חמין מעולה!

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים

חמין מעולה!

לא הגיע הזמן לחמין עם כל הדברים הטובים שמסביב ? תפוחי אדמה, שעועית , חיטה, בשר טוב הכל נכנס לתנור לכל הלילה.
כשיש חמין בתנור בשבת בבוקר הריח מגיע לחדר שינה ועוד לפני שפוקחים עיניים מתחילים להריח זה מגיע כמו בחלום.
העיניים נפקחות ואז אני נזכרת יש חמין לצהריים, אני הולכת למטבח בודקת שהכל בסדר הריח מקיף מכל הכיוונים וכולם מתאפקים עד שמגיעה ארוחת הצהריים, לפעמים יש כאלה שלא מתאפקים…
חמין שעושה חשק לרוץ למטבח ולהכין עכשיו.

5 מנות

מרכיבים:

800 ג’ בשר בקר חתוך לקוביות
(מספר 4 – 5 – 6) יש כאלה אוהבים את מספר 8 זה גם הולך
2 בצלים חתוכים לקוביות
4 תפוחי אדמה בינוניים
בטטה גדולה
כוס חיטה שהושרתה מראש
כוס שעועית שהושרתה מראש
2 כפות סילאן
פפריקה מרוקאית
א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח

4 ביצים

הכנות:

1. לפלפל ולהמליח את הבשר, לחמם מחבת עם שמן לטגן את הבשר מכל הכיוונים.

2. לחתוך את הירקות גס (חתיכות גדולות) ולפזר מעל הבשר.

3. לשים במחבת 2 כפות שמן לטגן את הבצל ולפזר מעל הירקות.

4. בקערה לערבב חיטה כפית פפריקה וכפית א. מרק, בקערה נפרדת לערבב שעועית עם כפית פפריקה וכפית א. מרק.

5. לשפוך את החיטה בצד אחד של הקדרה ובצד השני של הקדרה לשפוך את השעועית. מעל להזליף את הסילאן.

6. לערבב כוס מים רותחים כף פפריקה וכף מלאה א. מרק  וכרבע כפית פלפל ולצקת באופן שווה מעל, להוסיף כ 3 כוסות מים שיכסו הכל ולהוסיף את הביצים.

7. לחמם תנור ל 180 מעלות כ 10 דקות מראש.

*8. לכסות את הסיר להכניס לתנור ולאפות כשעה ורבע אחר כך להנמיך את החום ל 100 מעלות לכל הלילה.

חמין מעולה קל וטעים מהסוג שלא מפסיקים להכין.

Cholent recipe

כדאי לדעת ש…
חיטה ושעועית משרים כ 12 שעות לפני שמכינים את החמין. השרייה זה אומר לשים כל אחד בקערה ולכסות במים ויותר.

ומה מגישים ליד החמין ? לחצו כאן

471328 צפיות 146 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

חמין מעולה!חמין מעולה!חמין מעולה!חמין מעולה!חמין מעולה!

חמין מעולה!חמין מעולה!

גולשים מכינים וממליצים:

אסתי : “הכנתי החמין לשבת. יצא מעולה ! מעולה! מעולה !! מכל הווריאציות להכנת חמין, מתכון זה קיבל אליפות. כמובן ששילשתי כמויות והכנסתי גם תפוח אדמה ירושלמי שהוסיף ניחוח
ו טעם משגע. תודה על כל המתכונים המעולים .”

רינת : “אין ולא יהיה על החמין הזה!!!
פשוט תענוג אלפי תודות!”

יאנה : “ניקי רק רציתי להגיד תודה תודה תודה!!!! בזכותך הכנתי פעם ראשונה חמין ויצא מדהיםםםם”

טלי : “החמין שלי יצא ממש טעים
ניקי♥♥♥”

שרון : “הכנתי את החמין לשבת בתנור וא”כ על הפלטה בלילה. יצא ממש טעים ובעלי והילדים מאוד אהבו.
שמתי תזכורת בטלפון לחמישי בערב כדי לזכור להשרות את החיטה והשעועית. המתכון קל מאוד להכנה. מומלץ!”

יוליה : “חזרתי לעדכן שהחמין יצא טעים ביותר וגם אלה שלא אוכלים אצלנו חמין טרפו אותו!!!
תודה לך על המתכון המצוין והמדויק. (גם לביבות תפוחי אדמה הקלאסיות נחטפו במהירות האור)…”

1381
תגובות

  הרשם  
עדכן
שיר

לגביי השריית הקטניות- האם צריך לשים אותן מכוסות? בחוץ? במקרר? (שאלות של מתחילה ⁦☺️⁩)

אלונה

היי ניקי,
הכנתי בעבר את החמין המעולה שלך ואני לא זוכרת כמה דברים, אשמח לעזרה. שאלה ראשונה – את הביצים צריך לבשל לפני או לא? ושאלה שניה- כל פעם יוצא לי שהשכבה העליונה נשרפת קצת, איך אפשר להימנע מזה? אני מוסיפה הרבה נוזלים

עינב ברגיל

הי ניקי יקרה, רוצה להכין חמין צמחוני, יהיה טעים לדעתך גם בלי הבשר?

שיר

היי ניקי
האם אפשר להכין את הקדרה בסיר רגיל? אין לי כלי לקדירה כמו שאני רואה בתמונה אצלך. והאם מכניסים את הסיר מכוסה לתנור?

אורה מקובסקי

והאם כדאי לקחת איתי את הסיר כמו שהוא או לפרק לקופסא??

אורה מקובסקי

היי…אני הולכת להכין פעם ראשונה…אמאאא…

כמה שעות אמור להיות בתנור?? “כל הלילה” לא ברור לי…

מתי ואיך לבדוק שמוכן?? שהבשר לא יתייבש….

אני אמורה לקחת איתי לאירוח בשבת בצהריים. אשמח ש5תגידי לי מתי להכניס לתנור ומתי להוציא…האם כדאי ל

לימור רזניק

עוד שאלות כי פעם ראשונה שלי עם חמין:
האם ניתן לבשל שעה על הגז במקום בתנור?
את השעועית והחיטה אני משרה יום קודם אבל רק אחהצ של שישי אני יכין.האם זה בסדר להשאיר ככה את הקטניות?(כמובן אחרי סינון וללא מים)