דג מרוקאי

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים

דג מרוקאי

דג מרוקאי, עוד אחד מהמתכונים שעובר מפה לאוזן במשפחה…הדג הנפלא הזה מוגש בתור מנה ראשונה אצלנו, לידו מגישים חלה טריה, הרוטב שלו מדהים. הבעיה היא שהדג הזה כל כך ממלא אותך שאתה לא מסוגל לאכול כלום אח”כ.

מרכיבים:

קילו דג בורי, לוקוס חתוכים לחתיכות יפות
מלח גס
3 גמבות
4 גזרים
שיני שום
חצי כוס שמן
פטרוזיליה קצוצה
כוסברה קצוצה
כף פפריקה
א, מרק
מל”פ (מלח, פלפל)

הכנות:

1. “לסבן” את חלקי הדג במלח גס.

2. לחתוך את הגמבות לרצועות עבות יחסית ולחצות אותן, את הגזרים לחתוך למקלות ולחצות. לטגן את הגמבות, גזר, שיני שום, להוסיף ירוקים. לשטוף את הדג מהמלח,

3. לסדר מעל הירקות, לכסות את הדג במים, לבשל עד שהמים יורדים לחצי הסיר לערבב שמן, תבלינים, לצקת מעל הדג בעזרת כף. לטלטל בעדינות את הסיר, לבשל עוד כמה דקות, לבדוק טעמים.

הערות: להכין חלה טריה יש הרבה רוטב.

29096 צפיות 9 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

139
תגובות

  הרשם  
עדכן
אביה

היי נייקי. לא טוב להיכנס רעבים לאתר שלך…:)
ש לך רעיון איך לשלב במתכון הזה גם תפוחי אדמה?
תודה

עדן

הכנתי שבוע שעבר ועשית מה שהרבה לא הצליחו , בעלי אמר שהדג טעים!!!
מכינה שוב השבוע 🙂

לירון

היי ניקי
האם לקנות לוקוס טרי ? או קפוא ?

עדן

ניראלי זה המתכון האידיאלי בשבילי , אני מחפשת להרשים את בעלייי 😉
ראיתי שאפשר עם הפילה אמנון ברוך השם אז הניקיון שלו זה עם הלימון נכון? ומשם הכל אותו דבר , טיגון של הירקות ומעל הדגים ? אני רוצה שהרוטב יהיה סמיך אבל יש מדד לכוסות בסיר סוטאז ל5 חתיכות?

קרן

הי ניקי , אפשר להכין זאת עם דג הנסיכה? ואם לא יש לך מתכון לנסיכה?

כרמית

ניקי היקרה,
עזרת לשנות את חוקי הטבע…גם פולניה הצליחה לבשל דג מרוקאי טעים ונהדר. שאפו. מתכונים מעולים. אפליקציה ידידות. התמכרתי. תודה.

קרן

הי ניקי, קניתי פילה בורי והורדתי את העור, האם הדגים יתפרקו בבישול? האם ניתן לעשות משהו?

1 3 4 5 6 7 9