עוף ממולא אורז

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים

נדב : “מומלץ להוסיף מעט קינמון לבישול האורז, משדרג בטירוף.
הבעיה היחידה שעכשיו חמותי מבקשת שאכין את זה כל שבוע”

עוף ממולא אורז

קורה ששוכחים נכון ? קיבלתי כמה מיילים ששאלו לאן המתכון של העוף הזה נעלם, לא שמתי לב ששכחתי הוספתי אותו.

מרכיבים:

עוף שלם
קילו מלח גס
כוס אורז
כוס וחצי מים
בצל קצוץ
ראש שום מפורק
2 כפות נענע קצוצה
חצי כוס שמ”ז
2 כפות דבש
כף גדושה פפריקה
א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח

הכנות:

1. לטגן בצל ושום להוסיף אורז, מים, כף דבש א. מרק ומל”פ לבשל 18 דקות, להשאיר סגור 10 דקות ולערבב עם הנענע.

2. לערבב פפריקה את הדבש שנותר שמ”ז, א. מרק ומל”פ ולתבל את העוף מכל הכיוונים.

3. למלא העוףגם מתחת לעור לסגור בעזרת קיסמים. להניח את העוף במרכז התבנית, לשפוך מסביב את המלח תמוד לדפנות שלא יגע בעוף.  חום בינוני גבוה 200 מעלות בסביבות 45 דקות.

הערות:
מי שלא אוהב נענע אפשר לוותר עליה.
בתאבון.

40400 צפיות 10 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

83
תגובות

  הרשם  
עדכן
משה

היי ניקי אני טירון, אז כמה שאלות אם אפשר:
מה ראשי התיבות מל”פ?
האם המתכון דלעיל בתבנית מכוסה או סגורה?
מה הכוונה לשפוך מלח תמוד בדפנות, מה זה תמוד ומסביב לאיזה דפנות, בדפנות התנור, או התבנית? ומדוע?
ועוד שאלה: כרגע יש לי רק כיריים חשמליות, איך אני מבשל בהם אחרי שהגיע לרתיחה, הלאה על החום הכי גבוה או מוריד את המעלות ולכמה?
ממש תודה.

עינב

היי ניקי,
אני לא זוכרת איפה כתבתי לך לכן אני כותבת כאן.
הכנתי את העוף ממולא באורז ונענע עם בטטה וקישואים . יצא מעדן. תודה רבה רבה:) שבת שלום:)

מיטל

היי ניקי,

למה הכוונה “למלא גם מתחת לעור”- לא ממלאים בתוך גוף העוף?
והאם אפשר להחליף את הנענע בכוזברה או פטרוזיליה?

תודה ויום מקסים

ענתי

היי ניקי בוקר אור -עשיתי מספר פעמים את העוף הנהדר הזה וכמובן-הצלחה -כמו כל מתכונייך-תבורכי.

שאלתי היא?האם אפשרי להכין הכל ,כולל המלית של האורז לשים בעוף ביום חמישי בערב? לשים במקרר ורק למחרת לאפות בתנור לפני ארוחת הצהריים?או שהמלית של האורז תצא יבשה?תודה רבה

סימה

סליחה על הבורות אבל מה זה ראש שום?

רעות

מתנצלת על הבורות אך מה המלח גס נותן לתבשיל??
תודה רבה על התגובות (:

רעות

היי ניקי,
כתוב קילו מלח גס…זה לא הרבה מידי?
תודה.

1 2 3 6