חמין מעולה!

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים

חמין מעולה!

לא הגיע הזמן לחמין עם כל הדברים הטובים שמסביב ? תפוחי אדמה, שעועית , חיטה, בשר טוב הכל נכנס לתנור לכל הלילה.
כשיש חמין בתנור בשבת בבוקר הריח מגיע לחדר שינה ועוד לפני שפוקחים עיניים מתחילים להריח זה מגיע כמו בחלום.
העיניים נפקחות ואז אני נזכרת יש חמין לצהריים, אני הולכת למטבח בודקת שהכל בסדר הריח מקיף מכל הכיוונים וכולם מתאפקים עד שמגיעה ארוחת הצהריים, לפעמים יש כאלה שלא מתאפקים…
חמין שעושה חשק לרוץ למטבח ולהכין עכשיו.

5 מנות

מרכיבים:

800 ג’ בשר בקר חתוך לקוביות
(מספר 4 – 5 – 6) יש כאלה אוהבים את מספר 8 זה גם הולך
2 בצלים חתוכים לקוביות
4 תפוחי אדמה בינוניים
בטטה גדולה
כוס חיטה שהושרתה מראש
כוס שעועית שהושרתה מראש
2 כפות סילאן
פפריקה מרוקאית
א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח

4 ביצים

הכנות:

1. לפלפל ולהמליח את הבשר, לחמם מחבת עם שמן לטגן את הבשר מכל הכיוונים.

2. לחתוך את הירקות גס (חתיכות גדולות) ולפזר מעל הבשר.

3. לשים במחבת 2 כפות שמן לטגן את הבצל ולפזר מעל הירקות.

4. בקערה לערבב חיטה כפית פפריקה וכפית א. מרק, בקערה נפרדת לערבב שעועית עם כפית פפריקה וכפית א. מרק.

5. לשפוך את החיטה בצד אחד של הקדרה ובצד השני של הקדרה לשפוך את השעועית. מעל להזליף את הסילאן.

6. לערבב כוס מים רותחים כף פפריקה וכף מלאה א. מרק  וכרבע כפית פלפל ולצקת באופן שווה מעל, להוסיף כ 3 כוסות מים שיכסו הכל ולהוסיף את הביצים.

7. לחמם תנור ל 180 מעלות כ 10 דקות מראש.

*8. לכסות את הסיר להכניס לתנור ולאפות כשעה ורבע אחר כך להנמיך את החום ל 100 מעלות לכל הלילה.

חמין מעולה קל וטעים מהסוג שלא מפסיקים להכין.

Cholent recipe

כדאי לדעת ש…
חיטה ושעועית משרים כ 12 שעות לפני שמכינים את החמין. השרייה זה אומר לשים כל אחד בקערה ולכסות במים ויותר.

ומה מגישים ליד החמין ? לחצו כאן

521196 צפיות 135 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

חמין מעולה!חמין מעולה!חמין מעולה!חמין מעולה!חמין מעולה!

חמין מעולה!חמין מעולה!

גולשים מכינים וממליצים:

אסתי : “הכנתי החמין לשבת. יצא מעולה ! מעולה! מעולה !! מכל הווריאציות להכנת חמין, מתכון זה קיבל אליפות. כמובן ששילשתי כמויות והכנסתי גם תפוח אדמה ירושלמי שהוסיף ניחוח
ו טעם משגע. תודה על כל המתכונים המעולים .”

רינת : “אין ולא יהיה על החמין הזה!!!
פשוט תענוג אלפי תודות!”

יאנה : “ניקי רק רציתי להגיד תודה תודה תודה!!!! בזכותך הכנתי פעם ראשונה חמין ויצא מדהיםםםם”

טלי : “החמין שלי יצא ממש טעים
ניקי♥♥♥”

שרון : “הכנתי את החמין לשבת בתנור וא”כ על הפלטה בלילה. יצא ממש טעים ובעלי והילדים מאוד אהבו.
שמתי תזכורת בטלפון לחמישי בערב כדי לזכור להשרות את החיטה והשעועית. המתכון קל מאוד להכנה. מומלץ!”

יוליה : “חזרתי לעדכן שהחמין יצא טעים ביותר וגם אלה שלא אוכלים אצלנו חמין טרפו אותו!!!
תודה לך על המתכון המצוין והמדויק. (גם לביבות תפוחי אדמה הקלאסיות נחטפו במהירות האור)…”

1572
תגובות

  הרשם  
עדכן
אורלי

ניקוש אפשר לבשל על גז ואז להעביר לפלטה?

חגית

היי ניקי, אם החיטה מושרת מכ7 בבוקר זה מספיק או להרתיח קצת על הגז?,,,

ענת

היי ניקי.
בבקשה תעני לי ללהלן:
אני רוצה להוסיף חומוס. איזה כמות את מציעה והאם צריך לשנות משהו בכמות המים והתבלינים?
מחכה לתשובתך.
מבשלת כמעט רק המתכונים שלך.

ענת

בקשר ל”חמין מעולה”, כתבת “להעביר לשקית קוקי, כולל הנוזלים, לסגור ולתבל.
אז התכוונת לתבל ולסגור, נכון?

שירן

היי ניקי, השאלה שלי היא האם אפשר לתת לחמין להתבשל בתנור כשעה וחצי על חום גבוהה ואז להוציא את החמין ולבשל אותו ב100 מעלות משבת בבוקר עד בסביבות השעה 18:00 ?

רוני

היי ניקי,
תודה שאת משתפת אותנו במתכונים שלך ומגיבה ועוזרת!
פעם ראשונה שאני מכינה חמין (סוף סוף…)
החמין עכשיו בתנור (זה לארוחת הערב), הוצאתי עכשיו לבדוק והשאלה שלי זה לגבי הנוזלים. הנוזלים לא מכסים לגמרי הם בערך מגיעים עד לעומק אצבע מתחת לתבשיל (ולקטניות). הקטניות כן התרככו אבל לא לגמרי כמו שאני זוכרת שזה אמור להיות בסוף. מה את אומרת, צריך להוסיף קצת מים רותחים? ואם מרגיש לי שחסר מלח כדאי עכשיו או בסוף?
תודה מראש

1 92 93 94