך לטגן (איזה כיף של ריח).

3. לחתוך את העגבניות לקוביות קטנות להוסיף לבצל שתי דקות טיגון ולהוסיף את הרסק סוכר והתבלינים, להוסיף 3 כוסות מים להרתיח ולהנמיך את האש.

4. להוסיף את חלקי העוף את הרבעים להוסיף הפוכים.

5. לחמם תנור ל 180 מעלות כ 10 דקות מראש.

6. לחתוך את התפוחי אדמה למקלות קצרים ולהוסיף לסיר, אם צריך להוסיף מים זה הזמן.

7. להכניס לתנור מכוסה ולאפות כשעה, להנמיך את החום ל 100 מעלות ולהשאיר בתנור 10 שעות.

*המתכון שונה ב 01.11.2017

5583 צפיות 8 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

חמין עוף בתנור


108
תגובות

  הרשם  
עדכן
ורד

בוקר טוב, האם ניתן להשאיר את תפוחי האדמה שלמים?

יפה

הי ניקי הכנתי את החמין של חיטה ליקוקו את האצבעות תודה לך

לילך

ניקי שלום,
קודם כל, תודה לך על המתכונים הטובים טובים שלך !!!!!!

שתי שאלות: האחת- האם במקום תפוחי אדמה ניתן להשתמש בבטטות?
השניה – בעלי פחות מתחבר למתיקות שיוצר הסילאן/דבש, האם יש לך אופציה אחרת להציע לי במקום?

תודה לך, לילך

נועה

היי ניקי.. אני רוצה להכין את התבשיל לשבת בצהריים. ראיתי שרשמת שאפשר לשים על הפלטה מכניסת השבת עד למחרת בצהריים. השאלה שלי : אם אין לי סיר שמתאים לתנור, האם אפשר לבשל את הבישול הראשוני בסיר על הגז, או שעדיף בתבנית אלומיניום/פיירקס בתנור?

1 5 6 7