פילה אמנון על מצע ירקות ועשבי תיבול

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
פילה אמנון על מצע ירקות ועשבי תיבול

פילה אמנון על מצע ירקות ועשבי תיבול

אני לא יודעת מה יותר טעים כאן הדגים או בעצם הירקות, הכל טעים!
אני אוהבת את הטעם של הירקות האפויים שילוב נהדר עם הדג. אין טיגונים הכל אפוי. נקרא לו בריא ? לא אבל די קרוב.
כשלא מתאים לאכול בשר זאת מנה נהדרת טעמים טובים היא לא כבדה על הבטן ואפשר לאכול בכיף 🙂

5 מנות

מרכיבים:

5 פילה אמנון
לימון גדול

5 תפוחי אדמה
2 פלפלים גדולים
בצל גדול
10 עגבניות שרי / 2 עגבניות
כוס מים
1/3 כוס שמן זית
כפית גדושה פפריקה
כפית שטוחה כורכום
כפית פטרוזיליה מיובשת
כפית כוסברה מיובשת
פלפל שחור גרוס
כף שטוחה א. מרק
מלח (לא בטוח שצריך)

הכנות:

1. לחצות את הפילטים באמצע לסדר על צלחת שטוחה לסחוט מעל מיץ לימון להשרות שעה וחצי ולשטוף.

2. אפשרויות:
לפרוס את התפוחי אדמה לפרוסות דקות ולבשל אותם שתי דקות במים רותחים או לחתוך את התפוחי אדמה לפלחים להזליף עליהם שמן ומלח ולאפות 20 דקות ב 220 מעלות (רק את הפלחים לאפות)

3. לחמם תנור ל 180 מעלות, במידה ופרסתם את תפוחי האדמה לעיגולים שימו אותם בקערה, את הפלפלים לחתוך למקלות עבים, את הבצל לחתוך לקוביות בינוניות ולצרף לתפוחי אדמה, להוסיף את התבלינים, עשבי תיבול והשמן זית ולערבב טוב.

4. במידה ואפיתם לפני את התפוחי אדמה תכינו את שלב 3 בלי התפוחי אדמה ואז את הירקות תשימו מעל התפוחי אדמה, להכניס לתנור ולאפות עד שכל הירקות רכים כ 25 דקות.

5. לתבל את הדגים עם התיבול שנותר בקערה, להניח את הדגים על הירקות ולאפות עוד 15 דקות אין צורך לכסות.

72087 צפיות 90 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

פילה אמנון על מצע ירקות ועשבי תיבול

גולשים מכינים וממליצים:

סבטלנה : תודה רבה על המתכון מאוד טעים ומוצלח . מאוד אוהבת את האתר שלך

שיילו : היי ניקי,
רציתי רק לספר לך שהכנתי אתמול ויצא ט-ע-י-ם כל כך פשוט וטעים ברמות
גירדנו את התבנית..גם הקטנה שלא אוהבת דגים אכלה.
לגמרי מתכון שימשיך איתנו הלאה..
תודה ושבת שלום.

ורד: “דג מ-ע-ו-ל-ה. שבת שעברה ליקקנו את האצבעות. השבת מכינה אותו שוב!”

שרית : “הכנתי בשבוע שעבר בלי תפוחי אדמה, הילדים שלי שידועים בזה שלא אוכלים כלום, טרפו הכל וחיסלו את כל (!!!) התבנית בערב שבת!
את קבועה אצלי במטבח וכל מתכון- בונבון!!!
תודה רבה”

404
תגובות

  הרשם  
עדכן
גיתה המקורית

היי ניקי,
מסיבות השמורות עמי, אני רוצה לעשות את המתכון הזה על הגז, בסיר רחב.
האם אפשרי? באותו אופן (קודם תפו”א וירקות, ואחר כך הדגים)?

חן חן לך.

סבטלנה

תודה רבה על המתכון מאוד טעים ומוצלח . מאוד אוהבת את האתר שלך

ליאורה

צהרים טובים נײַקי,אין לי את הירוקים המיובשים אבל יש לי פטרוזיליה טריה אני מניחה שזה גם טוב נכון.
תודה

שיילו

היי ניקי,
רציתי רק לספר לך שהכנתי אתמול ויצא ט-ע-י-ם
כל כך פשוט וטעים ברמות
גירדנו את התבנית..גם הקטנה שלא אוהבת דגים אכלה.
לגמרי מתכון שימשיך איתנו הלאה..
תודה ושבת שלום.

דפנה

ניקי שלום
באיזה פטרוזיליה וכוסברה מיובשים את משתמשת?
תודה

יעל

ניסיון שלישי לכתוב!!!!

האם יתאים כאן פלפל חריף/ שום/פפריקה חריפה?
אנחנו אוהבים את זה חריף…
תודה!
אתר מעולה!! במיוחד למאותגרות מטבח כמוני…….

יעל

היי ניקי!
עד עכשיו הייתי משתמשת סמויה (ומרוצה מאד…)
בתור טירונית בהכנת דגים, אני מנסה ללמוד כל שבוע מתכון חדש, שיהיה קצת גיוון, והמתכון הזה נשמע ממש מבטיח (-:
שני דברים שאשמח לברר:
האם צריך לכסות את התבנית באיזשהו שלב באפיה?
ומה זאת אומרת ‘לשפוך כוס מים בצד’? בתוך התבנית? בכלי נפרד רק כדי ליצור אדים בתנור?
תודה רבה רבה על האתר המעולה-אחד התחביבים שלי הוא לגלוש בו בשעות הפנאי…

1 2 3 26