קציצות דגים לשבת
כיף של קציצות, קלות פשוטות וטעימות בתוך רוטב נהדר הקציצות יוצאות יוצאות רכות והולכות נהדר עם חלת השבת. טעם פיקנטי נהדר חריף כמו שצריך. אין ארוחת שבת בלי קציצות דגים זאת מנה ראשונה מושלמת.
4 – 5 מנות
מרכיבים:
500 ג' דג בורי טחון
בצל קצוץ
ביצה
שן שום שמנמנה
2 תפוחי אדמה בינוניים
80 ג' קמח (שליש כוס)
2 כפות שמן
כפית רוטב סויה
כף שטוחה א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח (לא בטוח שצריך)
רוטב:
בצל בינוני
2 שיני שום
2 עגבניות
כפית קמח
כף פפריקה מרוקאית
כפית סוכר
כף רסק עגבניות
חצי כפית פפריקה חריפה
חצי כפית כורכום
פלפל חריף קצוץ דק
2 כוסות מים רותחים
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח (לא בטוח שצריך)
הכנות:
1. הכנת הקציצות: לחמם מחבת עם 3 כפות שמן, לחתוך את הבצל ולטגן תוך כדי בחישה עד שהוא מזהיב קלות. לקצוץ את השום להוסיף ולהמשיך לערבב עד שהכל מזהיב.
2. לגרד את תפוחי האדמה בחורים הגדולים לערבב את כל המצרכים כולל הבצל ולהכין קציצות.
3. הכנת הרוטב: להרתיח סיר עם מים לסמן איקס על כל עגבניה לבשל 3 דקות להוציא ולקרר.
4. לשים במחבת חמה 3 כפות שמן לקצוץ את הבצל ולטגן כשתי דקות עד הזהבה, לפרוס את השום להוסיף לבצל ולהמשיך לטגן, לקצוץ את הפלפל ולהוסיף למחבת, לקצוץ את העגבניה ולהוסיף גם. לערבב מים תבלינים ורסק לערבב עד שהכל אחיד ולהוסיף למחבת להנמיך את האש.
5. בינתיים במחבת נפרדת לטגן את הקציצות כשתי דקות מכל צד הן אמורות להזהיב. משם להעביר אותן לרוטב לעוד 10 – 15 דקות בישול.
הוגש עם מרק עגבניות וגריסי פנינה, בורגול מוקפץ עם ירקות, סלט אבוקדו ועגבניות מיובשות.
כדאי לדעת ש…
ניתן להכין יום מראש, אפשר להקפיא, אפשר לטגן את הקציצות עד שהן מזהיבות יפה משני הצדדים ולוותר על הרוטב, בא לכם לאפות ? תסתכלו כאן
אפשר לוותר על הטיגון ולהכניס ישר לרוטב, בא לכם להכניס חריפות לרוטב ? פלפל ירוק חריף קצוץ לטגן יחד עם הבצל.
גולשים מכינים וממליצים:
דבי : "חזרתי לדווח ואו ואו ! פעם ראשונה שהכנתי קציצות דגים , איזה טעימות רכות ועדינות. תודה רבה מכל ה❤
כמובן שלחג הכנתי הכל כולל הכל מ-א׳ ועד ת׳ מהמתכונים שלך והכל יצא מושלם ברוך ה׳ – תודה רבה לך על הפלאים שאת מחוללת פה"