קבבונים אפויים
קבבים מעולים שלא תוכלו להפסיק לאכול עסיסיים וטעימים מתכון ביתי ואהוב שאני מכינה כבר שנים הוא קל ביותר והפעם לא מטוגן לא רוצה לטגן נמאס לי.
בא לי לפרגן לילדים עם ארוחת צהריים ישראלית אבל מזינה הלכתי על קבבים מחזה עוף (הרבה חלבון לילדים) ואת כולם הכנסתי לתנור לאפייה, אני מגוונת פעם בקר פעם חזה עוף לפי מה שיש לי זמין.
הוספתי בורגול (בריא וטעים) מתאים לילדים והיו דברים נוספים שהלכו נהדר עם הקבבים.
14 יחידות
מרכיבים:
חצי קילו בשר בקר טחון / עוף טחון
בצל גדול חתוך קטן
ביצה
חצי כפית א. סודה לשתייה
2 כפות פירורי לחם / קמח / אפשר לוותר
2 – 3 כפות פטרוזיליה קצוצה
שליש כפית פפריקה מרוקאית
כף א. מרק
חצי כפית פלפל שחור
שליש כפית מלח
הכנות:
1. לחמם מחבת עם 3 כפות שמן לטגן את הבצל עד הזהבה ולהעביר לקערה, להוסיף את שאר המצרכים לערבב טוב ולהכין קבבים.
2. לקרר 30 דקות בינתיים לחמם תנור ל 180 מעלות ולרפד תבנית עם נייר אפייה משומן טוב ממש לשמן טוב.
3. לסדר את הקבבים בתבנית להבריש אותם בשמן לאפות כ 20 – 25 דקות להפוך ולאפות עוד 10 דקות.
הגשתי עם בורגול, סלט חצילים רומני, ממרח פלפלים ופסטו
גולשים מכינים וממליצים:
מיכל : "יצא פיגוז!! נחטף."
מירי : אני חייבת לומר לך במשפט קצר את אישה שהצליחה לעשות מהפך בעולם הבישול למשהו שתמיד היה קשה ומתיש והמון ריבים בזוגיות . ברגע שהכרתי את האתר שלך .חיי השתנו לאהובה גדולה .
תודה !!!
שי : "רציתי להגיד שהכנתי לצהרים יצא טעים מאוד בדיוק כמו על האש .
מתכון מעולה כמו כל המתכונים שלך .
תבורכי"
צאלה : וואו! מתכון מדהים! מי בכלל רוצה לטגן קציצות אחרי שמכינים ויוצא ככה!
רחל : "זה יצא פשוט נהדר.הרבה הרבה יותר טעים מהקבב בחנות..קיבלתי כל כך המון מחמאות! ולא שכחתי להגיד שהמתכון ממך ניקי.תודה רבה!!!."
אורית : "עשיתי ביום שישי. אני, מאותגרת מטבח שכמוני, הצלחתי לייצר אודות למתכון הזה קבבונים מעולים שחוסלו בארוחה המשפחתית, אפילו שמראש הכפלתי כמויות. ליד זה תפוחי אדמה בתנור גם ממתכון שלך, ויצאתי גדולה… אין עליך, את ההצלה שלי במטבח. תודה גדולה לך!!"
חני : "ניקי המקסימה.
אין לי מילים !! יש בך קסם שאין לא באתרים למינהם ולא באף ספר בישול. יש באתר שלך משהו מבורך כזה שהכל יוצא מוצלח. הקבבים יצאו מושלםם
תודה ענקית."
עמליה : "ניקי המ-ד-ה-י-מ-ה!!!
חייבת לומר לך תודה ענקית על החסד הגדול שאת עושה עם אמהות עובדות. עד שהכרתי את האתר שלך לא הייתי מבשלת. המטבח היה המקום השנוא עליי, ותמיד היינו רעבים.
מאז שהכרתי את ה אתר הנפלא שלך פשוט התאהבתי במטבח ואני מבשלת כל יום אוכל טרי מהמתכונים הנפלאים שלך.
גם את המתכון הזה ניסיתי אתמול וקיבלתי אינסוף מחמאות מהבעל!!!
תמשיכי להעלות מתכונים נהדרים ומהירים במיוחד לאמהות עסוקות."
עמי שרביט : "במקרה נתקלתי עם מתכון של קבבונים עם צנוברים וטחינה שלך . אני רוצה להגיד שבחיי לא התלהבתי ממתכון כל כך היה טעם עולמי שעד עכשיו נשאר לי טעמו בפה תודה לך היה חבל על הזמן. נ.ב. אפילו שאימי היא בשלנית מעולה .אמרתי שהקציצות שלך יותר טוב וטעים מהקציצות של אימי. תודה ויום טוב.
גלית : "אליפות! יצא מושלם!"
חגית : "היי ניקי, הקבבונים יצאו מעולה!! אני לא חוזרת יותר לטגן בחיים. תודה רבה"