אורז בולונז

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים

אורז בולונז

לא אין כאן טעות אכן התכוונתי לאורז בולונז ולא לספגטי בולונז. עוד אחד מהאילתורים שלי במטבח שכל כך הצליח אצל הילדים שאני חייבת לחלוק איתכם. חוץ מזה עם הזיכרון שלי עדיף שזה יהיה כתוב באופן מסודר.

מרכיבים:

2 כוסות אורז לבן
3 כוסות מים
מעט שמן
בצל קטן קצוץ דק
חצי קילו בשר עוף טחון
רסק עגבניות קטן
מעט נוזלים
סוכר לפי הטעם
כף פפריקה מתוקה
א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח

הכנות:

1. במחבת חמה לשים את השמן, להוסיף את האורז ולהקפיץ כמה פעמים שכל האורז יצופה בשמן. להוסיף את המים 2 כפיות שטוחות מלח להרתיח להנמיך את האש  ללהבה נמוכה ולכסות, לבשל את האורז כ18 דקות ולסגור את האש להשאיר מכוסה 10 דקות נוספות, להרים את המכסה ולערבב עם מזלג.

2. לטגן את הבצל עד הזהבה, להוסיף את הבשר ולטגן תוך כדי שמפוררים את הבשר לחתיכות קטנות, להוסיף את שאר המצרכים ולבשל עוד כמה דקות.

3. להוריד מהאש ולערבב את האורז והבשר.

14216 צפיות 11 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

 

 

גולשים מכינים וממליצים:

אנה : טעים ! טעים! טעים! הרגע הכתי,יצא משהו משהו :),תודה

ליאת : ניקי, כרגיל יצא מדהים! פשוט תענוג לעשות את המתכונים שלך!! תודה רבה (-:

50
תגובות

  הרשם  
עדכן
רחלי

הי ניקי, אחרי שהמתכון היה הצלחה גדולה (!) בבית אני רוצה שוב להכין
יש לך רעיון מה אפשר להגיש ליד?

רחלי

הי ניקי,
רציתי לשאול מה עדיף- להכין עם עוף טחון כמו שכתוב במתכון או אולי עם בשר טחון?
וגם, כיוון שאני לא משתמשת בטיגון בשמן, האם כדאי להכניס לתנור לכמה דקות להכנה סופית של העוף/בשר?
תודה רבה (:

רינת

נפלא! זכה לשריקות התפעלות בבית. מפתיע בפשטותו!

יולי

הי ניקי,
כתבת לערבב לפני ההגשה. ז”א לשמור במקרר בנפרד, או שניתן לשמור מעורבב גם?

אסתי

הי,
תודה רבה על המתכונים!!
רציתי לשאול אם נשאר לי הרבה מהאורז בולונז אני יכולה לעשות מזה קציצות אולי?יש לך מתכון שיתאים לכזה דבר?

תודה רבה!

נגה

הי ניקי,
המתכונים שלך מדהימים ומפתיעים כל פעם מחדש.
למרות היותי עקרת בית ותיקה עם הרבה הרבה שעות מטבח – אני נהנית לאמץ לעצמי
ממתכונייך.
במתכון הנוכחי אני אפילו מקלה עם עצמי ומכינה את האורז בנפרד במיקרו וכשהוא מוכן אני מניחה עליו את תערובת הבשר או שאני מוסיפה את האורז המוכן למחבת הבשר ומערבבת.
כך או כך יוצא מדהים.
יישר כוחך!!!

ורוניקה

היי ניקי,
לא הבנתי במתכון מה עושים עם הטחון, לטגן אותו ואז להוסיף לאורז?
או לטגן אותו בנפרד.
תודה מראש
מטבחית מתחילה