יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

מנות ראשונות מתכוני דגים

מרלוזה ברוטב ירקות עשיר

19 נובמבר 2012
(Visited 3,254 times, 1 visits today)

מרלוזה ברוטב ירקות עשיר

מרלוזה ברוטב ירקות עשיר,  כשמחפשים מנה ראשונה דגים זה אחלה פיתרון וזה קל להכנה. לפעמים ואני אספר לכם בסוד לא צריך כלום אחרי שאוכלים מנת דג טובה  במיוחד כשיש רוטב שמלא בדברים טובים המון ירקות וחלת השבת ליד שסופגת את כל הרוטב וכמה שטעים לקחת ביס.
לא בטוח שצריך להכין מנה עיקרית תראו כמה התבשיל הזה עשיר. למי שעדיין לא מכיר את הדג הנהדר הזה כדאי להכיר הוא שווה ואני קבוע מחזיקה אותו בהקפאה.

5 – 6 מנות

זמן הכנה:
כ 45 דקות

מרכיבים:

10 פילה מרלוזה
לימון
בצל בינוני חתוך לקוביות
כף קמח
2 פלפלים אדומים חתוכים לקוביות קטנות
2 עגבניות חלוטות קצוצות
2 תפוחי אדמה בינוניים חתוכים לקוביות קטנות
2 כפיות פטרוזיליה מיובשת
כפית כוסברה
2 – 3 כוסות מים
כף שטוחה פפריקה
כפית כורכום
סוכר (במידה וצריך)
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח

אולי תאהב גם את...♥

  • קציצות דגים עם עדשים ברוטב חריף

    אני אוהבת להשקיע כשאני מארחת, מצרכים טובים יתנו לי תוצאה יותר טובה, איכותית, טעם טוב יותר.
    אצלי דגים נחשב מנה ראשונה קלאסית, הלכתי על דניס זה שדרג את המנה ברמות דניס הוא דג מעולה. הוספתי עדשים, הרבה בצל וחריף כמובן כי רציתי רוטב חריף שיתאים לחלת הדבש.
    הסתכלתי על הסיר המלא והתלהבתי איזה ריחות טובים היו במטבח. הכנסתי מלא בצל השום הורגש. היו לי שתי מנות ראשונות כי הכנתי גם מרק אני אוהבת כשיש מבחר ואנשים יכולים לבחור ויש כאלה שלוקחים את שתי המנות, איזה כיף 🙂

    20 קציצות

  • קציצות טונה אפויות קלות ונחטפות

    מתכון מהיר וקל לקציצות טונה קלות טעימות ועסיסיות שמתחסלות תוך כמה דקות.
    איזה כיף של מתכון קליל והדבר הכי טוב שהקציצות אפויות אין צורך לטגן והקציצות יוצאות נפלא.. הכנסתי פנימה ירקות אם כבר הלכתי על אפייה אז ברור שצריך להיות ירקות. ההכנה קלה ועם מצרכים שיש לכל אחד בבית.
    קציצות מושלמות שבקלות אפשר להכין לארוחת הצהריים במקום מנה בשרית.  מתכון מנצח שחייבים לשמור.

    22 קציצות

  • קציצות דגים לשבת

    כיף של קציצות, קלות פשוטות וטעימות בתוך רוטב נהדר הקציצות יוצאות יוצאות רכות והולכות נהדר עם חלת השבת. טעם פיקנטי נהדר חריף כמו שצריך. אין ארוחת שבת בלי קציצות דגים זאת מנה ראשונה מושלמת.

    4 – 5 מנות

  • לביבות תפוחי אדמה ובטטה קלאסיות

    אני אוהבת לביבות ואני מכינה אותן כל השנה לא רק בחנוכה. ניתן למצוא אותי במטבח לעיתים קרובות מכינה לביבות ואם יש בהן תפוחי אדמה עשיתי לילדה שלי את היום. שילוב של תפוחי אדמה ובטטה מושלם מה יש לומר ? יאלללה למטבח.

הכנות:

1. להשרות את הדגים בלימון. בינתיים לטגן את הבצל עד הזהבה, להוסיף את הקמח ולטגן עד שהכל נמס.

2. להוסיף את תפוחי האדמה ולהקפיץ כשתי דקות להוסיף פלפלים לטגן כמה דקות לקצוץ את העגבניות ולהוסיף.
להוסיף את שאר המצרכים, להרתיח ולהנמיך את האש לבשל עד שהכל רך ולבדוק טעמים.

3. לשטוף את הדגים לחצות לחצי ולהוסיף לרוטב, “לטלטל” מעט את הסיר שהדגים יכוסו ברוטב, להנמיך את האש לביעבוע עדין ולבשל 15 דקות.

מרלוזה ברוטב ירקות עשיר

גולשים מכינים וממליצים:

נורית : “ניקיייי הדגים אליפות!!!
מכינה שוב ושוב.
הכנתי לליל הסדר והיה מושלם.”

עידנאור : “הכנתי את הדג לארוחת צהריים. יצא מהמם! השילוב של תפוחי האדמה עם הפלפלים והדג,פשוט מדהים! טעים טעים טעים,לא לוותר:)”

הרשם
עדכן
59 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

והאם אפשר בלי אבקת מרק?

האם מדובר על פלפל חריף או רגיל?

הי ניקי,

אני חולמת להכין תבשיל של סוגים שונים של דגים ברוטב עם הרבה ירקות..
יש לי מושט, סלומון, וסטייק טונה- שאני רוצה להכין עם רוטב וירקות.
האם את ממליצה על המתכון הזה? אני רואה הרבה מתכונים שהרטבים נראים כמעט אותו דבר- עם קצת רסק או בלי/ פטרוזליה/ כורכום..
מה ההבדלים?
איך אדע לבחור מתכון מתאים?

הי ניקי
איזה קמח כשל”פ מומלץ להשתמש במתכון .?
תודה

היי ניקי,
אפשר להקפיא אחר הבישול?
תודה

הי ניקי, לבשל עם סיר סגור?

אפשר לפלט דג בקלה ואח”כ להכין את המתכון הזה? בטעות קניתי בקלה לא מפולט בלי הראש והזנב. אני אשמח למענה מהיר כי עכשיו הדג מושרה ואני רוצה להכין את זה.