חמין מעולה!

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
חמין מעולה!

חמין מעולה!

לא הגיע הזמן לחמין עם כל הדברים הטובים שמסביב ? תפוחי אדמה, שעועית , חיטה, בשר טוב הכל נכנס לתנור לכל הלילה.
כשיש חמין בתנור בשבת בבוקר הריח מגיע לחדר שינה ועוד לפני שפוקחים עיניים מתחילים להריח זה מגיע כמו בחלום.
העיניים נפקחות ואז אני נזכרת יש חמין לצהריים, אני הולכת למטבח בודקת שהכל בסדר הריח מקיף מכל הכיוונים וכולם מתאפקים עד שמגיעה ארוחת הצהריים, לפעמים יש כאלה שלא מתאפקים…
חמין שעושה חשק לרוץ למטבח ולהכין עכשיו.

5 מנות

מרכיבים:

800 ג’ בשר בקר חתוך לקוביות
(מספר 5) יש כאלה אוהבים את מספר 8 זה גם הולך
2 בצלים חתוכים לקוביות
4 תפוחי אדמה בינוניים
בטטה גדולה
כוס חיטה שהושרתה מראש
כוס שעועית שהושרתה מראש
2 כפות סילאן
פפריקה מרוקאית
א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח

4 ביצים

הכנות:

1. לפלפל ולהמליח את הבשר, לחמם מחבת עם שמן לטגן את הבשר מכל הכיוונים ולהעביר לקדרה.

2. לחתוך את הירקות גס (חתיכות גדולות) ולפזר מעל הבשר.

3. לשים במחבת 2 כפות שמן לטגן את הבצל ולפזר מעל הירקות.

4. בקערה לערבב חיטה כפית פפריקה וכפית א. מרק, בקערה נפרדת לערבב שעועית עם כפית פפריקה וכפית א. מרק.

5. לשפוך את החיטה בצד אחד של הקדרה ובצד השני של הקדרה לשפוך את השעועית. מעל להזליף את הסילאן.

6. לערבב כוס מים רותחים כף פפריקה וכף מלאה א. מרק  וכרבע כפית פלפל ולצקת באופן שווה מעל, להוסיף כ 3 כוסות מים שיכסו הכל ולהוסיף את הביצים.

7. לחמם תנור ל 180 מעלות כ 10 דקות מראש.

*8. לכסות את הקדרה להכניס לתנור ולאפות כשעה ורבע אחר כך להנמיך את החום ל 100 מעלות לכל הלילה.

חמין מעולה קל וטעים מהסוג שלא מפסיקים להכין.

כדאי לדעת ש…
חיטה ושעועית משרים כ 12 שעות לפני שמכינים את החמין. השרייה זה אומר לשים כל אחד בקערה ולכסות במים ויותר.

ומה מגישים ליד החמין ? לחצו כאן

411715 צפיות 134 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

גולשים מכינים וממליצים:

אסתי : “הכנתי החמין לשבת. יצא מעולה ! מעולה! מעולה !! מכל הווריאציות להכנת חמין, מתכון זה קיבל אליפות. כמובן ששילשתי כמויות והכנסתי גם תפוח אדמה ירושלמי שהוסיף ניחוח
ו טעם משגע. תודה על כל המתכונים המעולים .”

רינת : “אין ולא יהיה על החמין הזה!!!
פשוט תענוג אלפי תודות!”

טלי : “החמין שלי יצא ממש טעים
ניקי♥♥♥”

שרון : “הכנתי את החמין לשבת בתנור וא”כ על הפלטה בלילה. יצא ממש טעים ובעלי והילדים מאוד אהבו.
שמתי תזכורת בטלפון לחמישי בערב כדי לזכור להשרות את החיטה והשעועית. המתכון קל מאוד להכנה. מומלץ!”

1170
תגובות

  הרשם  
עדכן
שני

היי ניקי, המתכון מדהים ופשוט להכנה. חייבת להחמיא לך! שאלה קטנה בבקשה – אם אני רוצה להגיש את הימין בשישי ב-11-12:00 בצהריים. מתי היית ממליצה להכניסו לתנור? תודה ויום טוב 🙂

דני

היי ניקי .
ניתן להוסיף חומוס משימורים ?אם כן מתי?

אדוה

היי ניקי, אני מעוניינת להוסיף ג’חנון לחמין. באיזה סוג ג’חנון כדאי לי להשתמש? והאם להוסיף אותו ישירות לסיר עם שאר המרכיבים או לשים אותו בשקית?
אציין שאני מתכננת לבשל את החמין כל הלילה על הפלטה.

נתלי

היי ניקי,אשמח לעזרתך ב2 שאלותשכחתי להשרות חיטה ושעועית בלילה, יש דרך קיצור להשרייה?דבר שני, התנור שלי קצת חלש, האם אפשרי לשים את התנור על 130 במהלך הלילה…? אני מפחדת שלא יתבשל.

שני

שכחתי לשים סילאן, זה נוראי? להוסיף עכשיו? (הרגע הנמכתי התנור ל-100 מעלות)
וגם, אם חסרים מים, להוסיף עם אבקת מרק ופפריקה או מים ללא תיבול?
האם ניתן להוציאו מהתנור ב-20:00? הוא הוכנס לפני שעה וחצי…
תודה על הסבלנות שלך לענות על כל השאלות

1 67 68 69