תבשיל דגים חריף
בסופו של דבר המנה הראשונה שאני מעדיפה היא דגים. גדלתי על זה אמא שלי מכינה יופי של דגים. פותחים את הארוחה עם דג טוב הרבה ירקות אבל חשוב שלא יהיו חתוכים
גדול עדיף קטן שיספגו את הרוטב, מגישים פילה מעל את הירקות והכל נמצא בתוך רוטב שכולם מתים לטבול את החלה בו. בדרך כלל מתאפקים ותאמינו לי שזה קשה ולא לוקחים עוד מנה כי יש עוד הרבה אוכל. מבטי הגעגועים שמלווים את הסיר שנלקח מהשולחן…אוף זה טעים !
6 מנות
מרכיבים:
6 – 7 פילטים חתוכים לאצבעות עבות
(סול, אמנון, מרלוזה)
מיץ מלימון אחד
ראש שום מפורק
רסק עגבניות קטן
כפית סוכר שטוחה
פלפל אדום חתוך קטן
פלפל ירוק חריף גדול חתוך קטן
חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
חצי כוס כוסברה קצוצה
כף פפריקה
חצי כפית כורכום
2 כפות מיץ לימון
פלפל שחור גרוס
מלח
הכנות:
1. להשרות את הפילטים כ 30 דקות בלימון , אמנון לפחות שעה וחצי.
2. לשים בסיר חם 4 – 5 כפות שמן לטגן קלות את שיני השום להוסיף פלפלים, רסק, סוכר, תבלינים , עשבי תיבול ושארית הלימון.
3. לשטוף את הדגים ולהניח מעל העשבי תיבול לכסות במים ולבשל כ 20 – 25 דקות לבדוק טעמים.