דג מרוקאי

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים

דג מרוקאי

דג מרוקאי, עוד אחד מהמתכונים שעובר מפה לאוזן במשפחה…הדג הנפלא הזה מוגש בתור מנה ראשונה אצלנו, לידו מגישים חלה טריה, הרוטב שלו מדהים. הבעיה היא שהדג הזה כל כך ממלא אותך שאתה לא מסוגל לאכול כלום אח”כ.

מרכיבים:

קילו דג בורי, לוקוס חתוכים לחתיכות יפות
מלח גס
3 גמבות
4 גזרים
שיני שום
חצי כוס שמן
פטרוזיליה קצוצה
כוסברה קצוצה
כף פפריקה
א, מרק
מל”פ (מלח, פלפל)

הכנות:

1. “לסבן” את חלקי הדג במלח גס.

2. לחתוך את הגמבות לרצועות עבות יחסית ולחצות אותן, את הגזרים לחתוך למקלות ולחצות. לטגן את הגמבות, גזר, שיני שום, להוסיף ירוקים. לשטוף את הדג מהמלח,

3. לסדר מעל הירקות, לכסות את הדג במים, לבשל עד שהמים יורדים לחצי הסיר לערבב שמן, תבלינים, לצקת מעל הדג בעזרת כף. לטלטל בעדינות את הסיר, לבשל עוד כמה דקות, לבדוק טעמים.

הערות: להכין חלה טריה יש הרבה רוטב.

36935 צפיות 5 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

141
תגובות

  הרשם  
עדכן
רותם

הי ניקי
אם יש לי פילה בורי איך ״לטפל״ בו לפני ההכנה? להשרות במים ולימון?
האם להוריד את העור?
ושאלה אחרונה.. קניתי טרי לפני שבוע ומחר אוציא להפשרה אפשר להפשיר בחוץ או במקרר?

יאיר

שבת שלום לך יש לי דג פורל ואני רוצה לעשות ממנו משהו טעים חריף .
מה את ממליצה לי?
תודה יאיר

אולה

שלום ניקי
זה מתאים לדג סלומון?
אם לא אז מה אפשר לעשות עם סלומון(לארוצה להכין דג מתוגן)

מישל

ניקי בוקר טוב האם אפשר להשתמש בדג פילה פוטית למתכון דג מרוקאי ?תודה על התשובה המתכונים שלך נהדרים אין עלייך

תמר

הי ניקי, קניתי דג לברק. ידוע לך אילו ממתכוני הדגים עשויים להתאים?

יהודית

היי ניקי המקסימה, אולי כבר נמאס לך לשמוע אבל המתכונים שלך פשוט אליפות!
השאלה אם יש לי דג בורי במשקל 590 גרם להפחית את הכמויות בחצי? ומה הכמויות של הפטרוזיליה והכוסברה? תודה

אירית

היי ניקי הבנתי שאפשר לעשות עם פילה בס? האם צריך להשרות את הדג ולכמה זמן ועוד שאלה האם אפשר להפחית את כמות השמן מטעמי דיאטה?