חמין מעולה!

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים

חמין מעולה!

לא הגיע הזמן לחמין עם כל הדברים הטובים שמסביב ? תפוחי אדמה, שעועית , חיטה, בשר טוב הכל נכנס לתנור לכל הלילה.
כשיש חמין בתנור בשבת בבוקר הריח מגיע לחדר שינה ועוד לפני שפוקחים עיניים מתחילים להריח זה מגיע כמו בחלום.
העיניים נפקחות ואז אני נזכרת יש חמין לצהריים, אני הולכת למטבח בודקת שהכל בסדר הריח מקיף מכל הכיוונים וכולם מתאפקים עד שמגיעה ארוחת הצהריים, לפעמים יש כאלה שלא מתאפקים…
חמין שעושה חשק לרוץ למטבח ולהכין עכשיו.

5 מנות

מרכיבים:

800 ג’ בשר בקר חתוך לקוביות
(מספר 4 – 5 – 6) יש כאלה אוהבים את מספר 8 זה גם הולך
2 בצלים חתוכים לקוביות
4 תפוחי אדמה בינוניים
בטטה גדולה
כוס חיטה שהושרתה מראש
כוס שעועית שהושרתה מראש
2 כפות סילאן
פפריקה מרוקאית
א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח

4 ביצים

הכנות:

1. לפלפל ולהמליח את הבשר, לחמם מחבת עם שמן לטגן את הבשר מכל הכיוונים.

2. לחתוך את הירקות גס (חתיכות גדולות) ולפזר מעל הבשר.

3. לשים במחבת 2 כפות שמן לטגן את הבצל ולפזר מעל הירקות.

4. בקערה לערבב חיטה כפית פפריקה וכפית א. מרק, בקערה נפרדת לערבב שעועית עם כפית פפריקה וכפית א. מרק.

5. לשפוך את החיטה בצד אחד של הקדרה ובצד השני של הקדרה לשפוך את השעועית. מעל להזליף את הסילאן.

6. לערבב כוס מים רותחים כף פפריקה וכף מלאה א. מרק  וכרבע כפית פלפל ולצקת באופן שווה מעל, להוסיף כ 3 כוסות מים שיכסו הכל ולהוסיף את הביצים.

7. לחמם תנור ל 180 מעלות כ 10 דקות מראש.

*8. לכסות את הסיר להכניס לתנור ולאפות כשעה ורבע אחר כך להנמיך את החום ל 100 מעלות לכל הלילה.

חמין מעולה קל וטעים מהסוג שלא מפסיקים להכין.

Cholent recipe

כדאי לדעת ש…
חיטה ושעועית משרים כ 12 שעות לפני שמכינים את החמין. השרייה זה אומר לשים כל אחד בקערה ולכסות במים ויותר.

ומה מגישים ליד החמין ? לחצו כאן

471558 צפיות 376 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

חמין מעולה!חמין מעולה!חמין מעולה!חמין מעולה!חמין מעולה!

חמין מעולה!חמין מעולה!

גולשים מכינים וממליצים:

אסתי : “הכנתי החמין לשבת. יצא מעולה ! מעולה! מעולה !! מכל הווריאציות להכנת חמין, מתכון זה קיבל אליפות. כמובן ששילשתי כמויות והכנסתי גם תפוח אדמה ירושלמי שהוסיף ניחוח
ו טעם משגע. תודה על כל המתכונים המעולים .”

רינת : “אין ולא יהיה על החמין הזה!!!
פשוט תענוג אלפי תודות!”

יאנה : “ניקי רק רציתי להגיד תודה תודה תודה!!!! בזכותך הכנתי פעם ראשונה חמין ויצא מדהיםםםם”

טלי : “החמין שלי יצא ממש טעים
ניקי♥♥♥”

שרון : “הכנתי את החמין לשבת בתנור וא”כ על הפלטה בלילה. יצא ממש טעים ובעלי והילדים מאוד אהבו.
שמתי תזכורת בטלפון לחמישי בערב כדי לזכור להשרות את החיטה והשעועית. המתכון קל מאוד להכנה. מומלץ!”

יוליה : “חזרתי לעדכן שהחמין יצא טעים ביותר וגם אלה שלא אוכלים אצלנו חמין טרפו אותו!!!
תודה לך על המתכון המצוין והמדויק. (גם לביבות תפוחי אדמה הקלאסיות נחטפו במהירות האור)…”

1385
תגובות

  הרשם  
עדכן
שולה

היי ניקי תודה על כל המתכונים,
שתי שאלות,
1. אם אני רוצה שעועית לבנה וחומה אז לשים חצי כוס וחצי כוס?
2. ואם אני רוצה גריסי פנינה אז גם להשרות אותם? לשים בשקית קוקי או לפזר כמו החיטה?
תודה

רעב

כמה רעיונות נוספים –
ביצים – לבשל לביצים קשות ומקלפים כדי שלא יהיו חתיכות קליפות באוכל.
במקום סילאן – סתם סוכר גם יעבוד כי הטעמים מתערבבים, ואפילו להכניס שזיפים מיובשים במקום.
עוף במקום בשר – קצת מתפרק וצריך להוציא בזהירות ולכן רצוי לעטוף בנייר אלומיניום ואז לשים בסיר למעלה.
תבלון – הרבה פפריקה מתוקה או מעושנת, פפריקה חריפה ושיני שום, פלפל ואז לא צריך אבקת מרק. מי שאוהב – כמון וכורכום גם הולכים.
חיטה לא צריך להשרות. ואפשר בנוסף או במקום – גריסים, בורגול גס. גריסים זה שעורה ובורגול עשוי מחיטה.

דבורה

ניקי, אם כבר מדברים על חמין, יש כאלו שמכניסים קישקע, אנחנו מנסים לזייף את זה ועושים מה שנקרא קוגל קמח, מכירה את זה? אבל לא יוצא לנו טוב, נשמח אם תתני לנו מתכון טוב

אהובה

ניקי את כוכבת! האם את החיטה גם צריך להשרות לילה שלם?

ענתי

נראה מעולה.לדעתי -לפני הכנסת הסיר לתנור לתת לו להתבשל על הגז כשעה ורבע לערך ואז לתנור =על חום של שבת-בערב שישי. ביצים-אני שמה מבושלות.

מיכל

הי ניקי , מאד רוצה לשלב בחמין אורז , איך את מציעה ? תודה

קרמר נעמי

שלום, בתאריך 11.12 ישנו קישור “מה מכינים ליד חמין”,אנני יכולה לפתוח אותו כי מופיע כתובית שהדך לא נמצא. אבקש את עזרתכם ,אני זקוקה למידע זה מאוד, תודה נעמי