חמין קל הכנה

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
חמין קל הכנה

חמין קל הכנה

תבשיל קדירה משגע לשבת חורפית תדמיינו את הריח הטוב את הטעם הנפלא, חוץ מזה חמין זה הכי חיים קלים סיר אחד שנכנס בו הכל תוספות מנה עיקרית, אל תוותרו על החיטה היא הדבר הכי טעים בחמין.
הכל רך הבשר מתפרק למלא את הצלחת מכל טוב ולהנות מכל ביס, הכי טעים שיש חמין טוב במלא מובן המילה.

5 מנות

מרכיבים:

קילו כנפיים / 3 משולשים
500 ג’ בשר צלי חתוך לקוביות בינוניות
חצי כוס שעועית שהושרתה
3/4 כוס חיטה שהושרתה
3 ביצים
בצל גדול
5 תפוחי אדמה בינוניים
3 כוסות מים
בטטה
2 כפות סילאן
כף קטשופ
כף רסק עגבניות
כף גדושה פפריקה
כף גדושה א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח

הכנות:

1. לפני הכל תכינו סיר גדול עכשיו אפשר להתחיל, לחתוך את את הירקות לקוביות בינוניות, בטטה לחתוך גס, את הירקות לפזר בתחתית הסיר כשכבה ראשונה.

2. מעל להניח את העוף והבשר ומעל לשים את החיטה והשעועית.

3. לערבב כוס מים רותחים עם הרסק קטשופ, סילאן והתבלינים ולצקת באופן שווה מעל. להוסיף את שארית המים, המים אמורים לכסות כמעט הכל.

*4. לבשל על האש כ 30 דקות מכוסה חלקית ולהוסיף את הביצים, להכניס לתנור ל 100 מעלות לכל הלילה, מכוסה.

יחד עם החמין היו מספר דברים נוספים:
מרק עדשים, שניצל חציל, אורז, לחמניות מתובלות, טחינה וסלט ירקות.

כדאי לדעת ש…
אפשר לוותר על העוף ולהגדיל את כמות הבשר לקילו, הבטטה לא מתפרקת החוכמה זה לחתוך אותה גס ושמוציאים אותה מהסיר לעשות את זה בעדינות. אפשר לוותר על החיטה ולהוסיף במקום 3 כפות גריסי חיטה אין צורך להשרות מראש. להשרות זה אומר לשים את החיטה והשעועית בקערות לכסות במים ויותר ולהשרות כל הלילה.
נתקעתם לא הספקתם להשרות ואתם נורא רוצים להכין חמין ?
חיטה לבשל 15 דקות במים רותחים ולהשאיר מכוסה שעה, שעועית לבשל 5 דקות במים רותחים ולהשאיר מכוסה שעה.
סילאן אפשר להחליף בדבש אותה כמות.

24303 צפיות 16 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

חמין קל הכנהחמין קל הכנהחמין קל הכנה

175
תגובות

  הרשם  
עדכן
מיכל לוי מינץ

הי ניקי איזה כיף בדיוק רציתי לעשות חמין מחר אז קודם כל תודה, והשאלה אפשר לעשות את החמין בלי עוף ובשר בכלל ואפשר לצרף גם חומוס תודה על תשובה מהירה

דפנה

ניקי שלום. מה זה נקרא בשר צלי? איזה חלק, איזה מספר? ואני מבינה שהבצל לא מטוגן…
תודה מראש!
דפנה

יעל

היי ניקי
נראה מצויין ופשוט להכנה
האם ניתן להוריד קצת מהעוף ולהוסיף עוד בשר במקום?
תודה!

יעל

היי ניקי!
נראה שזה מתכון מושלם לשבת החורפית הקרובה
האם ניתן להשאיר על הפלטה לפני כניסת שבת למשך כל הלילה ובכך בעצם לבשל?
תודה ושבת שלום!

דפנה

עוד שאלה- באיזו שעועית להשתמש וכמה זמן להשרות לפני?

דפנה

היי ניקי, נראה מעולה… האם אפשר במקום כנפיים כרעי עוף ואם כן אז כמה אפשר לשים?

דבורה א.

בוקר טוב, ניקי יקרה ! כמה שעות נמשך “כל הלילה בתנור” ? (אני שואלת כי הלילות שלי קצרים)

1 2 3 12