פיש אנד צ’יפס

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
פיש אנד צ'יפס

פיש אנד צ'יפס

מתכון טעים ביותר לדגים מטוגנים וטעימים, נחטפים כמו צ’יפס. הילדים מתים עליהם שווה להכין ולהנות מכל ביס טעים, אח כמה שהדגים האלה טעימים.

מרכיבים:

4 5 פילטים של מרלוזה

כוס קמח
כפית פפריקה
פלפל שחור גרוס
מלח

בלילה:
כוס קמח
1/2 כוס בירה לבנה
1/2 כוס מי סודה
כפית פפריקה
א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח

לימון

הכנות:

1. להשרות את הדגים בלימון כ 15 – 20 דקות ולשטוף. לחצות את הדגים לחצי או לאצבעות עבות.

2. בצלחת עמוקה לערבב קמח, פפריקה ומל”פ, לטבול את הדגים ולנער שאריות.

3. הכנת הבלילה: לערבב לבלילה אחידה את הקמח, סודה, בירה ולתבל. נוצרת בלילה סמיכה ונוזלית.

4. לחמם מחבת עם שמן עמוק, לטבול את הדגים משני הצדדים שכל הדג יצופה ולהניח בזהירות בשמן החם. לטגן עד שהדג מזהיב משני הצדדים, כשצד אחד מזהיב להפוך לצד השני. להוציא לנייר סופג.

5. להגיש עם צ’יפס, מיונז קטשופ ופלחי לימון.

שאלות ותשובות:

אפשר להשתמש בדג אחר למשל אמנון ? כן רצוי להשרות את האמנון כשעה וחצי בלימון
אין לי בירה – אפשר להחליף בסודה
חייבים שמן עמוק ? כן
אפשר לאפות ? לא
אפשר להכין יום מראש ? עדיף שלא
חייבים לחתוך את הדג ? – כן כי יותר קל להכין כשהדג חתוך
אני לא אוהבת לטגן בשמן עמוק – תמיד יש אופצייה להכין משהו אחר…

26279 צפיות 11 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

גולשים מכינים וממליצים:

תמר : “הכנתי עם סולומון- יצא מעולההה!
תודה על עוד מתכון מושלם!”

63
תגובות

  הרשם  
עדכן
רחל

אפשר להכין את המתכון עם דג סול? יש לי גם אמנון אבל לאמנון יש קליפה..

מרסל

שלום ניקי תודה על מתכונים נהדרים. האם צריך 2 קערות אחת קמח .. ואחת לבליליה?

אסתר

הי כמה בערך אצבעות יצאו לך מכל פילט?

סיון

היי ניקי. תודה רבה. יש לי דג קוד. מתאים למתכון?
וגם , יש לי אבקת סודה לשתייה ולא מי סודה לשתייה.
מה היחס הנכון בין כמות המים לאבק ה כדי לייצר חצי כוס מי סודה לשתייה?
תודה רבה

יעל

האם אפשר להחליף את הבירה?

מיתר

ניקי תודה רבה על המתכון.
יש לי 3 פילה אמנון. משרה אותם עכשיו בלימון, כמה לימון? האם לשים במקרר?
ומה בקשר לעור ?

שאלה נוספת, אין לי סודה. האם אפשר להשתמש רק בבירה?
תודה מראש. מיתר

סיון

הולך גם עם פילה סלמון? תודה!