יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

מנות עיקריות מתכוני בשר טחון מתכוני תפוחי אדמה תבשילי עוף ובשר בתנור

קציצות אפויות ממולאות

9 יוני 2012
(Visited 5,933 times, 1 visits today)
קציצות אפויות ממולאות

קציצות אפויות ממולאות

קציצות אפויות ממולאות, מעדן! יצא כל כל כך מוצלח, תבנית שלמה חוסלה עד תום. קציצות עסיסיות וזהובות שנחטפות ברגע כשהן מוכנות. ארוחה עשירה מלאה בטעמים, תפוחי אדמה מתובלים ורכים נמסים בפה..

מרכיבים:

חצי קילו בשר בקר טחון
בצל גדול קצוץ ומטוגן
תפוח אדמה קטן מגורד
ביצה
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
1/3 כפית בהרט
5 כפות פירורי לחם
א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח

מילוי:
כרובית קטנה מפורקת לפרחים קטנים

תפוחי אדמה ועגבניות:

4 – 5 תפוחי אדמה
עגבניות שרי חצויות
שמ"ז בנדיבות
2 כפות פטרוזיליה מיובשת
כפית פפריקה
כפית א. שום
חצי כפית חוואיג`
חצי כפית כמון
א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח

הכנות:

1. לחלוט את פרחי הכרובית כמה דקות ולסנן. לטגן את הפרחים ולהעביר לנייר סופג לתבל במל"פ.

2. לערבב מצרכי הקציצות, בתוך כל כדור להטמין פרח כרובית ולהדק היטב.

3. להכין תבנית מרופדת בנייר אפיה משומן, לסדר את הקציצות, לשטח מעט. חום בינוני 180 מעלות בסביבות 30 – 25 דקות או עד שמזהיב משחים באמצע להפוך.

4. לחתוך את תפוחי האדמה לפלחים עבים, להרתיח מים, להמליח, להוסיף את תפוחי האדמה לבשל כ 5 דקות ולסנן.

5. לערבב את התבלינים ולתבל את תפוחי האדמה והעגבניות. חום בינוני 180 מעלות בסביבות 30 דקות בתנור או עד שתפוחי האדמה רכים.

6. הגשה: בצלחת הגשה גדולה לפזר את תפוחי האדמה והעגבניות, מעל להניח את הקציצות, בינהן לפזר את פרחי הכרובית.

גולשים מכינים וממליצים:

אורית : עשיתי את הקציצות ללא מילוי וללא פיטריות (לא אוהבים אצלנו) ונחטף….. את התפוחי אדמה – ממש ליקקו את התבנית……. תודה …

יפעת : וואווווו! יצא מושלם! אפילו בעלי, אנין הטעם, התלהב. הבת שלי, בת ה-5, אכלה 3 קציצות (!) אחת אחרי השניה.

משוש : הכנתי היום בגרסה עם הפטריות המטוגנות. יצא פצצות! מדהים. הקציצות רכות ונימוחות ותפוחי האדמה, שלשמחתי שכחתי קצת בתנור, טעימים אש. איזה כיף! המון תודה

מרמלדה:  שבוע טוב ניקי 🙂 הכנתי את הקציצות ומילאתי בבצל+פטריות טריות מטוגנות ויצא פשוט מעדן!!!!!! בעלי טרף את הקציצות.
כמו כן הכנתי גם את התפוחי אדמה שהוספת ויצא מדהים!! גרף מחמאות וזה מתכון שאני הולכת לאמץ בחום כתוספת לארוחות אחרות גם.
תודה על מתכונים נפלאים שבוע נפלא!!

הרשם
עדכן
91 תגובות
החדש ביותר
הישן ביותר
Inline Feedbacks
הצג את כל התגובות
דילוג לתוכן