יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

מנות עיקריות מתכוני בשר טחון מתכוני תפוחי אדמה תבשילי עוף ובשר בתנור

קציצות אפויות ממולאות

9 יוני 2012
(Visited 4,516 times, 1 visits today)
קציצות אפויות ממולאות

קציצות אפויות ממולאות

קציצות אפויות ממולאות, מעדן! יצא כל כל כך מוצלח, תבנית שלמה חוסלה עד תום. קציצות עסיסיות וזהובות שנחטפות ברגע כשהן מוכנות. ארוחה עשירה מלאה בטעמים, תפוחי אדמה מתובלים ורכים נמסים בפה..

מרכיבים:

חצי קילו בשר בקר טחון
בצל גדול קצוץ ומטוגן
תפוח אדמה קטן מגורד
ביצה
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
1/3 כפית בהרט
5 כפות פירורי לחם
א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח

מילוי:
כרובית קטנה מפורקת לפרחים קטנים

תפוחי אדמה ועגבניות:

4 – 5 תפוחי אדמה
עגבניות שרי חצויות
שמ”ז בנדיבות
2 כפות פטרוזיליה מיובשת
כפית פפריקה
כפית א. שום
חצי כפית חוואיג`
חצי כפית כמון
א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח

אולי תאהב גם את...♥

  • תפוחי אדמה ממולאים פטריות וגבינות

    מעדן! תדמיינו תפוחי אדמה שלמים ממולאים פטריות ובצל ולמעלה גבינה צהובה, איזה טעים!
    לא מסובך להכנה מעולה לארוחת ערב ואם אתם רוצים להרשים תגישו לאורחים כמה מחמאות תקבלו, מתכון מעלף!
    אני הכי אוהבת תפוחי אדמה אפויים הפריכות והטעם הנפלא ועכשיו גם ממולאים פטריות ובצל תתכוננו להתאהב אי אפשר לעמוד בפני זה כל הזמן נישנשתי טעמתי, בדקתי טעמים (אחלה תירוצים לא ?)
    אתם חושבים שזה קשה להכנה ? טעות הכנתי בדרך שיהיה לכם הכי קל שיש, תעשו לי טובה לא חייבים לגלות כמה שזה קל, תגידו שעבדתם קשה 🙂
    תוסיפו סלט ירוק, גבינת שמנת וקיבלתם ארוחה מושלמת.

  • עוף עם ירקות בתנור של אמא

    אני רוצה לשתף אתכם בפיסה קטנה מהילדות שלי, יש לי אמא שמאוד אוהבת לבשל (כנראה משהו עבר בגנים).
    אחד מזיכרונות הילדות שלי זה ארוחת צהריים בשבת. אמא שלי נהגה להכין עוף עם ירקות בתנור, כל הירקות שהיו במקרר היו מוצאים את דרכם אל התבנית.
    ואני במיוחד זוכרת את תפוחי אדמה והעגבניות מעדן אין ספק. הטעמים שהירקות קיבלו מהעוף והמרינדה בתוספת המיץ הטעים שיצא מהעגבניות והשמן זית זה כל כך טעים. יש דברים שנשארים בזיכרון גם אם עברו 20 – 30 שנה, אוכל טוב לא הולך לאיבוד ולא משנה כמה שנים עברו ואפילו עובר לדור הבא.
    אני מכינה את העוף והירקות לעיתים קרובות כי מבחינתי זה המתכון הכי קל (עצלנית ? כן לפעמים) ירקות ועוף בתבנית אחת ואם ממש אני רוצה להשקיע אני אגיש עם אורז לבן.
    לפעמים אני מוסיפה יותר עגבניות כי זה החלק הכי טעים ויחד עם התפוחי אדמה והבצל ואווו ללקק ת’אצבעות! איזה צבע ואיזה טעם פשוט מופלא. אוכל של אמא צריך לומר משהו נוסף ?

    5 מנות

  • פרגיות ברוטב ברביקיו ודבש

    תרשו לי זה טעים ברמות. כשאני רוצה להכין ארוחת הצהריים לילדים (שימו שניצל בצד לרגע) אני מכינה את המתכון הזה.
    ואוו כמה טעים וכמה פשוט להכין, הרוטב הזה גאוני!  הוא נותן טעם מופלא לפרגיות, לחזה עוף ואפילו לכנפיים, מה שיש לכם הולך.
    פשוט פשוט לערבב ולתבל את הפרגיות אני מבטיחה שלא תפסיקו לנשנש.
    ממבט ראשון לא נראה משהו אבל ברגע שתטעמו אין מצב שתפסיקו להכין.
    אפשר להכין כמות מהרוטב ולשמור בהקפאה זה נשמר נהדר.

    3 – 4 מנות

  • המבורגר חזה עוף

    למה בעצם אנחנו כל כך אוהבים המבורגר ? מה יש בקציצה הזאת שהיא הפכה ללהיט היסטרי שכולם כל כך אוהבים ? איך מכינים את ההמבורגר המושלם שיוצא רך, עסיסי כזה שמתבקש לתת ביס.
    אני רק עשיתי שינוי אחד מאוד חשוב, לא השתמשתי בבקר רציתי בשר זול יותר ושעדיין יתן תוצאה טובה גם אם בחרתי להוזיל את המצרכים.
    יצא מושלם! הגשתי בתוך לחמניות עם ירקות וקטשופ והילדים חיסלו.
    מה אתם חושבים שאני לא לקחתי ? אין מצב זה נראה כל כך טוב שהייתי חייבת לקחת לחמניה אחת.

    12 המבורגרים

הכנות:

1. לחלוט את פרחי הכרובית כמה דקות ולסנן. לטגן את הפרחים ולהעביר לנייר סופג לתבל במל”פ.

2. לערבב מצרכי הקציצות, בתוך כל כדור להטמין פרח כרובית ולהדק היטב.

3. להכין תבנית מרופדת בנייר אפיה משומן, לסדר את הקציצות, לשטח מעט. חום בינוני 180 מעלות בסביבות 30 – 25 דקות או עד שמזהיב משחים באמצע להפוך.

4. לחתוך את תפוחי האדמה לפלחים עבים, להרתיח מים, להמליח, להוסיף את תפוחי האדמה לבשל כ 5 דקות ולסנן.

5. לערבב את התבלינים ולתבל את תפוחי האדמה והעגבניות. חום בינוני 180 מעלות בסביבות 30 דקות בתנור או עד שתפוחי האדמה רכים.

6. הגשה: בצלחת הגשה גדולה לפזר את תפוחי האדמה והעגבניות, מעל להניח את הקציצות, בינהן לפזר את פרחי הכרובית.

גולשים מכינים וממליצים:

אורית : עשיתי את הקציצות ללא מילוי וללא פיטריות (לא אוהבים אצלנו) ונחטף….. את התפוחי אדמה – ממש ליקקו את התבנית……. תודה …

יפעת : וואווווו! יצא מושלם! אפילו בעלי, אנין הטעם, התלהב. הבת שלי, בת ה-5, אכלה 3 קציצות (!) אחת אחרי השניה.

משוש : הכנתי היום בגרסה עם הפטריות המטוגנות. יצא פצצות! מדהים. הקציצות רכות ונימוחות ותפוחי האדמה, שלשמחתי שכחתי קצת בתנור, טעימים אש. איזה כיף! המון תודה

מרמלדה:  שבוע טוב ניקי 🙂 הכנתי את הקציצות ומילאתי בבצל+פטריות טריות מטוגנות ויצא פשוט מעדן!!!!!! בעלי טרף את הקציצות.
כמו כן הכנתי גם את התפוחי אדמה שהוספת ויצא מדהים!! גרף מחמאות וזה מתכון שאני הולכת לאמץ בחום כתוספת לארוחות אחרות גם.
תודה על מתכונים נפלאים שבוע נפלא!!

הרשם
עדכן
91 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

הי ניקי איזה תבלין יכול להחליף את הבהרט?

הי ניקי..אפשר לחמם את כל המרכיבים ביחד על הפלטה?
תודה רבה אין עלייך.

היי ניקי , הקציצות בתנור , התפ”א בדרך
האם צריך לכסות את התפ”א בתנור ?
שרופה על הרעיונות שלך 🙂

זה נראה לי ים עבודה אבל טעים בטירוף

היי ניקי

לחלוט הכוונה לשים כמה דקות במים שרתחו כבר או להשאיר כמה דקות בסיר על האש?

הי ניקי,
הילדים אוהבים מאוד כרובית, אבל אני לא אוהבת לטגן… איך אפשר לשלב את הכרובית כמילוי, אך ללא טיגון?
תודה רבה!

היי ניקי, האם ניתן לבשל את הקציצות האלה עם רוטב ולא לאפטת אותן?אם כן, האם זה מצריך טיגון לפני הבישול?