יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

תבשילי עוף ובשר בתנור תבשילי קדרה

חמין פרגיות

13 ינואר 2018
(Visited 10,534 times, 1 visits today)
חמין פרגיות

חמין פרגיות

בא לי חמין עם כל הדברים הטובים אבל משהו אחד שונה מהרגיל, לא בשר אלא פרגיות. אני אוהבת את הטעם של החמין, החיטה שיש לה טעם מופלא, איזה כיף שיש הרבה בצל בחמין נכון ? השעועית סופגת את כל הטעמים והאורז שיוצא פשוט נהדר. יצא חמין מושלם לשבת.

מרכיבים:

600 ג' פרגיות (6 חתיכות)
בצל גדול חתוך
8 תפוחי אדמה קטנים
4 גזרים
4 שיני שום חצויות
8 שאלוט
חצי כוס חיטה
חצי כוס חומוס
חצי כוס שעועית אדומה
כוס אורז

תיבול:
כפית רוטב סויה
כפית שטוחה תבלין לפרגיות
כף פפריקה
כף גדושה דבש
2 כוסות מים
כף קטשופ
כף רסק עגבניות
מעט סוכר
כף גדושה א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח ( לא בטוח שצריך)

אולי תאהב גם את...♥

  • צלי בקר רך ונימוח בתנור

    אתם חושבים שזה מסובך להכין צלי בקר ? לפני הרבה שנים כשרק התחלתי לבשל תמיד הסתבכתי עם בישול של בקר לא הצליח לי, הלכתי לאמא שלי וביקשתי עצה איך גורמים לצלי בקר להיות רך ונימוח ? היא נתנה לי טיפ שעד היום מלווה אותי. צריך סבלנות, בשר בקר מצריך בישול ארוך הוא צריך את הזמן שלו בשביל להתבשל כמו שצריך.
    זה נשמע המון 4 שעות אבל זה שווה את התוצאה הסופית.
    הפנמתי את הטיפ ואני מוסיפה דבר נוסף תיקנו בשר איכותי בשביל לקבל תוצאה טובה.
    מאז כל פעם כשאני מבשלת בשר בקר זה יוצא מדהים רך נימוח ממש מתפרק בכל ביס, בכל פעם אני מוסיפה ירקות והפעם הלכתי על המון בצל שקיבל את הטעמים הנפלאים של הבשר.
    ליד ערימת אורז או קוסקוס ותמצאו את עצמכם מלקקים את האצבעות.
    15 – 20 דקות הכנה כל השאר התנור עושה ואין צורך לעשות כלום רק להנות מהריח.

    4 מנות

  • פרגיות אפויות עם ירקות

    אני מתה על ארוחות שיש בהן הכל ואני הכי אוהבת את הירקות שמקבלים את הטעם של הפרגיות והכל כזה טעים! מבחינתי זה בוקר של נישנושי ירקות אני לא מפסיקה לטעום מהם, אין כמו ירקות אפויים נכון ?
    בעצם יש כאן ארוחה שלמה וזה מתכון קלאסי לארוחת שישי. איזה כיף שיום שישי מגיע ואפשר להכין דברים טובים.

    כ 4 – 5 מנות

  • כנפיים ברוטב ברביקיו

    הקטנים שלי נדלקו על הרוטב הזה הם מבקשים אותו כל הזמן זה הרוטב לעוף בתנור הוא פשוט משגע!
    דקה הכנה של הרוטב לערבב את כל המצרכים ולתבל את העוף ויוצא עוף נהדר ללקק ת'אצבעות. תסמכו עליי תכינו כמו שכתבתי בלי "אני לא אוהב את זה"
    תנו לזה צ'אנס כשמערבבים הכל יחד יוצא רוטב מדהים.
    זה יכנס לתפריט שלכם באופן קבוע.

    3 מנות

  • טבית – חמין עוף ואורז

    כשאני מכינה את המתכון הזה אני מרגישה כאילו זכיתי בלוטו, יש כאן אורז טעים בטירוף! יש משהו בקסם של הטעמים שנותן אורז נהדר.
    תנו לי רק את האורז קערה גדולה ואני חוגגת עליו. האורז הזה משתלב נהדר בחמין וזה מתכון חורפי שמחמם את הלב.
    העוף יוצא רך טעים משגע והאורז כמה טעים….כבר אמרתי שהוא אליפות ?
    אני לא אחראית אם תתמכרו אליו.
    זה מסוג המתכונים שמכינים כל השנה ולא רק בחורף, קלות ההכנה מדהימה
    10 דקות הכנה ואת כל השאר עושה התנור.
    אם רוצים להכין חמין קל בלי להשקיע (תשאירו בינינו את קלות ההכנה שיחשבו שהשקעתם) לכו על החמין הזה.

    4 מנות

הכנות:

1. צריך להתחיל קודם ולהשרות את החיטה לילה שלם, כנ"ל לגבי השעועית, חומוס מומלץ להשרות 24 שעות.
אורז לשים בקערה ולכסות במים חמימים, כ 30 דקות בערך.

2. לקצוץ את הבצל, לשים בסוטאז' (סיר שמתאים לתנור) 4 כפות שמן להוסיף את השמן והשום לטגן כשתי דקות, להוסיף את שאר המצרכים ולבשל כשתי דקות.

3. לחצות את התפוחי אדמה לחצי, את הגזרים לחתוך גס.

4 לחמם תנור ל 100 מעלות.

5. לחצות את הפרגיות לחצי ולשים ברוטב כשתי דקות על האש, לנער קצת ולפזר מעל את הירקות, להוסיף את החומוס שעועית והחיטה, להוסיף נוזלים שהכל יהיה מכוסה.

6. להכניס את האורז לשקית קוקי כולל הנוזלים שנותרו + כף שמן + כפית מלח, לסגור לעשות חורים ולהשקיע בתוך הרוטב.

7. לבשל כ 15 דקות מכוסה על אש בינונית. להעביר לתנור על 100 מעלות לכל הלילה.

כמה דברים:
חזה עוף לא מתאים לצורת בישול הזאת, חלק מהפרגיות קצת מתפרקות, הפרגיות יוצאות רכות ומאוד טעימות.
אני שמתי כל הלילה בתנור, בסביבות 9:00 בבוקר סגרתי את התנור והשארתי בתנור סגור, לפני הארוחה בערב חיממתי את החמין על 180 מעלות מכוסה כ 20 דקות.

חמין פרגיותחמין פרגיותחמין פרגיות

גולשים מכינים וממליצים:

רונית : "סיר טעים ומשובח לשבת"

הרשם
עדכן
30 תגובות
החדש ביותר
הישן ביותר
Inline Feedbacks
הצג את כל התגובות