חמין פרגיות
בא לי חמין עם כל הדברים הטובים אבל משהו אחד שונה מהרגיל, לא בשר אלא פרגיות. אני אוהבת את הטעם של החמין, החיטה שיש לה טעם מופלא, איזה כיף שיש הרבה בצל בחמין נכון ? השעועית סופגת את כל הטעמים והאורז שיוצא פשוט נהדר. יצא חמין מושלם לשבת.
מרכיבים:
600 ג' פרגיות (6 חתיכות)
בצל גדול חתוך
8 תפוחי אדמה קטנים
4 גזרים
4 שיני שום חצויות
8 שאלוט
חצי כוס חיטה
חצי כוס חומוס
חצי כוס שעועית אדומה
כוס אורז
תיבול:
כפית רוטב סויה
כפית שטוחה תבלין לפרגיות
כף פפריקה
כף גדושה דבש
2 כוסות מים
כף קטשופ
כף רסק עגבניות
מעט סוכר
כף גדושה א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח ( לא בטוח שצריך)
הכנות:
1. צריך להתחיל קודם ולהשרות את החיטה לילה שלם, כנ"ל לגבי השעועית, חומוס מומלץ להשרות 24 שעות.
אורז לשים בקערה ולכסות במים חמימים, כ 30 דקות בערך.
2. לקצוץ את הבצל, לשים בסוטאז' (סיר שמתאים לתנור) 4 כפות שמן להוסיף את השמן והשום לטגן כשתי דקות, להוסיף את שאר המצרכים ולבשל כשתי דקות.
3. לחצות את התפוחי אדמה לחצי, את הגזרים לחתוך גס.
4 לחמם תנור ל 100 מעלות.
5. לחצות את הפרגיות לחצי ולשים ברוטב כשתי דקות על האש, לנער קצת ולפזר מעל את הירקות, להוסיף את החומוס שעועית והחיטה, להוסיף נוזלים שהכל יהיה מכוסה.
6. להכניס את האורז לשקית קוקי כולל הנוזלים שנותרו + כף שמן + כפית מלח, לסגור לעשות חורים ולהשקיע בתוך הרוטב.
7. לבשל כ 15 דקות מכוסה על אש בינונית. להעביר לתנור על 100 מעלות לכל הלילה.
כמה דברים:
חזה עוף לא מתאים לצורת בישול הזאת, חלק מהפרגיות קצת מתפרקות, הפרגיות יוצאות רכות ומאוד טעימות.
אני שמתי כל הלילה בתנור, בסביבות 9:00 בבוקר סגרתי את התנור והשארתי בתנור סגור, לפני הארוחה בערב חיממתי את החמין על 180 מעלות מכוסה כ 20 דקות.
גולשים מכינים וממליצים:
רונית : "סיר טעים ומשובח לשבת"