דג מרוקאי

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים

דג מרוקאי

דג מרוקאי, עוד אחד מהמתכונים שעובר מפה לאוזן במשפחה…הדג הנפלא הזה מוגש בתור מנה ראשונה אצלנו, לידו מגישים חלה טריה, הרוטב שלו מדהים. הבעיה היא שהדג הזה כל כך ממלא אותך שאתה לא מסוגל לאכול כלום אח”כ.

מרכיבים:

קילו דג בורי, לוקוס חתוכים לחתיכות יפות
מלח גס
3 גמבות
4 גזרים
שיני שום
חצי כוס שמן
פטרוזיליה קצוצה
כוסברה קצוצה
כף פפריקה
א, מרק
מל”פ (מלח, פלפל)

הכנות:

1. “לסבן” את חלקי הדג במלח גס.

2. לחתוך את הגמבות לרצועות עבות יחסית ולחצות אותן, את הגזרים לחתוך למקלות ולחצות. לטגן את הגמבות, גזר, שיני שום, להוסיף ירוקים. לשטוף את הדג מהמלח,

3. לסדר מעל הירקות, לכסות את הדג במים, לבשל עד שהמים יורדים לחצי הסיר לערבב שמן, תבלינים, לצקת מעל הדג בעזרת כף. לטלטל בעדינות את הסיר, לבשל עוד כמה דקות, לבדוק טעמים.

הערות: להכין חלה טריה יש הרבה רוטב.

25293 צפיות 28 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

126
תגובות

  הרשם  
עדכן
מרים

ניקי,
זה נשמע כ”כ טעים!
יש לי פילה בקלה. אפשר להכין את המתכון הזה עם הדג הנ”ל או שיש לך משהו יותר מתאים להציע לי?
תודה!

דפנה

ניקי שלום.
אפשר להכין נסיכת הנילוס עם הרוטב הזה?
תודה.

ש

האם אפשר להכין יום-יומיים לפני מועד ההגשה? למשל לפני החג?

קרולין

שבת שלום ניקי,
האם אפשר להחליף את הדג לפילה בס?
תודה לך ,שבת מקסימה

אל קטראז

1) ההמלחה היא להוציא את הדם – יהודים שמקפידים לא לאכל דם …
2) עצמות הדג נקראות בעברית ״אידרות״

לימור

האם אלו דגים שלמים חתוכים או פילה? בתמונה זה נראה פילה דג.

סימה

נראה טוב,
האם אפשר להשתמש בפילה פוטית?
ואם לא אז מה אפשר לעשות עם הדג הזה?
תודה ויום טוב.