


ברבוניות עם פלפלים ובצל
כשאני מארחת או בארוחות שישי אני אוהבת להכין דגים. זה קל על הבטן הדגים יוצאים רכים, הם מקבלים את הטעם הנהדר של הירקות. אפילו וזה מה שהכי כיף מבחינתי שהילדים אוהבים לאכול דגים זה לקח קצת זמן והרבה בקשות לטעום אבל ברגע שהם טעמו התחיל סיפור אהבה.
זאת מנה ראשונה קלאסית תחשבו על ראש השנה מנה ראשונה קצת שונה מהדגים הרגילים שבדרך כלל משתמשים. יוצא ללקק ת’אצבעות.
3 מנות
מרכיבים:
חבילת פילה ברבוניות
לימון
2 בצלים חתוכים לקוביות
4 שיני שום קצוצות
פלפל חריף
4 פלפלים אדומים
2 עגבניות
כף רסק עגבניות
כף פפריקה מרוקאית
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח
הכנות:
1. להשרות את הברבוניות בלימון כחצי שעה.
2. בינתיים לטגן את הבצל אש נמוכה עד שמזהיב, להוסיף את השום ולהמשיך לטגן תוך כדי בחישה כשתי דקות.
3. לחתוך את הירקות לקוביות ולהוסיף להוסיף 2 כוסות מים ושאר המצרכים, לבשל כ 10 דקות ולשטוף את הברבוניות ולהוסיף.
4. לבשל כ 20 דקות. להגיש עם לחם טוב ולהנות.
שלום .על כמה דגים מדובר?אני לא יודעת כמה ברבוניות יש בחבילה.ואם מחליפים באמנון- לכמה פילטים של אמנון מתאימים כמויות במתכון?תודה
בוקר טוב!
רציתי לשאול בבקשה האם ניתן לעשות את המתכון עם מושט? שאלה נוספת מה אפשר לשים במקום אבקת מרק? תודה רבה מראש וחג שמח! 🙂
התכוונתי לשאול את ניקי
סליחה שרושמת כאן, יש לך מתכון לגעפילטע פיש לא בשימורים זה בא באריזת פלסטיק כזאת, תודההה
את מכינה עם פלפל חריף גם לילדים?
הי ניקי,
אם אני מגדילה כמויות של הרוטב אפשר לבשל גם קציצות דגים ביחד? בשביל הילדים שמעדיפים..
שלום ניקי, תודה על אתר שהחזיר לי את האמון בבישול:)
יש מצב לוותר על הרסק, ועל העגבניות? (לאורח רגיש לעגבניות)