דג מרוקאי

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים

דג מרוקאי

דג מרוקאי, עוד אחד מהמתכונים שעובר מפה לאוזן במשפחה…הדג הנפלא הזה מוגש בתור מנה ראשונה אצלנו, לידו מגישים חלה טריה, הרוטב שלו מדהים. הבעיה היא שהדג הזה כל כך ממלא אותך שאתה לא מסוגל לאכול כלום אח”כ.

מרכיבים:

קילו דג בורי, לוקוס חתוכים לחתיכות יפות
מלח גס
3 גמבות
4 גזרים
שיני שום
חצי כוס שמן
פטרוזיליה קצוצה
כוסברה קצוצה
כף פפריקה
א, מרק
מל”פ (מלח, פלפל)

הכנות:

1. “לסבן” את חלקי הדג במלח גס.

2. לחתוך את הגמבות לרצועות עבות יחסית ולחצות אותן, את הגזרים לחתוך למקלות ולחצות. לטגן את הגמבות, גזר, שיני שום, להוסיף ירוקים. לשטוף את הדג מהמלח,

3. לסדר מעל הירקות, לכסות את הדג במים, לבשל עד שהמים יורדים לחצי הסיר לערבב שמן, תבלינים, לצקת מעל הדג בעזרת כף. לטלטל בעדינות את הסיר, לבשל עוד כמה דקות, לבדוק טעמים.

הערות: להכין חלה טריה יש הרבה רוטב.

23932 צפיות 23 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

122
תגובות

  הרשם  
עדכן
שנשן

הי ניקי, אפשר להכין את המתכון עם פילה מושט פרוס? אם כן, אז גם להמליח?
תודה רבה על כל המתכונים הטובים שלך.

שירה

תודה רבה!
שאלה אחרונה.. מתאים להוסיף ןזה חומוס משימורים? אם כן באיזה שלב?

שירה

בוקר טוב ניקי היקרה,
האם הכוונה במתכון לפילה? במידה שלא, האם אני צריכה לבשל את הבסיס ורק אחכ להכניס את הפילה כדי שלא יתייבש?

שירה

הי ניקי קודם כל תודה על כל המאכלים המדהימים שלך האתר שלך מדהים!!! ממש ממש תודה לך. דבר שני יש לי דג פילה מרלוזה . ראיתי שאמרת שזה בסדר לזה .. אבל רציתי לדעת האם לשטוף עם מלח או עם לימון? תודה רבה

גליה

ניקי מתכון מעולה,הכנתי הערב עם הלחמניות המתובלות שלך והכל חוסל עם המון מחמאות. אני הכנתי עם פילה לברק

לימור

היי ניקי
האם אני יכולה את אותו הדבר להכין עם פילה של דג אבל מבלי לחתוך לקוביות? פילה שלם,מהקפואים האלה..

קרן

שלום ניקי,
ראשית,אני חייבת לציין שהמתכונים שלך פשוט נפלאים ונהדרים!!!
אין מתכון שלך שעשיתי ולא קיבלתי עליו מחמאות,ובקשות לחזור על אותו מאכל. חוץ מהמתכונים המופלאים שלך,את,כאדם פשוט מקסימה ומדהימה. נותנת יחס לכל אחד ואחתבסבלנות רבה,והרבה אהבה. יישר כוח!!
ועכשיו לשאלתי,ברצוני להכין את הדג המרוקאי,יש לי דג בורי טרי ונפלא,אך איננו פילה ,פשוט חתוך לחתיכות (כך אוהבים אצלי את הדג). האם עדיין אני יכולה להשתמש במתכון זה?
תודה רבה לך,ושבת שלום.