חמין קל הכנה
תבשיל קדירה משגע לשבת חורפית תדמיינו את הריח הטוב את הטעם הנפלא, חוץ מזה חמין זה הכי חיים קלים סיר אחד שנכנס בו הכל תוספות מנה עיקרית, אל תוותרו על החיטה היא הדבר הכי טעים בחמין.
הכל רך הבשר מתפרק למלא את הצלחת מכל טוב ולהנות מכל ביס, הכי טעים שיש חמין טוב במלא מובן המילה.
5 מנות
מרכיבים:
קילו כנפיים / 3 משולשים
500 ג' בשר צלי חתוך לקוביות בינוניות
חצי כוס שעועית שהושרתה
3/4 כוס חיטה שהושרתה
3 ביצים
בצל גדול
5 תפוחי אדמה בינוניים
3 כוסות מים
בטטה
2 כפות סילאן
כף קטשופ
כף רסק עגבניות
כף גדושה פפריקה
כף גדושה א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח
הכנות:
1. לפני הכל תכינו סיר גדול עכשיו אפשר להתחיל, לחתוך את את הירקות לקוביות בינוניות, בטטה לחתוך גס, את הירקות לפזר בתחתית הסיר כשכבה ראשונה.
2. מעל להניח את העוף והבשר ומעל לשים את החיטה והשעועית.
3. לערבב כוס מים רותחים עם הרסק קטשופ, סילאן והתבלינים ולצקת באופן שווה מעל. להוסיף את שארית המים, המים אמורים לכסות כמעט הכל.
*4. לבשל על האש כ 30 דקות מכוסה חלקית ולהוסיף את הביצים, להכניס לתנור ל 100 מעלות לכל הלילה, מכוסה.
יחד עם החמין היו מספר דברים נוספים:
מרק עדשים, שניצל חציל, אורז, לחמניות מתובלות, טחינה וסלט ירקות.
כדאי לדעת ש…
אפשר לוותר על העוף ולהגדיל את כמות הבשר לקילו, הבטטה לא מתפרקת החוכמה זה לחתוך אותה גס ושמוציאים אותה מהסיר לעשות את זה בעדינות. אפשר לוותר על החיטה ולהוסיף במקום 3 כפות גריסי חיטה אין צורך להשרות מראש. להשרות זה אומר לשים את החיטה והשעועית בקערות לכסות במים ויותר ולהשרות כל הלילה.
נתקעתם לא הספקתם להשרות ואתם נורא רוצים להכין חמין ?
חיטה לבשל 15 דקות במים רותחים ולהשאיר מכוסה שעה, שעועית לבשל 5 דקות במים רותחים ולהשאיר מכוסה שעה.
סילאן אפשר להחליף בדבש אותה כמות.