חמין מעולה!

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
חמין מעולה!

חמין מעולה!

לא הגיע הזמן לחמין עם כל הדברים הטובים שמסביב ? תפוחי אדמה, שעועית , חיטה, בשר טוב הכל נכנס לתנור לכל הלילה.
כשיש חמין בתנור בשבת בבוקר הריח מגיע לחדר שינה ועוד לפני שפוקחים עיניים מתחילים להריח זה מגיע כמו בחלום.
העיניים נפקחות ואז אני נזכרת יש חמין לצהריים, אני הולכת למטבח בודקת שהכל בסדר הריח מקיף מכל הכיוונים וכולם מתאפקים עד שמגיעה ארוחת הצהריים, לפעמים יש כאלה שלא מתאפקים…
חמין שעושה חשק לרוץ למטבח ולהכין עכשיו.

5 מנות

מרכיבים:

800 ג’ בשר בקר חתוך לקוביות
(מספר 5) יש כאלה אוהבים את מספר 8 זה גם הולך
2 בצלים חתוכים לקוביות
4 תפוחי אדמה בינוניים
בטטה גדולה
כוס חיטה שהושרתה מראש
כוס שעועית שהושרתה מראש
2 כפות סילאן
פפריקה מרוקאית
א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח

4 ביצים

הכנות:

1. לפלפל ולהמליח את הבשר, לחמם מחבת עם שמן לטגן את הבשר מכל הכיוונים ולהעביר לקדרה.

2. לחתוך את הירקות גס (חתיכות גדולות) ולפזר מעל הבשר.

3. לשים במחבת 2 כפות שמן לטגן את הבצל ולפזר מעל הירקות.

4. בקערה לערבב חיטה כפית פפריקה וכפית א. מרק, בקערה נפרדת לערבב שעועית עם כפית פפריקה וכפית א. מרק.

5. לשפוך את החיטה בצד אחד של הקדרה ובצד השני של הקדרה לשפוך את השעועית. מעל להזליף את הסילאן.

6. לערבב כוס מים רותחים כף פפריקה וכף מלאה א. מרק  וכרבע כפית פלפל ולצקת באופן שווה מעל, להוסיף כ 3 כוסות מים שיכסו הכל ולהוסיף את הביצים.

7. לחמם תנור ל 180 מעלות כ 10 דקות מראש.

*8. לכסות את הקדרה להכניס לתנור ולאפות כשעה ורבע אחר כך להנמיך את החום ל 100 מעלות לכל הלילה.

חמין מעולה קל וטעים מהסוג שלא מפסיקים להכין.

כדאי לדעת ש…
חיטה ושעועית משרים כ 12 שעות לפני שמכינים את החמין. השרייה זה אומר לשים כל אחד בקערה ולכסות במים ויותר.

ומה מגישים ליד החמין ? לחצו כאן

464236 צפיות 134 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

גולשים מכינים וממליצים:

אסתי : “הכנתי החמין לשבת. יצא מעולה ! מעולה! מעולה !! מכל הווריאציות להכנת חמין, מתכון זה קיבל אליפות. כמובן ששילשתי כמויות והכנסתי גם תפוח אדמה ירושלמי שהוסיף ניחוח
ו טעם משגע. תודה על כל המתכונים המעולים .”

רינת : “אין ולא יהיה על החמין הזה!!!
פשוט תענוג אלפי תודות!”

יאנה : “ניקי רק רציתי להגיד תודה תודה תודה!!!! בזכותך הכנתי פעם ראשונה חמין ויצא מדהיםםםם”

טלי : “החמין שלי יצא ממש טעים
ניקי♥♥♥”

שרון : “הכנתי את החמין לשבת בתנור וא”כ על הפלטה בלילה. יצא ממש טעים ובעלי והילדים מאוד אהבו.
שמתי תזכורת בטלפון לחמישי בערב כדי לזכור להשרות את החיטה והשעועית. המתכון קל מאוד להכנה. מומלץ!”

יוליה : “חזרתי לעדכן שהחמין יצא טעים ביותר וגם אלה שלא אוכלים אצלנו חמין טרפו אותו!!!
תודה לך על המתכון המצוין והמדויק. (גם לביבות תפוחי אדמה הקלאסיות נחטפו במהירות האור)…”

1336
תגובות

  הרשם  
עדכן
שני

היי ניקי, יש תחליף לשעועית? אני לא אוהבת, אפשר גריסים במקום?

גילגולה

הי ניקי,

אם אין לי אפשרות (עקב אלרגיה ) להשתמש בפפריקה מה ניתן לשים במקום?

תודה

נדין

היי ניקי,
נשמע מעולה!! זה המקום לציין שהמתכונים שלך מככבים אצלי במטבח ואצל חברים בייחוד גלילות החצילים עם בשר (בעלי מלקק את האצבעות כל פעם מחדש).
מה לגבי ביצים – ניתן להוסיף מתחילת הבישול?
תודה 🙂

גלית

גם אני צריכה מתכון לחמין צמחוני. תמיד יוצא לי “גושי” וכבד מדי.

נראה מעולה, אגב…

bdshira

היי ניקי
תודה על מתכונים נהדרים!
אפשר לעשות את זה בסיר בישול איטי במקום תנור?
תודה

סימה

נראה טעים!
רק חבל שיש לי צמחוני בבית,
אפשר לוותר על הבשר?
או שיש לך מתכון לחמין צמחוני?
תודה!

ליאת ה.

איזה כיף!! אלופה!!
אפשר לבשל על הגז לפני הפלטה? במקום בתנור?
כמה זמן לבשל על הגז?

1 2 3 80