חמין עוף בתנור

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים

חמין עוף בתנור

חמין עוף בתנור, אבל כמו שאני אוהבת. תבשיל קדרה בבישול ארוך אל תוך הלילה שמפיץ ריח מטריף. מזג האוויר הקר שעובר עלינו פשוט מבקש חמין בייתי שמחמם את הלב .

מרכיבים:

4 כרעיים מופרדות
5 תפוחי אדמה
2 בצלים
2 שיני שום שמנמנות
4 עגבניות
2 כפות רסק עגבניות
כפית סוכר
כף פפריקה מרוקאית
כפית גריל עוף
מים
כף גדושה א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח (לא בטוח שצריך)

הכנות:

1. למלא סיר במים לסמן איקס על כל עגבניה, להכניס למים לבשל 5 דקות ולסנן, לקרר ולקלף.

2. לחתוך את הבצל לחצאים ולפרוס, בסיר יחסית גדול לשים 3 כפות שמן להוסיף את הבצלים ולטגן עד שמזהיב, תוך כדי להוסיף את השום ולהמשיך לטגן (איזה כיף של ריח).

3. לחתוך את העגבניות לקוביות קטנות להוסיף לבצל שתי דקות טיגון ולהוסיף את הרסק סוכר והתבלינים, להוסיף 3 כוסות מים להרתיח ולהנמיך את האש.

4. להוסיף את חלקי העוף את הרבעים להוסיף הפוכים.

5. לחמם תנור ל 180 מעלות כ 10 דקות מראש.

6. לחתוך את התפוחי אדמה למקלות קצרים ולהוסיף לסיר, אם צריך להוסיף מים זה הזמן.

7. להכניס לתנור מכוסה ולאפות כשעה, להנמיך את החום ל 100 מעלות ולהשאיר בתנור 10 שעות.

*המתכון שונה ב 01.11.2017

14268 צפיות 1 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

חמין עוף בתנור

108
תגובות

  הרשם  
עדכן
ארינה

ניקי שלום! במידה ואין לי סיר מיוחד לחמין ואין פלטה ואני עושה בתנור, באיזה סיר אפשר להשתמש?

טלי

הי. עברתי (מקווה) על כל התגובות.
מסתבר שרק אני לא יודעת מה זה תפוח אדמה ירושלמי…?
ואם יש אפשרות לתפוח אדמה רגיל?

חגית

היי ניקי היה מתכון בערב חג של עוף עם תפוחי אדמה הנה אני לא מוצאת,,,, אשמח לעזרתך

רבקה

הי ניקי,
יש לי סיר בישול איטי , אני יכולה לשים לבשל מהבוקר (ביום שישי)עד צהרי יום שבת? ולדלג על שעת התנור? השאלה היא גםאיךאדע שזה לא יתייבש?

רונה

היי ניקי! כמו כולן פה – מעריצה גדולה של כל המתכונים הפרקטים שלך. רציתי לשאול – אחרי 12 שעות על חום 100 בתנור עדיין נשארו לי מלא נוזלים. זה היה צריך לצאת ככה? אולי שמתי יותר מדי מים? כי הוספתי כוס וחצי מים לרוטב ואז עוד כוס ורבע מעל הכל.

תודה

אפרת

שלום ניקי.
קודם כל, כולם אצלנו מלקקים את האצבעות אחרי כל תבשיל שאני מכינה מהאתר (ויש הרבה כאלו…).
שאלה: האם אפשר להוסיף גם גזר, בטטה או גמבה לתבשיל?
תודה רבה!
אפרת

לאה

ניקי, אני רוצה להכין את החמין לפסח, ואין לי תנור לחג הזה. האם זה מספיק לשים בפלטה?
רוצים לאכול בשישי בערב, אז כמה זמן כדאי שיהיה על הפלטה?
תודה רבה!!