דג מטוגן במחבת - פילה דג מטוגן בציפוי משגע
לפעמים נתקלים במתכונים שחייבים להכין הפשטות וקלות ההכנה וראיתי את התגובה של האנשים בטעימה הראשונה ואמרתי לעצמי שאני חייבת להכין, זאת אחת הדרכים הכי טעימות להגיש דג שלא נאמר כמה פשוט להכין את זה.
יצא לי לאכול את הדג הזה במספר חתונות בתור המנה הראשונה שמגישים לאורחים וזה טעים! דג מטוגן פשוט ביותר וכל מי שאכל ביקש מנה נוספת, הדג מכוסה ציפוי פריך עדין וזהוב הוא עסיסי עם טעם נהדר כשחותכים עם המזלג הוא מתפרק בקלות פלחים פלחים בגלל זה הוא מתאים לילדים ולא שכחתי את הרוטב הקסום שמוגש ליד הדגים, לסחוט לימון לטבול ברוטב ולא צריך יותר כלום.
מרכיבים:
3 דגי אמנון חצויים
לימון גדול
3/4 קמח רגיל
חצי כפית מלח
כף א. מרק
רוטב:
50 ג' מחמאה
כחצי כוס מעט יותר מים חמים
כפית א. מרק עוף
כפית טחינה גולמית
כפית שום כתוש
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
הכנות:
1. הדרך הכי טוב לחצות דגי אמנון בצורה חלקה וישרה זה לחצות אותם כשהדג חצי קפוא או לקראת הפשרה ולשטוף, לסחוט את הלימון מעל הדגים להשרות כ 30 דקות ולשטוף.
2. לערבב קמח מלח וא. מרק לצפות את נתחי הדג משני הצדדים לנער שאריות כמה שאפשר, לחמם מחבת עם שמן לטגן את הדגים משני הצדדים עד שמזהיב יפה ולהעביר לנייר סופג.
3. במחבת / סיר קטן להמיס חמאה להוסיף מים, תיבול, טחינה ושום לבשל כשתי דקות ולהוסיף את הפטרוזיליה.
4. להגיש חם עם הרוטב.
גולשים מכינים וממליצים:
אלה : "הכנתי כפול לאורחים שהגיעו היום. הכל נטרף. לא נשאר פרור. היה המון התלהבות וכולם לקחו מתכון. פשוט נהדר"
לילי : המתכונים שלך תמיד מנצחים
והמתכון הזה הוא אחד הגדולים והפשוטים שבהם:)!!!