פילה אמנון ברוטב פיקנטי
אני מתחילה עם טיפ כל פעם שיש מבצע על אמנון אני קונה זה דג נהדר בתנור או ברוטב ואפילו הילדים אוכלים, אין סוף שבוע בלי דג ברוטב נהדר עם המון ירקות, מנה ראשונה קלאסית, אם יש משהו שקורא לחלת השבת זה הדג הזה.
אני מכינה יום קודם שכל הטעמים הטובים יגיעו לאמנון, מתכון מנצח לדג ברוטב אדום חריף פיקנטי עם טעם נהדר, מכירים את זה שנותנים ביס והדג מתפרק בפה מרוב שהוא עדין הפלחים נימוחים ועדינים, ניגוב של חלת השבת ואני מאוהבת.
4 מנות
מרכיבים:
4 – 5 פילה אמנון
2 לימונים
בצל גדול חתוך לקוביות
3 שיני שום פרוסות דק
2 פלפלים אדומים חתוכים לקוביות
2 פלפלים כתומים חתוכים לקוביות
פלפל חריף חתוך קטן
4 גזרים חתוכים למקלות קצרים
2 כפות רסק עגבניות (קופסא קטנה)
1/4 צרור פטרוזיליה קצוצה
תבלינים:
כפית פפריקה מרוקאית
חצי כפית פפריקה חריפה
כפית סוכר
כף א. מרק
חצי כפית פלפל לבן / שחור
הכנות:
1. אני ממליצה להשתמש בסיר רחב שכל הדגים יכנסו בנוחות.
2. אני אוהבת לחצות באמצע זה יותר יפה בהגשה וזה יותר מתאים לילדים מקסימום למבוגר אני שמה 2 פסים יפים.
3. לסחוט את הלימונים על הדגים ולהשרות כשעה פלוס, בינתיים אפשר להתחיל להכין את הרוטב:
לחמם סיר עם שמן לטגן את הירקות כ 5 – 10 דקות מידי פעם לערבב, להוסיף רסק, תבלינים מים ופטרוזיליה ולבשל 15 – 20 דקות הירקות אמורים להיות רכים.
4. לשטוף את הדגים להוסיף לסיר לנער בעדינות שהרוטב יכסה לכסות ולבשל 20 דקות.
גולשים מכינים וממליצים:
רויטל : "רוצה להודות לך מאד…הדגים חוסלו בשבת וקיבלתי כאלה מחמאות!
חייבת לציין שזו לא פעם ראשונה ותמיד הכל יוצא מדהים!
תודה רבה לך על האתר השימושי."
חנה : מעולה!!!!!!!
הכנתי בערב שישי שעבר והתחסל וביקשו עוד.. השבוע אני מתכוונת להכין שוב.
מתכון מנצח!! תודה רבה
חני : היי ניקי, הכנתי את זה עכשיו וזה יצא מדהים!!!! תודה רבה
שיילו : הכנתי את הדגים לשבת ופשוט אין יותר טעים מזה… מלא זמן חיפשתי מתכון טוב לדג מושט…נדמה לי שמצאתי.גרדו את התחתית של הסיר.
שרי: "ניקי יקרה ואהובה חג שמח חייבת לפרגן בענק. אתמול ערכנו את ליל הסדר בביתנו ל-20 איש. היה מושלם. כל השולחן כולו היה ניקי. כל המטעמים זכו לתשבוחות אדירות. אני, שעד לפני כמה שנים בקושי נכנסתי למטבח, זכיתי לכינויים ולביטויים, כמו "הבשלנית" "מהפך", "וואאוו איזה טעים", "מעדן" ועוד. על השולחן כיכבו חוץ מהדג גם סלט הקינואה, הסלט הירוק עם הרוטב המעלף, צלי בשר, עוף בערמונים (בלי הקמח כמובן) , תפו"א בגריל, עוף בתנור ועוד. בקינוחים חגגנו על עוגת התפוחים בתוספת גלידת וניל ועל הבראוניז הכשרים לפסח. אליפות מבית ניקי. כשר וטעים לפסח. תודות."
רייזל : "טעים טעים טעים. כמעט חבל שיש מנה עיקרית בשבת, רק הדג וחלה זה מספיק!"