פרגיות אפויות עם ירקות
אני מתה על ארוחות שיש בהן הכל ואני הכי אוהבת את הירקות שמקבלים את הטעם של הפרגיות והכל כזה טעים! מבחינתי זה בוקר של נישנושי ירקות אני לא מפסיקה לטעום מהם, אין כמו ירקות אפויים נכון ?
בעצם יש כאן ארוחה שלמה וזה מתכון קלאסי לארוחת שישי. איזה כיף שיום שישי מגיע ואפשר להכין דברים טובים.
כ 4 – 5 מנות
מרכיבים:
8 פרגיות חצויות
תיבול:
שליש כוס שמן זית
כפית מלאה פפריקה מתוקה
כפית תבלין לפרגיות
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח
שקית תפוחי אדמה קטנים
3 עגבניות
4 שיני שום
2 בצלים
שמן זית
מלח גס
הכנות:
1. לתבל את הפרגיות ולהשאיר בצד לשעה.
2. לחמם תנור ל 220 מעלות, לחצות את התפוחי אדמה לחצי לסדר על נייר אפייה משומן להזליף קצת שמן לפזר קצת מלח ולאפות כ 20 דקות התפוחי אדמה קצת מזהיבים.
3. לחתוך גס את העגבניות והבצל ולפזר על התפוחי אדמה עם קצת מלח ושמן לאפות עוד כ 20 דקות על 180 מעלות.
4. לשים במחבת 3 כפות שמן לטגן את הפרגיות כשתי דקות מכל צד במחבת חמה להניח מעל הירקות לכסות עם נייר כסף ולאפות עוד חצי שעה.
הוגש עם : פרוסות חצילים עם עגבניות, מג'דרה ולחמעג'ון מיני
כדאי לדעת ש…
אפשר לבשל את התפוחי אדמה חצי בישול, להרתיח סיר עם מים וכפית מלח ולבשל את תפוחי האדמה עד שהם מתרככים אבל לא רכים לגמרי כ 10 – 15 דקות ואז אפשר לדלג על השלב הראשון, אפשר להחליף ל 4 תפוחי אדמה רגילים חתוכים לפלחים עבים ואז זמן הבישול במים כ 7 – 8 דקות.
חשוב לוודא לפני שמכניסים את הפרגיות לתנור שתפוחי אדמה כמעט רכים,
את הפרגיות לא חובה לטגן.