יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

מנות עיקריות מתכוני חמין תבשילי קדרה

חמין קל הכנה

7 ינואר 2015
(Visited 50,449 times, 228 visits today)
חמין קל הכנה

חמין קל הכנה

תבשיל קדירה משגע לשבת חורפית תדמיינו את הריח הטוב את הטעם הנפלא, חוץ מזה חמין זה הכי חיים קלים סיר אחד שנכנס בו הכל תוספות מנה עיקרית, אל תוותרו על החיטה היא הדבר הכי טעים בחמין.
הכל רך הבשר מתפרק למלא את הצלחת מכל טוב ולהנות מכל ביס, הכי טעים שיש חמין טוב במלא מובן המילה.

5 מנות

מרכיבים:

קילו כנפיים / 3 משולשים
500 ג' בשר צלי חתוך לקוביות בינוניות
חצי כוס שעועית שהושרתה
3/4 כוס חיטה שהושרתה
3 ביצים
בצל גדול
5 תפוחי אדמה בינוניים
3 כוסות מים
בטטה
2 כפות סילאן
כף קטשופ
כף רסק עגבניות
כף גדושה פפריקה
כף גדושה א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח

אולי תאהב גם את...♥

  • לחמעג'ון ב 15 דקות הכנה

    אסור לי להכין כאלה מתכונים הסיכוי שזה יגיע לשולחן כל כך קלוש, למה אני אף לא לומדת שמתכונים כאלה צריך להכפיל ?
    זה כמו נישנוש אי אפשר להפסיק לאכול. אחד המתכונים הכי פשוטים שיש מכלום מצרכים ויוצא מתכון נהדר.
    בשר בקר טחון, קצת תבלינים והיו לי פיתות בהקפאה זהו לא צריך יותר כלום.
    10 דקות התעסקות וזה נכנס לתנור, תקשיבו לי לא תאמינו כמה שזה טעים. הטעות היחידה שלי שזה בסך הכל 7 חתיכות וזה מתחסל מהר תחשבו להכפיל כמויות זה שווה את זה.
    להגיש ליד ערימת צ'יפס, טחינה, סלט ירקות כמה שהחיים טובים וטעימים..

    7 יחידות

  • צלי בקר רך ונימוח בתנור

    אתם חושבים שזה מסובך להכין צלי בקר ? לפני הרבה שנים כשרק התחלתי לבשל תמיד הסתבכתי עם בישול של בקר לא הצליח לי, הלכתי לאמא שלי וביקשתי עצה איך גורמים לצלי בקר להיות רך ונימוח ? היא נתנה לי טיפ שעד היום מלווה אותי. צריך סבלנות, בשר בקר מצריך בישול ארוך הוא צריך את הזמן שלו בשביל להתבשל כמו שצריך.
    זה נשמע המון 4 שעות אבל זה שווה את התוצאה הסופית.
    הפנמתי את הטיפ ואני מוסיפה דבר נוסף תיקנו בשר איכותי בשביל לקבל תוצאה טובה.
    מאז כל פעם כשאני מבשלת בשר בקר זה יוצא מדהים רך נימוח ממש מתפרק בכל ביס, בכל פעם אני מוסיפה ירקות והפעם הלכתי על המון בצל שקיבל את הטעמים הנפלאים של הבשר.
    ליד ערימת אורז או קוסקוס ותמצאו את עצמכם מלקקים את האצבעות.
    15 – 20 דקות הכנה כל השאר התנור עושה ואין צורך לעשות כלום רק להנות מהריח.

    4 מנות

  • קציצות שניצל ממכרות וטעימות ביותר

    מה כבר אפשר להכין מחזה עוף שלא הכנתי ?
    אני כל הזמן מחפשת רעיונות מה לעשות עם חזה עוף למצוא עוד גיוונים לארוחת הצהריים ואני לא רוצה להכין שניצל די מיציתי אני רוצה להכין משהו אחר ועדיף שיהיה בפנים ירקות אז הלכתי על קציצות שניצל.
    קציצות שניצל לא מחזה עוף טחון אלא מחזה עוף חתוך קטן, אין לכם מושג כמה שהקציצות האלה טעימות יצא מושלם!
    הוספתי תפוחי אדמה שמורגשים טוב, נגיעות של פטרוזיליה יצאו קציצות מושלמות ותאמינו לי שלא הפסקתי לטעום,
    מתכון נהדר לארוחת הצהריים ולא קשה זה מה שכיף במתכון הזה.
    השתמשתי בפילה עוף שזה החלק הרך של החזה (מומלץ מאוד) הוספתי מספיק ירקות. בסרטון טיגנתי אין שום בעיה לאפות.
    ברגע שתתחילו להכין לא תפסיקו. הצעת הגשה בתוך פיתה עם טחינה וסלט ירקות, חלומי!

    20 קציצות

  • חזה עוף עם קישואים וגזר

    אסור לי להכין את המתכון הזה ואני כל הזמן אומרת את זה ואני לא מפסיקה להכין, מנשנשת, טועמת, אוכלת.
    מה שיפה במתכון הזה שהחזה עוף יוצא אליפות! אין על חזה עוף רך וזה לא דבר שקל להשיג כשמדובר בחזה עוף.
    רך משגע, טעים והירקות ליד איזו פריכות נהדרת, כל ביס משגע ואני הכי מצטערת שלא הכנתי יותר.
    לקח לי 10 דקות (לא כולל זמן השרייה) ויש ארוחת צהריים יפהפייה, צבעונית, חזה עוף טעים טעים עם מרקם נהדר, ירקות טובים, טעם עדין של צ'ילי מתוק שעוטף הכל באהבה.
    הגשתי עם אורז לבן שזאת תוספת נהדרת לחזה עוף עם ירקות. אני סיימתי תודה ושלום מוזמנים לאכול.

    3 מנות

הכנות:

1. לפני הכל תכינו סיר גדול עכשיו אפשר להתחיל, לחתוך את את הירקות לקוביות בינוניות, בטטה לחתוך גס, את הירקות לפזר בתחתית הסיר כשכבה ראשונה.

2. מעל להניח את העוף והבשר ומעל לשים את החיטה והשעועית.

3. לערבב כוס מים רותחים עם הרסק קטשופ, סילאן והתבלינים ולצקת באופן שווה מעל. להוסיף את שארית המים, המים אמורים לכסות כמעט הכל.

*4. לבשל על האש כ 30 דקות מכוסה חלקית ולהוסיף את הביצים, להכניס לתנור ל 100 מעלות לכל הלילה, מכוסה.

יחד עם החמין היו מספר דברים נוספים:
מרק עדשים, שניצל חציל, אורז, לחמניות מתובלות, טחינה וסלט ירקות.

כדאי לדעת ש…
אפשר לוותר על העוף ולהגדיל את כמות הבשר לקילו, הבטטה לא מתפרקת החוכמה זה לחתוך אותה גס ושמוציאים אותה מהסיר לעשות את זה בעדינות. אפשר לוותר על החיטה ולהוסיף במקום 3 כפות גריסי חיטה אין צורך להשרות מראש. להשרות זה אומר לשים את החיטה והשעועית בקערות לכסות במים ויותר ולהשרות כל הלילה.
נתקעתם לא הספקתם להשרות ואתם נורא רוצים להכין חמין ?
חיטה לבשל 15 דקות במים רותחים ולהשאיר מכוסה שעה, שעועית לבשל 5 דקות במים רותחים ולהשאיר מכוסה שעה.
סילאן אפשר להחליף בדבש אותה כמות.

חמין קל הכנהחמין קל הכנהחמין קל הכנה

הרשם
עדכן
234 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

ניקי שלום
האם אפשר לבשל את החמין על הגז במקום בתנור?

אפשר עם בורגול?

ניקי שלום,מתאימה שעועית אדומה במקום לבנה? תודה ניקי

ניקי חייבת לציין שרק בזכותך!!! אני מבשלת ואפילו אוכלים את זה! לראשונה הכנתי את החמין שאפילו בעלי והילדים אכלו❤️ אני בשוק! תודה לך! יש לך מתכונים קלים וטעימים! אני מבשלת הכל רק מהמתכונים שלך ❤️

היי ניקי, אני רוצה להכין את החמין הנפלא הזה. ואני רוצה להערב. אני אוכל? אם כן לכמה מעלות בתנור?

היי ניקי ,

יש לי זמן להשרות את החיטה כ 5 שעות , האם זה מספיק או להוסיף כ 10 דקות בישול במים רותחים …ולהשאיר במים החמים כשעה ?

תודה

היי ניקי שאלה לי..אצלי אוהבים בשר. אם אני עושה את המתכון עם קילו בשר והשאר אותם כמויות..להכפיל כמויות תבלינים ומים?