קציצות בשר ותפוחי אדמה בסיר אחד

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים

קציצות בשר ותפוחי אדמה בסיר אחד

האוכל הזה תמיד מזכיר לי אוכל של בית, כמו שאמא הייתה מכינה פעם, מחזיר אותי אחורה כל פעם מחדש. אין כמו אוכל ביתי ויותר מזה אין כמו האוכל של אמא. עוד סיבה שאני אוהבת להכין את התבשיל הזה, הוא נותן לי גם מנה עיקרית וגם תוספת, קל להכנה, מתאים לקטנים ולגדולים והכי חשוב טעים מאוד.

מרכיבים:

חצי קילו בשר בקר טחון
בטטה רכה מעוכה
2 בצלים קצוצים מטוגנים
חצי כוס פירורי לחם
ביצה
פטרוזיליה קצוצה
מעט קינמון (לא חובה למי שלא אוהב)
א. מרק
מל”פ (מלח, פלפל)

הרוטב:
2 בצלים קצוצים
חבילת פטריות פרוסות
3 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות
4 כוסות מים
רסק עגבניות (קטן)
כף גדושה פפריקה
סוכר לפי הטעם
א. מרק
כמון
מל”פ (מלח, פלפל)


הכנות:

1. לערבב את מצרכי הקציצות, ליצור כדורים, לצנן במקרר 30 דקות. לטגן בצל, פטריות, להוסיף תפוחי אדמה ולהזהיב. להוסיף מים, רסק, תבלינים לבשל עד שתפוחי האדמה רכים.

2. להנמיך את האש, להוסיף בזהירות את הקציצות,  לנער בעדינות את הסיר  שכל הקציצות ישקעו ברוטב לבשל כ30 דקות.

25840 צפיות 7 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

קציצות בשר ותפוחי אדמה בסיר אחד קציצות בשר ותפוחי אדמה בסיר אחד

קציצות בשר ותפוחי אדמה בסיר אחד

גולשים מכינים וממליצים:

רחלי : טעים טעים טעים!!!! ליקקנו את האצבעות. תודה על המתכון:-)

מגי : הכנתי היום ויצא מעולה !ממש טעים ! תודה רבה 🙂

איילת : “יצא טעים בטירוף!!! חוסל לגמרי! מכינה שוב, הפעם להורים 🙂 תודה!!”

עמית : “יצא מושלם!! הכנה מהירה וקלה ותוצאה טעימה בטירוף.
כל המתכונים שלך מצליחים לי, לא יאומן.”

מיכל : “ניקי האלופה!!
אני שונאת לבשל,והתחלתי לעשות את זה בשבועיים האחרונים(עד אז בעלי בישל)
שמעתי על האפליקציה שלך,הורדתי..והתעלפתי
הכנתי היום את הקציצות והם פשוט יצאו פצצה!!!!לא נשאר אחד!!
מקווה שזבכותך אוהב לבשל..
תודה רבה ,את אלופה!”


637
תגובות

  הרשם  
עדכן
שרה אנגל

היי ניקי ב’ מקווה שלא תעלבי אם אומר לך משהו בנושא אבקת מרק ובנושא סוכר. לא בישבילי כי אני לא צריכה מתכונים יותר אני יודעת “הכל” בעצמי (אני כבר סבתא ולמדתי פעם בישול מקצועי אז יש לי קצת ידע, לא הרבה) אבל בשבילך. אבקת מרק זה כימיה ואני חשובת (שונאת את המילה “לא חושבת” כי אם אני לא חושבת אז אין לי מה לאמר) שאין לה מקום בשום מתכון. יש גזר, בצל, פרסה, סלרי לבן או גבעולים והם 4 היסודות של כל מרק, או רוטב טוב ולא צריך סוכר אם משתמשים ברסק עגבניות צריך לטגן את הירקות בקצת שמן ולהוסיף… קרא עוד »

חיה

הי,
כמה זמן צריך לבשל את ההווה כדי שתתרכך?
וגם איזה תוספת את ממליצה לזה?

מירי

הי ניקי,

תודה על כל המתכונים המופלאים!
הילדים שלי לא מוכנים לגעת בבטטה. הם ירגישו/יראו שיש כאן בטטה?
אם כן – יש אפשרות לשים משהו אחר במקום?

תודה!

1 38 39 40