יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

תבשילי עוף ובשר בתנור

פרגיות אפויות עם ירקות

15 מאי 2019
(Visited 22,230 times, 4 visits today)
פרגיות אפויות עם ירקות

פרגיות אפויות עם ירקות

אני מתה על ארוחות שיש בהן הכל ואני הכי אוהבת את הירקות שמקבלים את הטעם של הפרגיות והכל כזה טעים! מבחינתי זה בוקר של נישנושי ירקות אני לא מפסיקה לטעום מהם, אין כמו ירקות אפויים נכון ?
בעצם יש כאן ארוחה שלמה וזה מתכון קלאסי לארוחת שישי. איזה כיף שיום שישי מגיע ואפשר להכין דברים טובים.

כ 4 – 5 מנות

מרכיבים:

8 פרגיות חצויות

תיבול:
שליש כוס שמן זית
כפית מלאה פפריקה מתוקה
כפית תבלין לפרגיות
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח

שקית תפוחי אדמה קטנים
3 עגבניות
4 שיני שום
2 בצלים
שמן זית
מלח גס

אולי תאהב גם את...♥

  • צלי בקר רך ונימוח בתנור

    אתם חושבים שזה מסובך להכין צלי בקר ? לפני הרבה שנים כשרק התחלתי לבשל תמיד הסתבכתי עם בישול של בקר לא הצליח לי, הלכתי לאמא שלי וביקשתי עצה איך גורמים לצלי בקר להיות רך ונימוח ? היא נתנה לי טיפ שעד היום מלווה אותי. צריך סבלנות, בשר בקר מצריך בישול ארוך הוא צריך את הזמן שלו בשביל להתבשל כמו שצריך.
    זה נשמע המון 4 שעות אבל זה שווה את התוצאה הסופית.
    הפנמתי את הטיפ ואני מוסיפה דבר נוסף תיקנו בשר איכותי בשביל לקבל תוצאה טובה.
    מאז כל פעם כשאני מבשלת בשר בקר זה יוצא מדהים רך נימוח ממש מתפרק בכל ביס, בכל פעם אני מוסיפה ירקות והפעם הלכתי על המון בצל שקיבל את הטעמים הנפלאים של הבשר.
    ליד ערימת אורז או קוסקוס ותמצאו את עצמכם מלקקים את האצבעות.
    15 – 20 דקות הכנה כל השאר התנור עושה ואין צורך לעשות כלום רק להנות מהריח.

    4 מנות

  • כנפיים ברוטב מדהים שמתחסלות בשנייה

    אל תכינו כי אתם לא תפסיקו לאכול הרוטב הורס, תחשבו צ'יפס אבל כנפיים מהסוג שמתחילים לאכול ועד שהתבנית לא ריקה לא מפסיקים לאכול. מתכון כל כך פשוט אבל פוגע בול איפה שצריך.
    לערבב ולהכניס לתנור ואז הקסם מתרחש כנפיים שחומות וטעימות שמתחסלות מהר.
    בחיים שלי לא ראיתי קילו כנפיים שמתחסל כל כך מהר וזה הכי מתאים לילדים אבל בעצם גם הגדולים לא עומדים בפני הכנפיים הן מדהימות! כל הסיפור זה הקסם של הרוטב אל תגלו לאף אחד מה יש בפנים תחייכו ותקבלו את המחמאות.

    3 מנות

  • טבית – חמין עוף ואורז

    כשאני מכינה את המתכון הזה אני מרגישה כאילו זכיתי בלוטו, יש כאן אורז טעים בטירוף! יש משהו בקסם של הטעמים שנותן אורז נהדר.
    תנו לי רק את האורז קערה גדולה ואני חוגגת עליו. האורז הזה משתלב נהדר בחמין וזה מתכון חורפי שמחמם את הלב.
    העוף יוצא רך טעים משגע והאורז כמה טעים….כבר אמרתי שהוא אליפות ?
    אני לא אחראית אם תתמכרו אליו.
    זה מסוג המתכונים שמכינים כל השנה ולא רק בחורף, קלות ההכנה מדהימה
    10 דקות הכנה ואת כל השאר עושה התנור.
    אם רוצים להכין חמין קל בלי להשקיע (תשאירו בינינו את קלות ההכנה שיחשבו שהשקעתם) לכו על החמין הזה.

    4 מנות

  • עוף בשקית קוקי

    יש משהו בקוקי שעושה קסמים לעוף, אני מאוד אוהבת להכין עוף במיוחד לארוחת שישי ואני מחפשת כל מיני דרכים להכין אותו ושיהיה מעניין.
    חזרתי לשקית שעושה קסמים העוף יוצא נהדר הטעמים שלו טובים וכל מה שעשיתי זה להכניס לשקית ולתת לתנור לעשות את שלו, באתי אחרי שעה וקיבלתי עוף מושלם לארוחת שישי.

הכנות:

1. לתבל את הפרגיות ולהשאיר בצד לשעה.

2. לחמם תנור ל 220 מעלות, לחצות את התפוחי אדמה לחצי לסדר על נייר אפייה משומן להזליף קצת שמן לפזר קצת מלח ולאפות כ 20 דקות התפוחי אדמה קצת מזהיבים.

3. לחתוך גס את העגבניות והבצל ולפזר על התפוחי אדמה עם קצת מלח ושמן לאפות עוד כ 20 דקות על 180 מעלות.

4. לשים במחבת 3 כפות שמן לטגן את הפרגיות כשתי דקות מכל צד במחבת חמה להניח מעל הירקות לכסות עם נייר כסף ולאפות עוד חצי שעה.

הוגש עם : פרוסות חצילים עם עגבניות, מג'דרה ולחמעג'ון מיני

כדאי לדעת ש…
אפשר לבשל את התפוחי אדמה חצי בישול, להרתיח סיר עם מים וכפית מלח ולבשל את תפוחי האדמה עד שהם מתרככים אבל לא רכים לגמרי כ 10 – 15 דקות ואז אפשר לדלג על השלב הראשון, אפשר להחליף ל 4 תפוחי אדמה רגילים חתוכים לפלחים עבים ואז זמן הבישול במים כ 7 – 8 דקות.
חשוב לוודא לפני שמכניסים את הפרגיות לתנור שתפוחי אדמה כמעט רכים,
את הפרגיות לא חובה לטגן.

הרשם
עדכן
37 תגובות
החדש ביותר
הישן ביותר
Inline Feedbacks
הצג את כל התגובות