חמין קל הכנה

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
חמין קל הכנה

חמין קל הכנה

תבשיל קדירה משגע לשבת חורפית תדמיינו את הריח הטוב את הטעם הנפלא, חוץ מזה חמין זה הכי חיים קלים סיר אחד שנכנס בו הכל תוספות מנה עיקרית, אל תוותרו על החיטה היא הדבר הכי טעים בחמין.
הכל רך הבשר מתפרק למלא את הצלחת מכל טוב ולהנות מכל ביס, הכי טעים שיש חמין טוב במלא מובן המילה.

5 מנות

מרכיבים:

קילו כנפיים / 3 משולשים
500 ג’ בשר צלי חתוך לקוביות בינוניות
חצי כוס שעועית שהושרתה
3/4 כוס חיטה שהושרתה
3 ביצים
בצל גדול
5 תפוחי אדמה בינוניים
3 כוסות מים
בטטה
2 כפות סילאן
כף קטשופ
כף רסק עגבניות
כף גדושה פפריקה
כף גדושה א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח

הכנות:

1. לפני הכל תכינו סיר גדול עכשיו אפשר להתחיל, לחתוך את את הירקות לקוביות בינוניות, בטטה לחתוך גס, את הירקות לפזר בתחתית הסיר כשכבה ראשונה.

2. מעל להניח את העוף והבשר ומעל לשים את החיטה והשעועית.

3. לערבב כוס מים רותחים עם הרסק קטשופ, סילאן והתבלינים ולצקת באופן שווה מעל. להוסיף את שארית המים, המים אמורים לכסות כמעט הכל.

*4. לבשל על האש כ 30 דקות מכוסה חלקית ולהוסיף את הביצים, להכניס לתנור ל 100 מעלות לכל הלילה, מכוסה.

יחד עם החמין היו מספר דברים נוספים:
מרק עדשים, שניצל חציל, אורז, לחמניות מתובלות, טחינה וסלט ירקות.

כדאי לדעת ש…
אפשר לוותר על העוף ולהגדיל את כמות הבשר לקילו, הבטטה לא מתפרקת החוכמה זה לחתוך אותה גס ושמוציאים אותה מהסיר לעשות את זה בעדינות. אפשר לוותר על החיטה ולהוסיף במקום 3 כפות גריסי חיטה אין צורך להשרות מראש. להשרות זה אומר לשים את החיטה והשעועית בקערות לכסות במים ויותר ולהשרות כל הלילה.
נתקעתם לא הספקתם להשרות ואתם נורא רוצים להכין חמין ?
חיטה לבשל 15 דקות במים רותחים ולהשאיר מכוסה שעה, שעועית לבשל 5 דקות במים רותחים ולהשאיר מכוסה שעה.
סילאן אפשר להחליף בדבש אותה כמות.

23552 צפיות 3 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

חמין קל הכנהחמין קל הכנהחמין קל הכנה

173
תגובות

  הרשם  
עדכן
אירית

היי ניקי אפשר לשים פרוסות בקר במקום קוביות (כבר חתכתי כי רציתי לעשות קדרת מיקס אבל אני רוצה להוסיף עוף ואמרת שאי אפשר) סופשבוע נעים

ממיי

היי ניקי,

איך מוסיפים את הביצים ? כלומר מבושלים מרואש או שמכניסים עם הקליפה ואז בהגשה לקלף ?
תודה מראש

בת חן אלחרר

היי ניקי סליחה על השעה
הכנתי את החמין ויש לי אורחים לא צפויים אני רוצה להוסיף לו עוף במקום כנפיים אפשרי? הוא עוד לא היה על הפלטה רק על הגז אפשר לשים אותו עוד קצת על הגז ? ולהחליף את הכנפיים בעוף? אשמח לתשובה⁦☺️⁩

יעל

היי ניקי
הכנתי פעם שנייה
יותר בשר יצא יותר טעים.
אבל הבשר (מספר 4) התייבש בחלקו העליון ולכן מספר שאלות לי
1. למה את הבשר לשים בשכבה כמעט אחרונה ולא למטה יותר?
2. איזה בשר מומלץ? אמרו לי לחי
3. כמה זמן בתנור נחשב לילה? הייתי צריכה לעצור אחרי 6:30-7 שעות שלא ישחיר ויתייבש הבשר שכבר היה חשוף מדי

סיון בר

הי ניקי, החמין עוד בתנור,
אבל החלק העליון התייבש למרות ששמתי את כמות המים שציינת 🙁
יש איך לתקן, ובמה אולי טעיתי שאדע להבא.
תודה!!

טליה

היי ניקי אפשר לעשות את זה כם גרונות הודו?

אני

ניקי שלום, מתכוונת להכין את החמין ורוצה לשאול : יש כאלה שמטגנים את הבצל וגם הבשר , מה ההבדל ? אמנם יותר בריא עם פחות טיגונים אבל לא יוצא יותר טעים ? את לא שמה שום ? תודה על התשובה

1 9 10 11