קציצות בשר ותפוחי אדמה בסיר אחד

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים

קציצות בשר ותפוחי אדמה בסיר אחד

האוכל הזה תמיד מזכיר לי אוכל של בית, כמו שאמא הייתה מכינה פעם, מחזיר אותי אחורה כל פעם מחדש. אין כמו אוכל ביתי ויותר מזה אין כמו האוכל של אמא. עוד סיבה שאני אוהבת להכין את התבשיל הזה, הוא נותן לי גם מנה עיקרית וגם תוספת, קל להכנה, מתאים לקטנים ולגדולים והכי חשוב טעים מאוד.

מרכיבים:

חצי קילו בשר בקר טחון
בטטה רכה מעוכה
2 בצלים קצוצים מטוגנים
חצי כוס פירורי לחם
ביצה
פטרוזיליה קצוצה
מעט קינמון (לא חובה למי שלא אוהב)
א. מרק
מל”פ (מלח, פלפל)

הרוטב:
2 בצלים קצוצים
חבילת פטריות פרוסות
3 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות
4 כוסות מים
רסק עגבניות (קטן)
כף גדושה פפריקה
סוכר לפי הטעם
א. מרק
כמון
מל”פ (מלח, פלפל)

הכנות:

1. לערבב את מצרכי הקציצות, ליצור כדורים, לצנן במקרר 30 דקות. לטגן בצל, פטריות, להוסיף תפוחי אדמה ולהזהיב. להוסיף מים, רסק, תבלינים לבשל עד שתפוחי האדמה רכים.

2. להנמיך את האש, להוסיף בזהירות את הקציצות,  לנער בעדינות את הסיר  שכל הקציצות ישקעו ברוטב לבשל כ30 דקות.

59287 צפיות 3 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

קציצות בשר ותפוחי אדמה בסיר אחד קציצות בשר ותפוחי אדמה בסיר אחד

קציצות בשר ותפוחי אדמה בסיר אחד

גולשים מכינים וממליצים:

רחלי : טעים טעים טעים!!!! ליקקנו את האצבעות. תודה על המתכון:-)

מגי : הכנתי היום ויצא מעולה !ממש טעים ! תודה רבה 🙂

איילת : “יצא טעים בטירוף!!! חוסל לגמרי! מכינה שוב, הפעם להורים 🙂 תודה!!”

עמית : “יצא מושלם!! הכנה מהירה וקלה ותוצאה טעימה בטירוף.
כל המתכונים שלך מצליחים לי, לא יאומן.”

מיכל : “ניקי האלופה!!
אני שונאת לבשל,והתחלתי לעשות את זה בשבועיים האחרונים(עד אז בעלי בישל)
שמעתי על האפליקציה שלך,הורדתי..והתעלפתי
הכנתי היום את הקציצות והם פשוט יצאו פצצה!!!!לא נשאר אחד!!
מקווה שזבכותך אוהב לבשל..
תודה רבה ,את אלופה!”

691
תגובות

  הרשם  
עדכן
אודליה

בוקר טוב ניקי
דלורית מעוכה גם טוב?
איזה גודל?
יש לי חצי מספיק לדעתך?
תודה.

אילת

ניקי שלום,
אפשר לשים קמח מצה במקום פירורי לחם?
אפשר יותר תפו”א או שיקלקל?
תודה רבה!

חני

יש אפשרות להוסיף את הקציצות יותר מאוחר אם עכשיו לא יהיה לי זמן?

חני

אפשר בלי רסק עגבניות?

כרמית

היי ניקי, לפי התגובות זה נראה מתכון אלוף לארוחת צהריים להיום
אני רוצה להתחיל להכין שיהיה לילדים מוכן… ואני רואה שצריך בטטה רכה,
האם אני אבשל עכשיו בטטה ורק אז אתחיל להכין את הקציצות או שיש פתרון אחר?

ציפי

מה אפשר לשים במקום א. מרק?

אורה מקובסקי

היי ניקי..אפשר חלק מהקציצות להקפיא (הבשר טרי) ולאפות בשלב אחר בתנור או לטגן??