קציצות בשר ותפוחי אדמה בסיר אחד

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים

קציצות בשר ותפוחי אדמה בסיר אחד

האוכל הזה תמיד מזכיר לי אוכל של בית, כמו שאמא הייתה מכינה פעם, מחזיר אותי אחורה כל פעם מחדש. אין כמו אוכל ביתי ויותר מזה אין כמו האוכל של אמא. עוד סיבה שאני אוהבת להכין את התבשיל הזה, הוא נותן לי גם מנה עיקרית וגם תוספת, קל להכנה, מתאים לקטנים ולגדולים והכי חשוב טעים מאוד.

מרכיבים:

חצי קילו בשר בקר טחון
בטטה רכה מעוכה
2 בצלים קצוצים מטוגנים
חצי כוס פירורי לחם
ביצה
פטרוזיליה קצוצה
מעט קינמון (לא חובה למי שלא אוהב)
א. מרק
מל”פ (מלח, פלפל)

הרוטב:
2 בצלים קצוצים
חבילת פטריות פרוסות
3 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות
4 כוסות מים
רסק עגבניות (קטן)
כף גדושה פפריקה
סוכר לפי הטעם
א. מרק
כמון
מל”פ (מלח, פלפל)

הכנות:

1. לערבב את מצרכי הקציצות, ליצור כדורים, לצנן במקרר 30 דקות. לטגן בצל, פטריות, להוסיף תפוחי אדמה ולהזהיב. להוסיף מים, רסק, תבלינים לבשל עד שתפוחי האדמה רכים.

2. להנמיך את האש, להוסיף בזהירות את הקציצות,  לנער בעדינות את הסיר  שכל הקציצות ישקעו ברוטב לבשל כ30 דקות.

59516 צפיות 19 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

קציצות בשר ותפוחי אדמה בסיר אחד קציצות בשר ותפוחי אדמה בסיר אחד

קציצות בשר ותפוחי אדמה בסיר אחד

גולשים מכינים וממליצים:

רחלי : טעים טעים טעים!!!! ליקקנו את האצבעות. תודה על המתכון:-)

מגי : הכנתי היום ויצא מעולה !ממש טעים ! תודה רבה 🙂

איילת : “יצא טעים בטירוף!!! חוסל לגמרי! מכינה שוב, הפעם להורים 🙂 תודה!!”

עמית : “יצא מושלם!! הכנה מהירה וקלה ותוצאה טעימה בטירוף.
כל המתכונים שלך מצליחים לי, לא יאומן.”

מיכל : “ניקי האלופה!!
אני שונאת לבשל,והתחלתי לעשות את זה בשבועיים האחרונים(עד אז בעלי בישל)
שמעתי על האפליקציה שלך,הורדתי..והתעלפתי
הכנתי היום את הקציצות והם פשוט יצאו פצצה!!!!לא נשאר אחד!!
מקווה שזבכותך אוהב לבשל..
תודה רבה ,את אלופה!”

691
תגובות

  הרשם  
עדכן
שרון

איך יוצא ללא פטריות?

ענבל

היי ניקי
רציתי לשתף אותך שזאת פעם ראשונה שהכנתי קציצות והן יצאו כל כך טובות! רכות ונימוחות וכל כך טעימות! נהננו ממש, ואת הרוטב שנשאר שתינו בשקיקה! תודה לך על עוד מתכון מנצח מבית היוצר שלך..! תמיד אפשר לסמוך עלייך! אז תודה רבה!

נטע

היי ניקי
במידה ואני מכינה קילו בשר טחון האם להכפיל גם את הכמות של הרוטב? והאם אפשר בלי פטריות ותפו”א?

אסי

ערב טוב ניקי. אפשר לשאול בבקשה למה לחכות חצי שעה עם הקציצות לפני הבישול? תודה רבה רבה

גלית

לצליאקים שאסור להם גלוטן – מה אפשר לשים במקום פירורי הלחם ? תפוח אדמה מגורר סחוט מתאים ? הבטטה צריכה להיות מבושלת ?

תמר

היי ניקי, אין לי פיטרוזיליה או כוסברה כרגע.
יש אפשרות להכין בלי?

אודליה

חוזרת לעדכן (ועל הדרך לועסת) הוספתי שום כתוש טרי בקציצות,כוסברה במקום פטרוזיליה, הפכתי אותן אחרי רבע שעה של בישול כדי להכניס את הטעם טוב טוב ולא צריך תוספת זה טעים ככה וטעים זו לא מילה להתענג על כל ביס, יאמי!!
באמת לא יודעת מה הייתי עושה בלעדייך, ניקי את מהממת!
תודה רבה