דגים ברוטב מעלף לשבת
לכל אחד יש את המתכונים שהוא אוהב לארוחת שישי, זה יכול להיות צלי בקר מהמם המון סלטים מפה ועד הודעה חדשה ומה שמשותף לכל ארוחות השיש אלו הדגים בפתיחת הארוחה.
זה בדרך כלל מתכון שעובר מאמא לבת וממשיך הלאה וכל דור מוסיף את התוספות שלו לסיר דגים משובח עם רוטב מעולה, הדבר הראשון שאני עושה בשיש בבוקר זה לעלות סיר דגים על האש.
אני משקיעה ברוטב שיהיה עשיר טעים ומזין זה אומר בצל, שום, פלפלים, גזר ולתוך הרוטב הנפלא אני מכניסה את הדגים מפה אני נותנת לאש לעשות את הקסם.
אני יכולה לומר שהדגים יוצאים רכים מתפרקים וספוגים ברוטב ועדיין הדבר הראשון שאני אוכלת זה הירקות, לפעמים אני ואביב לא מתאפקים ואנחנו יורדים על הסיר בצהריים אין כמו דגים ברוטב לשבת.
3 – 4 מנות
מרכיבים:
4 – 5 דגים חצויים (סול, אמנון, מרלוזה)
מיץ מלימון אחד
5 – 6 שיני שום פרוסות
בצל חתוך לקוביות קטנות
2 פלפלים אדומים חתוכים בינוני
2 גזרים חתוכים למקלות קצרים
כף רסק עגבניות
פלפל ירוק חריף / אדום גם 2 הולך לאמיצים
1/4 צרור פטרוזיליה קצוצה
1/4 צרור כוסברה קצוצה
3 עגבניות בשלות ורכות חתוכות קטן / כוס עגבניות קוביות
2 כוסות מים
תבלינים:
3/4 כפית פפריקה חריפה
כפית סוכר
חצי כפית כורכום
3/4 כפית פלפל שחור
3/4 כפית מלח
חצי כף א. מרק
הכנות:
1. לסדר את הדגים בשכבה אחת לסחוט מעט את הלימון ולהשרות כ 30 – 40 דקות, לשטוף ולייבש.
2. לחמם סיר רחב עם 4 – 5 כפות שמן להתחיל בטיגון הבצל עד הזהבה להוסיף את הירקות לטגן כשתי דקות להוסיף את העגבניות רסק, סוכר תבלינים ומים.
3. לבשל 10 – 15 דקות לקצוץ את העשבי תיבול להוסיף לרוטב לערבב קלות ולהוסיף את נתחי הדג, לכסות להנמיך לבשל כ 20 – 25 דקות.
הגשתי עם לחמניות מקמח מלא