דג מרוקאי הכי טעים שיש
חלום הדגים המרוקאים האלה והרוטב אין דברים כאלה, מי יכול לתאר עצמו ארוחת שישי בלי דג מרוקאי ?
הכי שישי עם חלת השבת לטבילה ברוטב, אני שברתי את זה הכנתי באמצע השבוע לארוחת צהריים רציתי לפרגן לילדים ארוחת צהריים טובה וחריפה,
היו לי דגי אמנון שיוצאים נהדר בדג מרוקאי, היו לי פלפלים כמו שושקה אבל שמנים ללא גרעינים ובלי לבן הכנסתי כמות גדולה לתוך הסיר, הגזמתי עם השום ופלפל חריף, יצא סיר מופלא! אתם מכירים את זה כשאתם ישנים ואתם מתחילים להריח ריח טעים ומנסים להבין מאיפה זה מגיע ?
אז זה בדיוק הילדים שלי רועי מגיע למטבח ובודק מה אני מכינה לצהריים.
דג מרוקאי מעולה גם אם אני מגזימה 20 דקות הכנה והסיר על האש ריח טוב ברחבי הבית.
שאני לא אשכח מה הכנתי ליד, תפוחי אדמה צלויים ופריכים כבר היו לי בתנור החציל קרץ לי על השיש דחפתי אותו זריז לטוסטר והכנתי קיפודי חצילים הכנתי טחינה סלט ירקות ושיהיה בתאבון.
4 מנות
מרכיבים:
5 דגי אמנון חצויים / חתוכים לקוביות גדולות
לימון גדול
כוס חומוס שהושרה 12 שעות
6 פלפלים אדומים מנוקים חתוכים לרצועות
10 שיני שום חצויות
4 עגבניות חתוכות לקוביות
כפית רסק עגבניות
2 פלפלים חריפים
צרור פטרוזיליה
2 כוסות מים
תבלינים:
2 כפות פפריקה מרוקאית
חצי כף פפריקה חריפה
שלושת רבעי כפית כורכום
שלושת רבעי כפית כמון
כפית סוכר מעט יותר
3/4 כפית פלפל שחור
כפית מלאה מלח / כף א. מרק (לא חובה )
הכנות:
1. להשרות את קוביות הדג במיץ לימון כ 30 דקות לשטוף ולייבש, לבשל את החומוס עם כפית שטוחה סודה לשתייה כ 15 – 20 דקות ולסנן.
2. בסוטאז' רחב לשים שמן בכמות שתכסה את התחתית לטגן את הפלפלים כ 10 דקות מידי פעם לערבב, מוסיפים את הפלפל החריף ואת השום לטיגון קצר הזהבה קלה.
3. שמים בקערה את כל התבלינים כולל הסוכר מוסיפים 3 כפות שמן וחצי כוס מים רותחים, מערבבים עד שכל התבלינים נמסים ואין גושים, דוחפים הצידה את הירקות 3/4 מכמות התבלינים מוסיפים לסיר לערבב טוב עם השמן שכל הטעמים יפתחו את השאר לשים בצד בשביל להבריש את הדגים יותר מאוחר.
3. מוסיפים את העגבניות, רסק, חומוס מוכן לאכילה מכסים במים מרתיחים ומבשלים על אש בינונית כ 15 דקות מידי פעם לערבב.
4.מוסיפים את קוביות הדג להבריש עם הרוטב שנותר ואת השאר להוסיף לסיר לפזר את הפטרוזיליה מעל ולבשל 10 – 15 דקות הדג מתקבל עסיסי ורך.