חמין עוף בתנור

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים

חמין עוף בתנור

חמין עוף בתנור, אבל כמו שאני אוהבת. תבשיל קדרה בבישול ארוך אל תוך הלילה שמפיץ ריח מטריף. מזג האוויר הקר שעובר עלינו פשוט מבקש חמין בייתי שמחמם את הלב .

מרכיבים:

4 כרעיים מופרדות
5 תפוחי אדמה
2 בצלים
2 שיני שום שמנמנות
4 עגבניות
2 כפות רסק עגבניות
כפית סוכר
כף פפריקה מרוקאית
כפית גריל עוף
מים
כף גדושה א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח (לא בטוח שצריך)

הכנות:

1. למלא סיר במים לסמן איקס על כל עגבניה, להכניס למים לבשל 5 דקות ולסנן, לקרר ולקלף.

2. לחתוך את הבצל לחצאים ולפרוס, בסיר יחסית גדול לשים 3 כפות שמן להוסיף את הבצלים ולטגן עד שמזהיב, תוך כדי להוסיף את השום ולהמשיך לטגן (איזה כיף של ריח).

3. לחתוך את העגבניות לקוביות קטנות להוסיף לבצל שתי דקות טיגון ולהוסיף את הרסק סוכר והתבלינים, להוסיף 3 כוסות מים להרתיח ולהנמיך את האש.

4. להוסיף את חלקי העוף את הרבעים להוסיף הפוכים.

5. לחמם תנור ל 180 מעלות כ 10 דקות מראש.

6. לחתוך את התפוחי אדמה למקלות קצרים ולהוסיף לסיר, אם צריך להוסיף מים זה הזמן.

7. להכניס לתנור מכוסה ולאפות כשעה, להנמיך את החום ל 100 מעלות ולהשאיר בתנור 10 שעות.

*המתכון שונה ב 01.11.2017

14284 צפיות 4 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

חמין עוף בתנור

108
תגובות

  הרשם  
עדכן
רותי

הי ניקי אני רוצה להכין מהמתכונים שלך של החמין אבל אין לי סילאן כרגע… מה אפשר להשים כתחליף? דבש? סויה?

עינת

היי ניקי.. אני כבר הרבה זמן מנסה את המתכונים שלך וכל פעם מחדש קוצרת שבחים. רציתי לשאול אם אפשר להכין בסיר לבישול איטי?

דניאל

היי ניקי, כל המתכונים שלך ממש מוצליחים כל סופ”ש אני מנסה משהו חדש.אז המון תודה:)
בקשר לחמין אפשר להכין את החמין בפיירקס עם מכסה ולהוסיף חיטה ושועית או שזה לא מתאים?

עירית

היי,

שאלה לגבי הפלטה – איך בדיוק לעשות זאת?
האם אפשר לשים היום (חמישי) או מחר (שישי) במשך שעה בתנור על חום של 180 ובלילה עד הצהריים על הפלטה? או שעדיף להכין בסיר ולבשל לפני שבת?
תודה רבה

אסתר סמבול

ניקי שלום אני מתה על האתר שלך ממש מדהים. רציתי לשאול האם אפשר לוותר על העגבניות המגוררות? תודה מראש על תשובתך

מגי

יצא מעדן! מעולה! תודה ניקי (:

מנסה חדשה

היי,
מתאים להוסיף גזר?