פילה אמנון על מצע ירקות ועשבי תיבול

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
פילה אמנון על מצע ירקות ועשבי תיבול

פילה אמנון על מצע ירקות ועשבי תיבול

אני לא יודעת מה יותר טעים כאן הדגים או בעצם הירקות, הכל טעים!
אני אוהבת את הטעם של הירקות האפויים שילוב נהדר עם הדג. אין טיגונים הכל אפוי. נקרא לו בריא ? לא אבל די קרוב.
כשלא מתאים לאכול בשר זאת מנה נהדרת טעמים טובים היא לא כבדה על הבטן ואפשר לאכול בכיף 🙂

5 מנות

מרכיבים:

5 פילה אמנון
לימון גדול

5 תפוחי אדמה
2 פלפלים גדולים
בצל גדול
10 עגבניות שרי / 2 עגבניות
כוס מים
1/3 כוס שמן זית
כפית גדושה פפריקה
כפית שטוחה כורכום
כפית פטרוזיליה מיובשת
כפית כוסברה מיובשת
פלפל שחור גרוס
כף שטוחה א. מרק
מלח (לא בטוח שצריך)

הכנות:

1. לחצות את הפילטים באמצע לסדר על צלחת שטוחה לסחוט מעל מיץ לימון להשרות שעה וחצי ולשטוף.

2. אפשרויות:
לפרוס את התפוחי אדמה לפרוסות דקות ולבשל אותם שתי דקות במים רותחים או לחתוך את התפוחי אדמה לפלחים להזליף עליהם שמן ומלח ולאפות 20 דקות ב 220 מעלות (רק את הפלחים לאפות)

3. לחמם תנור ל 180 מעלות, במידה ופרסתם את תפוחי האדמה לעיגולים שימו אותם בקערה, את הפלפלים לחתוך למקלות עבים, את הבצל לחתוך לקוביות בינוניות ולצרף לתפוחי אדמה, להוסיף את התבלינים, עשבי תיבול והשמן זית ולערבב טוב.

4. במידה ואפיתם לפני את התפוחי אדמה תכינו את שלב 3 בלי התפוחי אדמה ואז את הירקות תשימו מעל התפוחי אדמה, להכניס לתנור ולאפות עד שכל הירקות רכים כ 25 דקות.

5. לתבל את הדגים עם התיבול שנותר בקערה, להניח את הדגים על הירקות ולאפות עוד 15 דקות אין צורך לכסות.

72086 צפיות 89 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

פילה אמנון על מצע ירקות ועשבי תיבול

גולשים מכינים וממליצים:

סבטלנה : תודה רבה על המתכון מאוד טעים ומוצלח . מאוד אוהבת את האתר שלך

שיילו : היי ניקי,
רציתי רק לספר לך שהכנתי אתמול ויצא ט-ע-י-ם כל כך פשוט וטעים ברמות
גירדנו את התבנית..גם הקטנה שלא אוהבת דגים אכלה.
לגמרי מתכון שימשיך איתנו הלאה..
תודה ושבת שלום.

ורד: “דג מ-ע-ו-ל-ה. שבת שעברה ליקקנו את האצבעות. השבת מכינה אותו שוב!”

שרית : “הכנתי בשבוע שעבר בלי תפוחי אדמה, הילדים שלי שידועים בזה שלא אוכלים כלום, טרפו הכל וחיסלו את כל (!!!) התבנית בערב שבת!
את קבועה אצלי במטבח וכל מתכון- בונבון!!!
תודה רבה”

404
תגובות

  הרשם  
עדכן
שירלי

ניקי תודה רבה על המתכונים
אין שבת בלי המתכונים הטעימים שלך
בזכותך הילדים חושבים שאני מאסטר שף
למרות שאומרת להם שבלעדייך הייתח אבודה
אז תודה רבה ושבת שלום
שירלי

ליאורה

מתכון מעולה!!!! גם הילדים טרפו. עשיתי עם לברק

אנה

אם אין לי לימון, במה אוכל לתבל ולהשרות שעה?
תודה.

נעמה נתנאל

ניקי! את נהדרת!
משתמשת המון במתכונים שלך וכולם נהנים.
אני תמיד גאה ואומרת: ” זה מתכון של ניקי!”
לגבי המתכון הזה: יש אפשרות להשתמש בו גם לדג סלמון?
אשמח לתשובתך.

טל הבסב

שבת שלום ניקי, מה הכוונה לחצות באמצע את הפילטים? הם באים חצויים לא?

מיכל

ניקי היי! מה שלומך?
לא כל כך הבנתי את הקטע של תפוחי האדמה. אם הם מבושלים או אפויים מראש, אז מתי מוסיפים אותם?
האם אפשר פשוט לשים את כל הירקות בתבנית ולאפות?
תודה רבה

יסמין מ

בוקר טוב ניקי, האם באופן כללי אפשר בכל המתכונים שמצויין פילה אמנון להחליף לפילה דניס טרי? תודה וסופשבוע נעים 🙂