דג מרוקאי

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים

דג מרוקאי

דג מרוקאי, עוד אחד מהמתכונים שעובר מפה לאוזן במשפחה…הדג הנפלא הזה מוגש בתור מנה ראשונה אצלנו, לידו מגישים חלה טריה, הרוטב שלו מדהים. הבעיה היא שהדג הזה כל כך ממלא אותך שאתה לא מסוגל לאכול כלום אח”כ.

מרכיבים:

קילו דג בורי, לוקוס חתוכים לחתיכות יפות
מלח גס
3 גמבות
4 גזרים
שיני שום
חצי כוס שמן
פטרוזיליה קצוצה
כוסברה קצוצה
כף פפריקה
א, מרק
מל”פ (מלח, פלפל)

הכנות:

1. “לסבן” את חלקי הדג במלח גס.

2. לחתוך את הגמבות לרצועות עבות יחסית ולחצות אותן, את הגזרים לחתוך למקלות ולחצות. לטגן את הגמבות, גזר, שיני שום, להוסיף ירוקים. לשטוף את הדג מהמלח,

3. לסדר מעל הירקות, לכסות את הדג במים, לבשל עד שהמים יורדים לחצי הסיר לערבב שמן, תבלינים, לצקת מעל הדג בעזרת כף. לטלטל בעדינות את הסיר, לבשל עוד כמה דקות, לבדוק טעמים.

הערות: להכין חלה טריה יש הרבה רוטב.

36987 צפיות 57 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

141
תגובות

  הרשם  
עדכן
מרים

שלום.קילו דגים כמה פילטים של אמנון זה קילו?כדי לחשב כמויות .תודה

יריב

בזכות התגובה של כרמית למדתי שיש אפליקציה – ושתי דקות אחוריי זה כבר הורדתי אותה – קלה ונוחה לשימוש – אני מכור!!! תודה רבהרציתי לדעת אם אפשרי שהדג יהיה קצת חריף ? האם לטגן פלפל חריף קצוץ או חתוך לרצועות דקות עם הירקות?…תודה רבה

1 7 8 9